array(5) { ["_ga"]=> string(26) "GA1.2.816089219.1717037671" ["_ga_MQLDHW2BHG"]=> string(37) "GS1.1.1717037671.1.1.1717037709.0.0.0" ["_gid"]=> string(27) "GA1.2.1728836279.1717037671" ["qtrans_front_language"]=> string(2) "en" ["paddos_zfrFG"]=> string(1) "1" }

Gallery

Det var en smuk aften i maj på Københavns Rådhus. I selskab med Dronning Margrethe, Overborgmesteren, de mange oldermænd med kæder og laugsfaner, de stolte pårørende og mestre - og frem for alt; blomsten af Danmarks mest talentfulde håndværkere. Det er stort at være vidne til så mange unge mennesker, der gør sig umage - og når deres mål. Stort tillykke til alle. Heldige er de der får liv til at opleve sådan en aften. TAK #laglacehistorie #laglacedk #laglacemedalje @frederikkebutzback @christinaivang @chefkonditorlarsjuul ...

Kager, Kunst og Kærlighed – kvæler al besværlighed lyder La Glace’s motto. Vores vinduer netop nu lever mere end nogensinde op til dette motto. Der ligger et stort arbejde bag og der er mange mennesker, der er involveret i at vinduesudstillingerne er fuldbragt. Herfra skal lyde en tak til de mange.
Først og fremmest tak til ungdommen. Den del af ungdommen som vælger at tage en håndværksmæssig uddannelse. Den del af ungdommen som står op hver morgen for at gå på arbejde for at gøre sig umage. Vores konditorlærlinge som er friske på de mange udfordringer store som små – vi stiller gennem læretiden.
Tak fordi I ville bidrage til disse vinduer – tak til Emilie, Ann-Mai, Hannah, Maria, Clara, Laura og Cæcilie
Dernæst tak til de dygtige svende som er med til at lære de næste kagegenerationer op så vi fortsat kan afsætte tid til at lege med opgaver som disse. Tak fordi I øser af jeres vid og hjælper de unge til at blive knivskarpe til faget. Tak til Jeanette, Frederikke, Christina, Bolette og Mette.
Tak skal også lyde til de kunstnere der giver os andre en særlig kolorit på hverdagen. Kunst hvor man bliver interesseret, udfordret og draget med ind i et univers man ikke lige kunne se for sig – hvis det altså ikke var lige der - som et kunstværk. Tak fordi I er med til at bidrage til at vores andres verden bliver lidt mere festlig og lidt mere dyb. Tak til Kristine Roepstorff, Shane Brox, Frederik Næblerød, Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir
Hvor ville kunstnerne være hvis ikke de fik støtte og opbakning fra gallerierne. Gallerier som kan være med til at facilitere at kunsternes kunst pludselig hænger til skue i et gammelt konditori i indre by af København. Stor tak til gallerierne, der kunne se ideen og muligheden ved at lave et samarbejde på tværs af byen, på tværs af håndværk, på tværs af materialer, alder og erfaring. Tak til 2112, Galleri Kant, Alice Folker Galleri og Formation Gallery
Sluttelig en tak til dem der trak de største tråde. Team @enterartfair med Frederikke West og Julie Leopold i front samt her på stedet den allesteds nærværende @chefkonditorlarsjuul , som har øst ud af sin erfaring og samlet trådede.
...

Det fjerde vindue med Enter Art Fairs samarbejder har besøg af galleri Formation som har inviteret hhv Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir med på kagesjov. I dette vindue har konditorsvend Mette Sophie Olsen samarbejdet med konditorlærlingene Cæcilie Tvermose og Laura Stagetorn Kolos om at tolke de to kunstværker.
Soleys værk ”Napkins at the end of my world” i blå og brune farver og et øje der holder øje - der går igen i de små fine kager som er så absolut sukkertrangsskabende. Og det fine øje er ikke glemt.
Skov Madsens værk ”Baked Alaska” der jo nærmest er et kagenavn i sig selv – er tolket til en stor kage med et gennemgående rødt tæppe, med detaljerne fra billedet der stikker ud af mønstre, former og farver – det er så gennemført!
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med saltkaramel og Tonga. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
#laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @enterartfair @rytteranddenke @itsdavydd @formation_gallery @jesperskovmadsen @soleyragnarsd @mettesophieolsen @cecilieetvermose @laurakolos
...

