array(2) { ["qtrans_front_language"]=> string(2) "da" ["woocommerce_cart_hash"]=> string(32) "50192403579b81045c0478c7d457fe87" }

Galleri

Hver dag er der friske forsyninger. De første konditorer kommer kl 6 for at begynde dagens produktion. Så går det stærkt for når butikken åbner kl 8.30 så er det meste klar. #laglace #laglacekager #konditorkunst ...

Efterårs Isdessert med abrikos- og solbærsorbets på hasselnøddeparfait og vaniljeis. Pyntet med hasselnøddemarengs. Fås kun til 10 personer. Smager pragtfuldt!! #laglacedk #laglaceisdessert #laglaceefterår ...

En Æblekage er (også) en kage der tager sin tid at fremstille: cremen skal koges, æblerne koges, bundene bages, kagen lægges sammen, den skal trække et døgn og pyntes færdig - men så er den også klar til at blive spist af dig!!!
Har du smagt den? #laglacedk #laglacelagkage #etæbleomdagenholderlægenfordøren
...

Maria Stagetorn Kolos og Laura Stagetorn Kolos-Lauritzen har været til svendeprøve. Tillykke til jer begge. #laglacekonditor #konditorstab #konditorsvendeprøve #kolossalttillykke ...

Har du en yndlingskage på La Glace? Nogen spiser en ny slags hver gang, nogle varierer og spiser nyt en gang imellem, andre skal altid have den samme.
Der er nok at vælge mellem: friske lagkager, søde konditorkager, herlige mundfulde, lækre småbidder, store mundfulde, vidunderligt wienerbrød - eller en heldig kartoffel.
Hver dag fremstiller vi 23 slags lagkager, ca 20 slags konditorkager, ca. 10 slags tørkager, 9 slags Franske Makroner plus alt det løse.
Hvad er din yndlingskage i La Glace?
#laglacedk #laglacelagkage #laglacekonditorkage #hvaderdinyndlingskage
...

….. og sådan laver man småkager: Linsebrød med perlesukker og hasselnødder. Pakket med de andre klassiske småkager; Vaniljekranse, Jødekager, Specier og Marianesmåkager. Her pakket i en æske med 200 gram småkager. Findes også med 300 gram og 400 gram småkager. #laglacedk #laglacesmåkager #deduftersådejligt #desmagersåfuglenesynger ...

Skøn lille tirsdagskonkurrence: Vind bogen “Konditoriet i den moderne tidslomme” - en bog om La Glace og de mange facetter. Kom på rundtur i baglandet, mød de moderne kager og deres skabere, læs om Kagekareten og det moderne billede i mezzaninen, se kager og mode gennem mange år, besøg de andre historiske konditorier i Europa hils på kunder gennem årene.
Skriv nedenfor hvad du særlig gerne vil vide om La Glace, så kan det være du vinder et gavekort til et besøg for 3 personer. Svar senest torsdag 22.08.24 kl. 12. Vinderen får direkte besked.
Konkurrencen er ikke støttet eller sponsoreret af Instagram/Facebbok.
#laglacedk #laglacekonkurrence #laglacetidslomme #laglacebog
...

Kom til foredrag i La Glace og hør om fortiden, nutiden og fremtiden. Hvordan er fortiden gået? Hvordan ser vores dagligdag ud? Hvad håber vi for fremtiden? Hvordan holder en gammel virksomhed sig aktuel? Hvilke udfordringer skal vi tage stilling til? Mød kagekone Marianne Stagetorn Kolos og næste generation - Laura eller Maria - og spis en stor mængde fremragende kage. Ses vi? #laglacedk #laglaceforedrag #laglacekageigenerationer #komglad ...