Enter Art Fair danner ligeledes rammen for det næste vindue, hvor vi møder Frederik Næblerød. Kunstneren er her repræsenteret af værkerne The Tea House 2023/2024 (Olie og akryl) og Addicted to sugar 2023 (Olie). Frederik Næblerøds værker kan ses på Alice Folker Gallery på Esplanaden i København. Her er det konditorsvend Bolette Byager som har hjulpet lærlingene Clara Juul Præstholm og Maria Stagetorn Kolos med at komme i mål. Frederik Næblerød har bidraget med kæmpe billeder af tedrikkende mennesker og en sukkerafhængig edderkop med dødningehoved Læg mærke til de røde streger på blå baggrund fra det store billede der går igen på den høje kage. Læg mærke til at de 2 tedrikkende mennesker sidder lang fra hinanden på billedet, men på kagen er de rykket helt tæt sammen. Læg mærke til lagene i den sukkerafhængiges kage som går igen i den helt særlige mange lags kage der står foran. Læg mærke til at vi har dækket vores eget lille tebord til de 2 drikkende personer. Der er så mange fine referencer – inkl den lille etagere med de lyserøde franske Makroner.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med ribs og vanilje. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni. #laglacedk #laglacevindue #kagetrangnextlevel #tetidsammenhverforsig @enterartfair @naebleroed @alicefolkergallery @clarajuull @mariaeskolos @bolettebyager @itsdavydd @rytteranddenke
...

Samarbejdet med Enter Art Fair fortsætter i næste vindue. Shane Brox fra galleri Kant og 2 imponerende farverige kegler Yellow Cairn (på 220 cm) og Red Cairn (på 170 cm), der begge er fra 2023 og fremstillet af vintage tekstiler, stål og blandede fibre. Her er det 2 nyudlærte svende Christina Ivang – der lige har bestået konditorsvendeprøven med sølv og Frederik Butzbak – der lige har bestået med guld der sammen med vores nyeste lærling Hannah Sasseren har skabt en kageverden af ensartet kaos i samme stil som kunstværkerne, men i væsentlig mindre – og mere appetitlige størrelser. Læg mærke til hyppigheden, men også variationerne midt i ensartetheden. Det er ikke nogen nem opgave. Men løst så absolut flot. #laglacedk #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @shanebrox @gallerikant @frederikkebutzback @christinaivang @hsassersen @enterartfair @itsdavydd @rytteranddenke ...

Enter Art fair er for en stund flyttet ind i vores vinduer – og med det en stor mængde interessant kunst og deraf afledt KAGEKUNST.
Et enestående samarbejde mellem 1 kunstmesse, 4 gallerier, 5 kunstnere, 5 konditorsvende og 7 konditorlærlinge.
Her følger en nærmere præsentation af hvert vindue.
I første vindue møder vi Kirstine Roepstorffs verden fra galleri 2112. To farveblyants tegninger med titlerne ”Visitor” og ”Night plants” Det er konditorsvend Jeanette Hansen der har assisteret konditorlærlingene Emilie Heyman og Ann-Mai Ditlevsen. Læg mærke til de mange detaljer mellem billederne og kagerne. Læg mærke til de 3 pyramider i baggrunden, der nu spiller en større rolle i forgrunden. Bemærk vandet som foden (sikkert gæsten) stikkes i på tegningen – den samme baggrund på nederste etage af kagen. Læg mærke til at både chokoladefod og tegningsfod har 6 tæer! Læg mærke til den bagved liggende sol der danner rammen om 2 etage på den høje kage. Læg mærke til natplanterne – eller de tynde pæle som ligeledes figurerer – læg mærke til månen, farverne og stemningen. Det er ramt så flot.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med lime pyntet med en halvmåne. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
@enterartfair @2112art_ @kirstineroepstorff @konditor_jeanette.hansen @milleheyman @annmai_sd_2003 @itsdavydd #laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
...

Vi har åbent hele påsken. Ses vi? ...

Kan man spise mursten? Kan man sluge en TV-serie? Kan man nyde en dansk historisk komedie-drama-serie? Svaret er JA på alle måder. Tak for udfordringen. #laglacedk #laglacesignaturkage @badehotellet_fanside ...

Vores lærling Emmy Fyhn Nissen har været til svendeprøve. Tillykke med det flotte resultat. #laglacehåndværk #laglacedk #laglacekonditor ...

Årets Kage 2024 blev en triumf for ungdommen, der satte sig tungt på podiepladserne. Vores sende hentede tre af podiepladserne til La Glace. Det blev til 3. pladsen for Christina Ivang med kagen Svend, 5. pladsen gik til Jeanette Hansen med Sunset og 6. pladsen til Frederikke Butzback med Flora. Første pladsen blev vundet af vores gamle lærling Josephine Larsen, som nu arbejder for Andersen Bakery med Green Lady.
Kæmpe tillykke til jer alle. Så imponerende flot.
Så vellykket en aften afholdt af @aaretskage. Pudsig detalje “dagen derpå” - samtlige vindere - de 10 første pladser - blev besat af en kvinde. #laglacedk #laglacekonkurrence #laglacekagestab #girlpowercake
...

Appelsinlagkagen var en af de første lagkager, vi bød velkommen i kageskabet i slutningen af 1800-tallet. Kagen består af appelsinflødecreme, makronbund, ribsgelé og appelsinglasur. Her ses den klar til at nydes i forårsvejret, med en kop af husets egen te.
#laglace #laglacelagkage #sigappelsiiin
...

Der er lysfestival i byen og det skal fejres at La Glace er en del af festivalen med egne værker (se tidligere opslag)
Torsdag den 15. februar har vi ekstraordinært åbent fra 18.30 til 20.00 hvis fu skal ud og gå gennem smukke Københavns magiske lys. Forhåndsbestilling af varm chokolade og fastelavnsbolle sker på hjemmesiden/gavebutik/oplevelser. Bemærk afhentning foregår på gaden. Der er ikke adgang til caféens faciliteter. #laglacedk #laglacefastelavn #laglacevindue @cphlightfest
...

Historisk aften for La Glace ved svendeprøverne afholdt i Ringsted torsdag 25. januar 2024 #laglacedk #laglacekonditor #laglacehåndværk #stolthedenerkolossal @frederikkebutzback @christinaivang @rasmussen4730 ...

Fransk Makron med hindbær; pisk marengs, tilsæt hindbærsaft, vend med mandelmel, sprøjt ud på plade, bag i ovn, lægges med hindbærmarmelade, samles. Voila! #laglacedk #laglacefranskemakroner ...

Lorry for præcis 30 år siden - sendt 29. november 1993.
Der kommer ingen nye juleprogrammer i år fra @tv2 Så er det godt man kan glædes over denne 30 år gamle perle.
“Vi passer på traditionerne. Vi hæger om kvaliteten og står fast - så skal folk nok søge tilbage til rødderne. Derfor er der intet der skal forandres” - citat 1993
Ja, kunderne kom tilbage til La Glace efter mange møjsomme år i skyggen af cafeteriaer, supermarkeder og discount caféer. På den ene side er intet forandret på de 30 år. På den anden side er alt forandret. Tak @tv2kosmopol for et helt vidunderligt tilbageblik. #laglacedk #laglacetv #laglacehistorie
...

Vi har fået nye smukke kageæsker, der alle tager afsæt i en lille dekorationsdetalje fra butikken. Det er vores dygtige grafiker @mariahagerup_studio der har fundet detaljerne i La Glace’s lokaler og gjort dem til mønstre på æskerne. Æskerne er fremstillet hos vores papirpusher @karl_lund Vi håber du vil glædes med os næste gang du tager dine favoritkager med på rejse. #laglacedk #laglacecakeaway #kagetilturen #kagetilhjemmet #kagetiljobbet ...

Dragende dragekage. Havde fornøjelsen af at lave denne smukke drage i 4 stykker til Københavns Universitet med afsæt i Chr. IV’s renæssance-hoffester. Således kom en en ca. 450 år gammel tegning til live. Prøv at lægge mærke til de mange smukke konditordetaljer. Endnu et godt arbejde @bolettebyager #laglacesignaturkage #laglacedk #laglacehåndværk #nejtaktilsukkerprint ...

En lille film om hvordan vinduerne blev til. Og lidt om mændene der fik det til at ske
Om Bo Büll
Multikunstneren Bo Büll tilhører den absolutte elite af floralister og blomsterdesignere i Danmark. Han mestrer alt fra romantiske buketter til storslåede fester over hotel- og restaurationsdekoration til scenografi og styling. Altid med et elegant moderne touch, der samtidig bærer tyngden af håndværkets klassiske historie.
Senest er Bo Büll udnævnt til ambassadør for verdens førende magasin for blomsterdesignere, Floral Fundamentals. Hans værker indgår ligeledes i den verdenskendte kunstbog ’International Floral’.
Et værk fra Bo Büll er altid uforglemmeligt og unikt – præcis som De kan se i vore smukke vinduer lige nu.