Dag 2 af vores studietur til Midt- og Vestsjælland. Vågnede i smukke omgivelser på Kragerup Gods hvor også dagens første udfordring tog fart: samarbejde under pres. Dernæst besøg hos vores gamle lærling Magnus Bruun med Bruuns Chokolade i Sorø, dernæst det fortryllende museum Oplevelsescenteret Nyvang med mange gamle butikker, dernæst det store kagebord hos en endnu en gammel lærling Jasmin Poulsen hos Restaurant Suri (wow det er godt). Eftermiddagsbesøg hos gammel kollega i Frederiksberg Chokolade Tina Jacobsen. Der kunne vi være blevet i timevis. Men turen gik videre til Classic Cars for at hilsen på vores egen bil, der er kommet på museum, når den ikke lige kører for os!! Dagen sluttede af ~ næste hvor vi startede ~ hos Københavner Caféen til stegt flæsk. Men så kunne vi vidst heller ikke mere. #laglacedk #laglacekagestab #laglacepåtur #såkunneviikkemere ...

For ikke længe siden var vi på studietur til Midt- og Vestsjælland. En herlig tur der bragte os morgenmad hos Wulff og Konstali, på interessant virksomhedsbesøg hos Friis Holm Chokolade, til Roskilde Domkirke for at få lidt ånd, til Lützhøfts købmandsgård og få historie, til Skee is og se produktion på landet, til Jyderup Præstegård og spise uhørte mængder skøn mad sluttende af med KAGER og slutteligt på Kragerup Gods til skattejagt og middag. . Og så var den første dag gået. #laglacedk #laglacekagestab #laglacepåtur #udidendanskenatur ...

Det var en smuk aften i maj på Københavns Rådhus. I selskab med Dronning Margrethe, Overborgmesteren, de mange oldermænd med kæder og laugsfaner, de stolte pårørende og mestre - og frem for alt; blomsten af Danmarks mest talentfulde håndværkere. Det er stort at være vidne til så mange unge mennesker, der gør sig umage - og når deres mål. Stort tillykke til alle. Heldige er de der får liv til at opleve sådan en aften. TAK #laglacehistorie #laglacedk #laglacemedalje @frederikkebutzback @christinaivang @chefkonditorlarsjuul ...

Kager, Kunst og Kærlighed – kvæler al besværlighed lyder La Glace’s motto. Vores vinduer netop nu lever mere end nogensinde op til dette motto. Der ligger et stort arbejde bag og der er mange mennesker, der er involveret i at vinduesudstillingerne er fuldbragt. Herfra skal lyde en tak til de mange.
Først og fremmest tak til ungdommen. Den del af ungdommen som vælger at tage en håndværksmæssig uddannelse. Den del af ungdommen som står op hver morgen for at gå på arbejde for at gøre sig umage. Vores konditorlærlinge som er friske på de mange udfordringer store som små – vi stiller gennem læretiden.
Tak fordi I ville bidrage til disse vinduer – tak til Emilie, Ann-Mai, Hannah, Maria, Clara, Laura og Cæcilie
Dernæst tak til de dygtige svende som er med til at lære de næste kagegenerationer op så vi fortsat kan afsætte tid til at lege med opgaver som disse. Tak fordi I øser af jeres vid og hjælper de unge til at blive knivskarpe til faget. Tak til Jeanette, Frederikke, Christina, Bolette og Mette.
Tak skal også lyde til de kunstnere der giver os andre en særlig kolorit på hverdagen. Kunst hvor man bliver interesseret, udfordret og draget med ind i et univers man ikke lige kunne se for sig – hvis det altså ikke var lige der - som et kunstværk. Tak fordi I er med til at bidrage til at vores andres verden bliver lidt mere festlig og lidt mere dyb. Tak til Kristine Roepstorff, Shane Brox, Frederik Næblerød, Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir
Hvor ville kunstnerne være hvis ikke de fik støtte og opbakning fra gallerierne. Gallerier som kan være med til at facilitere at kunsternes kunst pludselig hænger til skue i et gammelt konditori i indre by af København. Stor tak til gallerierne, der kunne se ideen og muligheden ved at lave et samarbejde på tværs af byen, på tværs af håndværk, på tværs af materialer, alder og erfaring. Tak til 2112, Galleri Kant, Alice Folker Galleri og Formation Gallery
Sluttelig en tak til dem der trak de største tråde. Team @enterartfair med Frederikke West og Julie Leopold i front samt her på stedet den allesteds nærværende @chefkonditorlarsjuul , som har øst ud af sin erfaring og samlet trådede.
...