Om Lars Juul
Lars Juul kom til La Glace i 1996 – direkte fra Wien, hvor han bla. havde arbejdet på Hotel Sacher. Han gjorde sig hurtigt bemærket med sine unikke kreative talenter og iøjnefaldende forståelse for både de store linjer og detaljernes værdi og vigtighed. Derfor kunne han efter blot 7 års ansættelse tiltræde som Chefkonditor i La Glace og dermed stadfæste sin rolle som en af Danmarks mest fremtrædende håndværkere.
#laglacevindue #laglacedk #laglacehåndværk #laglacekunst #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
...

Har du brug for noget ekstra forfriskende i sommervarmen, så prøv en af vores læskende isdrikke. Vores Ice Cream Soda består af sorbetis og vaniljeis toppet med mineralvand og flødeskum hvis ønsket, mens Soda Hyldest består af hyldeblomstsorbet, hyldeblomstsaft og også toppet med danskvand #laglacedk#laglacesommer #laglaceis ...

Hvilken kage skal jeg vælge? Den der smager bedst? Den flotteste? Den der mætter? Eller den lækreste? Skal det være med frugt og bær? Med flødeskum? Eller med chokolade? Mange spørgsmål kan opstå når man møder vores sortiment, og er du helt i vildrede, kan du blive hjulpet godt på vej af vores La Glace flip flapper. Sig det hemmelige kodeord: flipflapperflødeskum ved disken næste gang du besøger os, og få udleveret et eksemplar. Flip flapperen er ekstra god, hvis du har en af de mindre med på besøg - man kan nemlig også tegne kagemænd og -koner samt løse små opgaver på bagsiden #laglacedk #laglaceflipflapper #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed ...

Søde sukkerstunder med søde sukkerbrødsdeje - hvem vil ikke gerne inviteres til det? Måske invitationen ovenikøbet er fremsendt på en af vores sukkerposer. Hvor sødt er det lige??? #laglacedk #laglacehygge #laglaceinteriør #sødstundharkageimund ...

Sommeren er kommet til La Glace og dermed en ny variant af sæsonens wienerbrød. Denne udgave er med jordbær, rabarber, chokoladecreme og toppet med syltede rabarber #laglacedk #laglacewienerbrød #laglacesommer ...

36 kagekollegaer på studietur til Helsinki i 2 hold, men med (næsten) samme oplevelser. 30 timer fyldt med samvær, udforskning, kagespisning, kollegaglæde og rensdyr!! Tak for herlige, hektiske, helhjertede og henrivende dage i Helsinki. #laglacedk #kagestabenpåtur #laglacekagestab En særlig tak til @ekberg1852 for gæstfrihed og hjertevarme. ...

Mød kagekareten søndag den 7. maj i Nyhavn mellem 9-12 eller Kastellet 12-15.

Da Erik Haaning fra @haaningcollection fyldte rundt i februar leverede vi Rubinsteinslagkager i vores Ford T fra 1921 til kustoderne og familien. @haaningcollection er et smukt bilmuseum i Bagsværd med køretøjer gennem 135 år. Det er klart at der ikke er langt fra passionerede bilelskere til flødeskumsekvilibrisme. #laglacedk #laglacehistorie #laglacekagekaret
...

Altid en anledning til at feste i selskab med et Overflødighedshorn. At binde sløjfer til horn er en helt særlig La Glace disciplin, som kun få i kagestaben mestrer. En af dem er naturligvis Kageførstedame Malou Grønborg med snart 35 års erfaring. #laglacedk #laglaceoverflødighedshorn #laglacekagestab ...

Byd velkommen til vores nye udvalg af rystere. Trope frugtryster er en frisk blanding af ananas, lime og mango sammensat med vaniljeis. Mørk bærryster er med blåbær, solbær, brombær og vaniljeis. Og til sidst jordbærrysteren, som længe har været en del af menukortet. Kom forbi og nyd en i solen - vi har også pladser udenfor #laglacedk #laglace ...

Hos La Glace kan du nyde byens bedste varme chokolade... hvis vi altså selv skal sige det. Den serveres på kande og selvfølgelig med flødeskum til. Den passer perfekt til et stykke lagkage, men er også utrolig lækker helt for sig selv. I mezzaninbutikken kan man købe råchokolade med medfølgende opskrift på den gammeldags varme chokolade. Og hvis man ikke er helt klar til selv at give sig i kast med det, er man altid velkommen i caféen #laglacedk #laglacevarmchokolade #laglacemezzaninen ...

Vi har givet vores 11 lærlinge en udfordring, der tager afsæt i vores motto.

Kager, Kunst og kærlighed
– kvæler al Besværlighed

Lærlingeudfordringen 2023
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Konditorværket kan være en opsats, et blikfang, en dekorationskage, portionskager mm

Kunstværket kan være en figur, et billede, et stykke porcelæn, et tæppe, et maleri, en skulptur.

Samtlige 11 kunstværker og konditorværker er udstillet i vores vinduer, hvor man også kan stifte et lidt dybere bekendtskab med vores skønne lærlingestab på 11 dygtige og entusiastiske unge mennesker.
Deres individuelle valg af kunstværk og efterfølgende tolkning af konditorværkets udformning viser ganske godt, hvilken broget skare af mennesker der står bag vores lærlingestab.
Vi har valgt at have denne udstilling – dels for at vise hvor dygtige vores lærlinge er, dels for at vise hvordan kager kan genfortolke kunstværker. Kom forbi Skoubogade og se nærmere. Vi håber De vil finde udstillingen interessant.
#laglacedk #laglacehåndværk #laglacekonditor #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
...

Hos La Glace ved vi, at der kan opstå en sød symfoni når den helt rette kage akkompagneres af den helt rette te. Derfor har vi i samarbejde med A.C. Perchs udarbejdet vores helt egen ‘kageblanding’ - en te der går særlig godt til kage. Den aromatiske te består af orange, kanel, roser og vanilje, og kan nydes i vores café, eller man kan købe en pose af blandingen med hjem fra vores mezzaninbutik. Her finder du også vores fine tekander, som fås i både en lille og stor størrelse. Det hele findes også under gavebutik på vores webshop, og teen kan købes med eller uden en fin, grøn La Glace dåse #laglacedk #laglacete #laglacemezzaninen #laglacewebshop ...

Vi står klar gennem hele påsken, hvis kagetrangen skulle melde sig. God påske. #laglacedk #laglacepåske ...

Der er nok en grund til at det er KONDItorer, der fremstiller SPORTskagen så du kan komme i kageFORM. Netop i dag er det blevet bevist ved instituttet for National Sundhed at hyppig indtag af lagkage er livsforlængende pga. det store antal livsglæde-molekyler, der findes i et særligt godt stykke. Velbekomme. #laglacesportskage #laglacedk #førsteapril ...

Slå vejen forbi Skoubogade 3 og byd foråret velkommen med et stykke Forårskage. Forårskagen er inspireret af det romantiske forår med et strejf af nyudsprungen bøgeskov og forårsforelskelse. Den består af hindbærfromage, chokoladetrøffel, hindbærpuré og mandelbund. Dertil er den pyntet med grønne marcipanhjerter. Og hvis man ikke synes, at vejret arter sig helt efter sæsonen, kan man jo passende nyde en kop varm kaffe til. Vi håber på at se jer til et veloplagt forårsvisit #laglace #laglacelagkage #laglaceforårskage ...

Lørdag den 11. marts blev Årets Kage 2023 afholdt. Den største kagekonkurrence for professionelle i Danmark.
Mere end 100 kager deltog i konkurrencen. Fra La Glace deltog kagestabens lærlinge og svende med i alt 15 kager.
Det kæmpes om pokalen og om at vinde titlen af Årets Kage. Der gives også to særlige priser
* Krea-prisen til den mest kreative kage
* Lærlingeprisen til den bedst placerede lærling.
Desuden modtager de 10 bedste både diplom og hæder.
Kreaprisen gik til Chefkonditor Lars Juul for kagen Momentum bestående af chokoladesablé med fyld af ananas i lys chokolade og kokosskum.
Lærlingeprisen gik til konditorlærling Christina Ivang for kagen Sorrel bestående af havesyremousse, grøn æble kompot, græskarpraliné på dobbeltbund af mazarin og kiks.
På podiet kom på 5 ud af 10 pladser fra enten nuværende eller tidligere lærlinge i La Glace;
Femtepladsen til Emilie Heyman, lærling
Syvendepladsen Mette Sophie Olsen, konditor (og udlært) i La Glace
Ottendepladsen Josephine Hansen, udlært i La Glace - nu Andersen Bakery.

Førstepladsen gik til Thomas Bastholm, udlært i La Glace - nu Restaurant Palægade
Andenpladsen gik til Freja Krarup, d’Angleterre
Tredjepladsen gik til Christina Ivang, lærling.
Og så var der kage til det sultne kagefolk. #laglacedk #åretskage2023 #laglacekonkurrence
...