Det fjerde vindue med Enter Art Fairs samarbejder har besøg af galleri Formation som har inviteret hhv Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir med på kagesjov. I dette vindue har konditorsvend Mette Sophie Olsen samarbejdet med konditorlærlingene Cæcilie Tvermose og Laura Stagetorn Kolos om at tolke de to kunstværker.
Soleys værk ”Napkins at the end of my world” i blå og brune farver og et øje der holder øje - der går igen i de små fine kager som er så absolut sukkertrangsskabende. Og det fine øje er ikke glemt.
Skov Madsens værk ”Baked Alaska” der jo nærmest er et kagenavn i sig selv – er tolket til en stor kage med et gennemgående rødt tæppe, med detaljerne fra billedet der stikker ud af mønstre, former og farver – det er så gennemført!
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med saltkaramel og Tonga. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
#laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @enterartfair @rytteranddenke @itsdavydd @formation_gallery @jesperskovmadsen @soleyragnarsd @mettesophieolsen @cecilieetvermose @laurakolos
...

Enter Art Fair danner ligeledes rammen for det næste vindue, hvor vi møder Frederik Næblerød. Kunstneren er her repræsenteret af værkerne The Tea House 2023/2024 (Olie og akryl) og Addicted to sugar 2023 (Olie). Frederik Næblerøds værker kan ses på Alice Folker Gallery på Esplanaden i København. Her er det konditorsvend Bolette Byager som har hjulpet lærlingene Clara Juul Præstholm og Maria Stagetorn Kolos med at komme i mål. Frederik Næblerød har bidraget med kæmpe billeder af tedrikkende mennesker og en sukkerafhængig edderkop med dødningehoved Læg mærke til de røde streger på blå baggrund fra det store billede der går igen på den høje kage. Læg mærke til at de 2 tedrikkende mennesker sidder lang fra hinanden på billedet, men på kagen er de rykket helt tæt sammen. Læg mærke til lagene i den sukkerafhængiges kage som går igen i den helt særlige mange lags kage der står foran. Læg mærke til at vi har dækket vores eget lille tebord til de 2 drikkende personer. Der er så mange fine referencer – inkl den lille etagere med de lyserøde franske Makroner.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med ribs og vanilje. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni. #laglacedk #laglacevindue #kagetrangnextlevel #tetidsammenhverforsig @enterartfair @naebleroed @alicefolkergallery @clarajuull @mariaeskolos @bolettebyager @itsdavydd @rytteranddenke
...

Samarbejdet med Enter Art Fair fortsætter i næste vindue. Shane Brox fra galleri Kant og 2 imponerende farverige kegler Yellow Cairn (på 220 cm) og Red Cairn (på 170 cm), der begge er fra 2023 og fremstillet af vintage tekstiler, stål og blandede fibre. Her er det 2 nyudlærte svende Christina Ivang – der lige har bestået konditorsvendeprøven med sølv og Frederik Butzbak – der lige har bestået med guld der sammen med vores nyeste lærling Hannah Sasseren har skabt en kageverden af ensartet kaos i samme stil som kunstværkerne, men i væsentlig mindre – og mere appetitlige størrelser. Læg mærke til hyppigheden, men også variationerne midt i ensartetheden. Det er ikke nogen nem opgave. Men løst så absolut flot. #laglacedk #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @shanebrox @gallerikant @frederikkebutzback @christinaivang @hsassersen @enterartfair @itsdavydd @rytteranddenke ...

Enter Art fair er for en stund flyttet ind i vores vinduer – og med det en stor mængde interessant kunst og deraf afledt KAGEKUNST.
Et enestående samarbejde mellem 1 kunstmesse, 4 gallerier, 5 kunstnere, 5 konditorsvende og 7 konditorlærlinge.
Her følger en nærmere præsentation af hvert vindue.
I første vindue møder vi Kirstine Roepstorffs verden fra galleri 2112. To farveblyants tegninger med titlerne ”Visitor” og ”Night plants” Det er konditorsvend Jeanette Hansen der har assisteret konditorlærlingene Emilie Heyman og Ann-Mai Ditlevsen. Læg mærke til de mange detaljer mellem billederne og kagerne. Læg mærke til de 3 pyramider i baggrunden, der nu spiller en større rolle i forgrunden. Bemærk vandet som foden (sikkert gæsten) stikkes i på tegningen – den samme baggrund på nederste etage af kagen. Læg mærke til at både chokoladefod og tegningsfod har 6 tæer! Læg mærke til den bagved liggende sol der danner rammen om 2 etage på den høje kage. Læg mærke til natplanterne – eller de tynde pæle som ligeledes figurerer – læg mærke til månen, farverne og stemningen. Det er ramt så flot.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med lime pyntet med en halvmåne. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
@enterartfair @2112art_ @kirstineroepstorff @konditor_jeanette.hansen @milleheyman @annmai_sd_2003 @itsdavydd #laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
...

Vi har åbent hele påsken. Ses vi? ...

Kan man spise mursten? Kan man sluge en TV-serie? Kan man nyde en dansk historisk komedie-drama-serie? Svaret er JA på alle måder. Tak for udfordringen. #laglacedk #laglacesignaturkage @badehotellet_fanside ...

Vores lærling Emmy Fyhn Nissen har været til svendeprøve. Tillykke med det flotte resultat. #laglacehåndværk #laglacedk #laglacekonditor ...

Årets Kage 2024 blev en triumf for ungdommen, der satte sig tungt på podiepladserne. Vores sende hentede tre af podiepladserne til La Glace. Det blev til 3. pladsen for Christina Ivang med kagen Svend, 5. pladsen gik til Jeanette Hansen med Sunset og 6. pladsen til Frederikke Butzback med Flora. Første pladsen blev vundet af vores gamle lærling Josephine Larsen, som nu arbejder for Andersen Bakery med Green Lady.
Kæmpe tillykke til jer alle. Så imponerende flot.
Så vellykket en aften afholdt af @aaretskage. Pudsig detalje “dagen derpå” - samtlige vindere - de 10 første pladser - blev besat af en kvinde. #laglacedk #laglacekonkurrence #laglacekagestab #girlpowercake
...

Appelsinlagkagen var en af de første lagkager, vi bød velkommen i kageskabet i slutningen af 1800-tallet. Kagen består af appelsinflødecreme, makronbund, ribsgelé og appelsinglasur. Her ses den klar til at nydes i forårsvejret, med en kop af husets egen te.
#laglace #laglacelagkage #sigappelsiiin
...

Der er lysfestival i byen og det skal fejres at La Glace er en del af festivalen med egne værker (se tidligere opslag)
Torsdag den 15. februar har vi ekstraordinært åbent fra 18.30 til 20.00 hvis fu skal ud og gå gennem smukke Københavns magiske lys. Forhåndsbestilling af varm chokolade og fastelavnsbolle sker på hjemmesiden/gavebutik/oplevelser. Bemærk afhentning foregår på gaden. Der er ikke adgang til caféens faciliteter. #laglacedk #laglacefastelavn #laglacevindue @cphlightfest
...

Historisk aften for La Glace ved svendeprøverne afholdt i Ringsted torsdag 25. januar 2024 #laglacedk #laglacekonditor #laglacehåndværk #stolthedenerkolossal @frederikkebutzback @christinaivang @rasmussen4730 ...

Fransk Makron med hindbær; pisk marengs, tilsæt hindbærsaft, vend med mandelmel, sprøjt ud på plade, bag i ovn, lægges med hindbærmarmelade, samles. Voila! #laglacedk #laglacefranskemakroner ...

Lorry for præcis 30 år siden - sendt 29. november 1993.
Der kommer ingen nye juleprogrammer i år fra @tv2 Så er det godt man kan glædes over denne 30 år gamle perle.
“Vi passer på traditionerne. Vi hæger om kvaliteten og står fast - så skal folk nok søge tilbage til rødderne. Derfor er der intet der skal forandres” - citat 1993
Ja, kunderne kom tilbage til La Glace efter mange møjsomme år i skyggen af cafeteriaer, supermarkeder og discount caféer. På den ene side er intet forandret på de 30 år. På den anden side er alt forandret. Tak @tv2kosmopol for et helt vidunderligt tilbageblik. #laglacedk #laglacetv #laglacehistorie
...

Vi har fået nye smukke kageæsker, der alle tager afsæt i en lille dekorationsdetalje fra butikken. Det er vores dygtige grafiker @mariahagerup_studio der har fundet detaljerne i La Glace’s lokaler og gjort dem til mønstre på æskerne. Æskerne er fremstillet hos vores papirpusher @karl_lund Vi håber du vil glædes med os næste gang du tager dine favoritkager med på rejse. #laglacedk #laglacecakeaway #kagetilturen #kagetilhjemmet #kagetiljobbet ...

Dragende dragekage. Havde fornøjelsen af at lave denne smukke drage i 4 stykker til Københavns Universitet med afsæt i Chr. IV’s renæssance-hoffester. Således kom en en ca. 450 år gammel tegning til live. Prøv at lægge mærke til de mange smukke konditordetaljer. Endnu et godt arbejde @bolettebyager #laglacesignaturkage #laglacedk #laglacehåndværk #nejtaktilsukkerprint ...

En lille film om hvordan vinduerne blev til. Og lidt om mændene der fik det til at ske
Om Bo Büll
Multikunstneren Bo Büll tilhører den absolutte elite af floralister og blomsterdesignere i Danmark. Han mestrer alt fra romantiske buketter til storslåede fester over hotel- og restaurationsdekoration til scenografi og styling. Altid med et elegant moderne touch, der samtidig bærer tyngden af håndværkets klassiske historie.
Senest er Bo Büll udnævnt til ambassadør for verdens førende magasin for blomsterdesignere, Floral Fundamentals. Hans værker indgår ligeledes i den verdenskendte kunstbog ’International Floral’.
Et værk fra Bo Büll er altid uforglemmeligt og unikt – præcis som De kan se i vore smukke vinduer lige nu.

Om Lars Juul
Lars Juul kom til La Glace i 1996 – direkte fra Wien, hvor han bla. havde arbejdet på Hotel Sacher. Han gjorde sig hurtigt bemærket med sine unikke kreative talenter og iøjnefaldende forståelse for både de store linjer og detaljernes værdi og vigtighed. Derfor kunne han efter blot 7 års ansættelse tiltræde som Chefkonditor i La Glace og dermed stadfæste sin rolle som en af Danmarks mest fremtrædende håndværkere.
#laglacevindue #laglacedk #laglacehåndværk #laglacekunst #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
...

Har du brug for noget ekstra forfriskende i sommervarmen, så prøv en af vores læskende isdrikke. Vores Ice Cream Soda består af sorbetis og vaniljeis toppet med mineralvand og flødeskum hvis ønsket, mens Soda Hyldest består af hyldeblomstsorbet, hyldeblomstsaft og også toppet med danskvand #laglacedk#laglacesommer #laglaceis ...

Hvilken kage skal jeg vælge? Den der smager bedst? Den flotteste? Den der mætter? Eller den lækreste? Skal det være med frugt og bær? Med flødeskum? Eller med chokolade? Mange spørgsmål kan opstå når man møder vores sortiment, og er du helt i vildrede, kan du blive hjulpet godt på vej af vores La Glace flip flapper. Sig det hemmelige kodeord: flipflapperflødeskum ved disken næste gang du besøger os, og få udleveret et eksemplar. Flip flapperen er ekstra god, hvis du har en af de mindre med på besøg - man kan nemlig også tegne kagemænd og -koner samt løse små opgaver på bagsiden #laglacedk #laglaceflipflapper #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed ...