Vores lærlinge har fremstillet kager til vinduet. Mød;
Teis Hafstrøm Jensen, 22 år
Læretid: Juni 2018 til juni 2021. Udlært kok i maj 2018 på KolleKolle Konferencehotel i Værløse.
Kagen: 100 års kage – den ultimative festkage til den dag, ingen kan planlægge, men som tilfalder de få. Alt – både kagestørrelsen og dekorationen - er tænkt pompøst og ekstraordinært med hvid, guld og ”rundt i rundt” til den helt særlige runde dag.
La Glace yndlingskage: Sachertorte
…og ellers: Tarte Tatin (med hjemmelavet vaniljeis)
Yndlingsdisciplin: At arbejde med rullet dej og dens mange udfordringer og anvendelsesmuligheder. #laglacehåndværk #laglacedk #laglacevindue
Vores lærlinge har fremstillet festkager til vinduet. Mød;
Alexander Armin Kiszeljov, 21 år
Læretid: Januar 2021 til juni 2024
Kagen: Rektangulær festkage, der arbejder med det pompøse og skønheden i dahliaens naturlige grafiske elegance. Blomsterhovedernes størrelsesmæssige dominans gør dem til skulpturelle elementer, der giver kagen sit unikke look.
La Glace yndlingskage: Fastelavnsboller med fyld
…og ellers: Napoleonskage
Yndlingsdisciplin: At fremstille unik pynt og skulpturelle effekter #laglacehåndværk #laglacevindue #laglacedk #nårmankunharværetilære3dage #godtgået
Vores lærlinge har fremstillet festkager til vinduet. Mød;
Magnus Bruun, 19 år
Læretid: November 2019 til primo 2024
Kagen: Bryllupskage i tre etager OG den første bryllupskage, Magnus nogensinde har lavet. Temaet er vinter og kagen er klassisk pyntet med roser og guirlander, som skal helt ind og sidde på rygraden, så der bliver rum til at skabe wauw-effekter og ”det ekstra”
La Glace yndlingskage: HC Hat
…og ellers: Intet slår Mormors brunsviger
Yndlingsdisciplin: Chokoladearbejde
Bonusinfo: Magnus stiftede i januar 2019 Bruuns Chokolade i Sorø, som han driver ved siden af arbejdet som lærling. Se mere på bruunschokolade.dk
#laglacehåndværk #laglacevindue #laglacedk
Vores lærlinge har fremstillet festkager til vinduet. Mød;
Sara Joensen 26 år
Læretid: November 2020 til oktober 2021. Uddannet kok med fortid hos Bojesen, Alchemist og Svinkløv Badehotel
Kagen: Festkage i to etager oven på hinanden. Enkelheden er i fokus med det snehvide overtræk, der kun er brudt af diskretionen fra japansk inspirerede kirsebærblomster.
La Glace yndlingskage: Efterårskage OG Forårskage
…og ellers: E’clairs i alle afskygninger
Yndlingsdisciplin: Afpyntning og at skabe pynt – især af chokolade. #laglacehåndværk #laglacevindue #laglacedk
Vores lærlinge har fremstillet festkager til vinduet. Mød;
Anne Banke, 21 år
Læretid: Påbegyndt på Carlsberg 2017 og afsluttes i La Glace april 2021
Kagen: Rund festkage til 35 personer, som er forårsmildt dekoreret i lyse farver med
blomsterkransen som inspiration. Den smukke ranunkels iboende farvespil udfordrer klassisk rosedekoration.
La Glace yndlingskage: Stjernekræs
…og ellers: Hasselnøddemazarin, som mester på Carlsberg laver den.
Yndlingsdisciplin: Anrette og pynte desserttallerkener #laglacehåndværk #laglacedk #laglacevindue
Vores lærlinge har fremstillet festkager il vinduet. Mød;
Jasmin Aagaard Poulsen, 21 år
Læretid: Påbegyndt hos Mette Blomsterberg i september 2017 og afsluttes i La Glace marts 2021.
Kagen: Bryllupskage i fem etager. Kagen hedder Solopgang og repræsenterer de mange
solopgange, man oplever som konditor – modsat solnedgangene, som ofte falder sammen med
konditorens nattesøvn. Farvevalget er helt bevidst ”Gylden”, for det er netop temaet for Jasmins forestående svendeprøve den 25. marts.
La Glace yndlingskage: Konsensus og Lucky You
…og ellers:
Yndlingsdisciplin: At arbejde med overskudsråvarer og potentielle spildprodukter og skabe nye spændende resultater af dem. Derudover at arbejde med farvekombinationer, grafik og tekstmuligheder.
Bonusinfo: Gemt på kagen er skrevet en diskret hyldest – La Glace Blomst – til de to læresteder, der har formet Jasmin. Kan du finde dem? #laglacehåndværk #laglacedk #laglacevindue
Vores lærlinge har fremstillet festkager til vinduet. Mød;
Josephine Larsen, 20 år
Læretid: Oktober 2017 til marts 2021
Kagen: Bryllupskage i tre etager dekoreret med blomster, åkandeblade og sprøjteglasur – og læg mærke til, at alt er skabt i enten glasur eller chokolade. Den klassiske pyntning har fået et forfriskende twist i både udtryk og materialer.
La Glace yndlingskage: Sarah Bernhardt
…og ellers: Fransk Citrontærte
Yndlingsdisciplin: Ensartethed og akkuratesse; den perfekt rullede dej til 20 helt ens croissanter eller perfekt ensartet opsmøring af 20 snorlige Sarah Bernhardt-kager. Det er den største
fornøjelse.
#laglacehåndværk #laglacevindue
Husk kyndelmisse 2. februar. Glæd en ven med et ønske om godt helbred og sundhed resten af året. Kyndelmisseæblet er en gammel dansk bondetradition, men har nok aldrig været mere aktuelt end nu! Kan købes i Skoubogade og i gavebutikken på nettet. #laglacedk #laglacekyndelmisse
Her er lidt tomt uden jer! Som en kage uden fyld, som en kop uden kaffe, som varm chokolade uden flødeskum, som en tebolle uden smør. Her mangler noget. Her mangler mennesker og livsglæde, samtaler og samvær, nærvær og nydelse. Men husk vi har stadig åbent for cake-away alle ugens dage fra 10-17. På hjemturen kan du nyde en kop varm chokolade, så du ikke glemmer smagen af tiden der var en gang - og tiden der kommer igen. #laglacedk #laglaceinteriør #køblokalt #masserafpladsikøbenhavn
Gå en tur i skoven (læs: Skoubogade) og nyd snevejret (læs: det smukke vintervindue). Dvæl et øjeblik og se hvor mange eventyr du kan få øje på? Et bud kunne være “snemand Frost og frøken Tø”. Kan du se andre? Husk vi har åbent alle dage for cake-away ml 10-17. #laglacedk #laglacevindue #laglaceisdessert #laglaceglacette #laglacefranskemakroner
Vi fortsætter sidste års succes med månedens klassiske kage. I januar er det Franske Vafler. Så er du vild med karamelliseret butterdej og vaniljesmørcreme, så skal du kigge forbi i januar. #laglacedk #franskvaffel #klassiskkage
Hellig 3 Konger kage
Helligtrekongersaften sætter punktum for julen. Er juletræet ikke båret ud eller pynten pillet ned, så sker det til Helligtrekonger. For julen varer ikke til påske, kun til Helligtrekonger. Denne aften fejres i mange lande – også i Frankrig, hvorfra traditionen med Galette des Rois stammer.
Galette des Rois består af butterdej, vaniljecreme og rigeligt med marcipan,
og er vedlagt en porcelænsfigur og to kongekroner – samt en udførlig forklaring.
Findes i to størrelser. Se mere på vores hjemmeside laglace-gavebutik-sæson
Bemærk skal hentes i Skoubogade 3. Fremstilles kun i uge 1 – angiv hvilken dag du vil afhente ved bestilling. #laglacedk #laglacegalette
På årets sidste dag i 2020 havde vi fornøjelsen af at levere 14 velsmagende Georginelagkager til Demenscentret Pilehuset i Brønshøj. De skulle fejre at de samme dag skulle have første vaccine. Vacciner og lagkage ankom samtidig. En ret historisk dag. Et ret historisk billede. Der er lys og samvær forude. Indtil da så skal livet skylles ned med lagkage. Vi har fortsat åbent - dog på nedsat tid - fra 10-17 alle ugens dage. Håber vi ses. Godt nytår ⭐️ #laglacedk #laglacelagkage #cake-away #skyldetnedmedkage
Lad La Glace stå for årets sidste dessert og byd på en smuk og velsmagende iskreation.
Den Franske Nytårs Isanretning består af en bund med nougat, mokka og sorbets is. På toppen isfrugter i ren sorbet som kan bestå af hindbær, jordbær, citron, appelsin/abrikos, rabarber, yuzu samt ananas/mango/passion.
Isanretningen er pyntet med marcipankonfetti, snemand og et skilt med “Godt Nytår” – og naturligvis vedlagt en is-fontæne.
Bestil på mail eller telefon helt frem til torsdag kl 11. Læs mere på vores hjemmeside. #laglacedk #laglacenytår #laglaceisdessert
HUSK at La Glace fortsat har åbent - men ikke for servering. Du skal dog ikke snydes for en kop varm chokolade med flødeskum eller friskbrygget kaffe. Så kig forbi til en kop to-go og et stykke cake-away på slentreturen gennem den mennesketomme by. Gør det, fordi du har fortjent det. #laglacedk #trøstespisetid
Adventskonkurrence for 4. søndag i advent. 🕯🕯🕯🕯. Hvem synes du fortjener en sød kransekagestart på 2021? Og hvis du kunne vedlægge en hilsen, hvad skulle der så stå på kortet? Vi trækker lod om en vinder onsdag klokken 12. #laglacedk #laglacejul #laglacenytår #laglacekransekage
Skulle du ikke vinde kan du stadig nå at bestille den i vores gavebutik, så er den fremme inden nytårsaften.
Honninghjerter af den lækreste og fineste slags med vores egne glansbilleder tegnet af @hebiinu med de mange La Glace-detaljer. Pris kr 79. #laglacedk #laglacejul #hjerterafhonningdemkandukøbe @restaurantbesoeg
Vi holder åbent som planlagt, så du kan hente din cake-away, uanset om det er enkelte stykker kage, hele lagkager, kransekage, småkager, nytårsdesserter, måske en julegave til et familiemedlem eller en nytårshilsen til en ven. Og husk du kan skylle det hele ned med en kop varm chokolade med flødeskum - fordi du har fortjent det. #laglacedk #laglacejul
Jule-isen har været den traditionelle dessert på julebordet for mange københavnske familier i generationer.
Den Franske Jule-isanretning består af en bund med nougat, mokka og sorbets is. På toppen isfigurer af sorbets is med kirsebær, jordbær, hindbær, blodappelsin , citron og solbær. Pyntet med snemand (kan eventuelt bruges som mandelgave), grønne kristtjørnsblade i marcipan, røde bær, skilt med “Glædelig jul”.
Der er altid en MANDEL i juleisen. Har man ikke en traditionel mandelgave, som en herlig marcipangris fra La Glace, kan man jo altid bruge den lille snemand på isen som mandelgave.
Bemærk at jule-isen findes i flere versioner
- laktosefri
- vegansk
- børnevenlig (Tricoloren på sidste billede)
De særlige versioner skal bestilles senest 19/12. Den klassiske senest den 22/12. Læs mere på vores hjemmeside sortiment/isanretning #laglacedk #laglaceisdessert #lidtjulskaldervære
Adventskonkurrence. 🕯🕯🕯🎅🏻. Hvis du bor under 5 km fra La Glace kan du vinde en tur i kagekareten på onsdag eller torsdag. Vi henter dig - byder på et stykke #cakeaway og en kop #udafhusetchokolade - og du bliver kørt retur igen. Bor du længere væk end 5 km fra La Glace kan du vinde en Kagekaret, der fungerer som kageopsparing. Du skal blot skrive dit postnummer i kommentarfeltet. Vi trækker lod mandag kl 17.00 #laglacedk
Julelagkage i den fineste (kageform) #laglacedk #laglacejul #laglacefestkage #julenharbagt
Julebryllupskage fra 2019 fra dengang man kunne holde store fester. Det kommer til at ske igen. Indtil da fremstiller vi fine festkager til ca. 10 personer. Måske du har brug for en kage? Så tænk på os #laglacedk #laglacejul #laglacebryllupskage #detgikikage
Hils på december måneds klassiske kage; Peberkagen. Klassisk bagværk fra 1870. Fyldt med krydderier som pomeransskal, anis, koriander, allehånde, nelliker, muskat (men ingen peber!). Opskrift stammer fra @den_gamle_by #laglacedk #laglace150 #laglaceklassiker #densødejuletid #trestykfornioghalvtreds
150 års erfaring i kager - og kriser - og vi er stadig kørende!
Fra og med onsdag den 9. december 2020 er det resten af året ikke muligt at få serveret i vore lokaler - men det betyder ikke, at La Glace er lukket. Jule(kage)formen er bare blevet anderledes, end den plejer at være.
La Glace holder åbent som sædvanligt.
I Skoubogade 3 er der åbent for salg af lagkager, konditorkager mm. samt afhentning af bestillinger. Det er muligt at købe kaffe og varm chokolade ud af huset, samt lagkager, konditorkager og wienerbrød til at nyde derhjemme - eller på farten.
I Skoubogade 5 (Mezzaninen) er der salg af julevarer og gaveartikler. Julegodterne bugner også på hylderne helt efter planen - vi tager dog forbehold for udsolgte varer.
Desuden henviser vi til vores Gavebutik på hjemmesiden, hvor det er muligt at bestille julevarer - og julegaver - til forsendelse frem til torsdag den 17. december kl. 12:00 Gavekort til, når verden bliver god igen, kan De naturligvis også købe på hjemmesiden - hele døgnet rundt. Det bliver sendt direkte til Deres mail med det samme.
Som altid er det muligt at bestille hele lagkager, islagkager, fødselsdagskager, dåbskager og festkager. Husk at bestille i god tid - og send gerne en mail med Deres bestilling til conditori@laglace.dk
Det skulle glæde os om De vil støtte op om La Glace i denne meget vanskelige tid . Vi vil også værdsætte Deres tålmodighed.
Anden søndag i advent 🕯🕯❤️. Det skal fejres med en lille hurtig konkurrence, hvor du kan vinde en dåse julestemning med 8 juledragéer i guld, 3 peberkager, 100 gram marcipansnitter og et grisehoved - altsammen pakket i en smuk jubilæumsdåse til en værdi af kr 275 (kan også købes i Skoubogade eller på nettet). Spørgsmålet er; hvem ville du forære en dåse med Julestemning? Vi trækker lod mandag kl 10. #laglacedk #laglacejul
Se med når TV2 blænder op for en helt ny sæson af “ I den søde juletid” onsdag 2. december kl 20.35. Vi håber du vil se med. #laglacedk #laglacetv #idensødejuletid
Julebrochuren 2020 er landet. Alle varer købes i Mezzaninen, Skoubogade 5. Nogle af varerne findes også i vores gavebutik på hjemmesiden. Du kan også møde vores nye interaktive menukort med udvidet allergeneliste. #laglacedk #modernetider
Første søndag i advent ❤️. Det skal fejres med en lille hurtig konkurrence, hvor du kan vinde et gavekort til 3 personer med valgfri kaffe, te eller chokolade - samt et stykke lagkage til hver. Spørgsmålet er; hvem ville dine 2 gæster være, hvis du vandt? Vi trækker lod mandag kl 10. #laglacedk #laglacehygge
Se sådan skal julen se ud! Når man får lyst til at flytte ind i vinduet og holde juleaften - lige der - så ved vi at vi har ramt julestemningen. Mon ikke alle trænger til julestemning - hvad med dig? #laglacedk #laglacejul #laglacevindue #atboietglashus
Altid en oplevelse at iagttage børn, der er draget af vores vinduer. #laglacedk #laglacevindue #frabørnogfuldefolkskalmanhøresandheden
Hils på november måneds klassiske kage; Schweitzer Tunge. Sprød hasselnøddemarengs med blød nougatcreme i midten. Dyppet i mørk chokolade. En klassiker fra La Glace’s kagesortiment. #laglacedk #laglace150 #laglaceklassiker #tungendugernemårække
Grantræ - en Festlig og meget julet nougatroulade med orangetrøffel på fragilitebund. Overtrukket med blød nougat-smørcreme og pyntet med marcipan.
Inspireret af den fransk julespecialitet bûche de Noël, som spises som afslutning på julemåltidet. Bûche betyder brændeknude. Bønderne sprinklede hver jul en stor brændeknude med helligt vand eller vin, så den kunne brænde i kaminen eller ildstedet igennem de tre juledage. Kunne den det, ville det være et godt tegn for næste års høst. Da den åbne ild med tiden forsvandt fra de franske boliger, gav overtroen brændeknuden nyt liv og håb som dessert. #laglacedk #laglacejul #laglacegrantræ Rækker til 6-7 personer og koster kr. 225
Fut fut. Nu kører juletoget. Skal du med? Trænger du til julestemning, så kom forbi Skoubogade. #laglacedk #laglacejul #laglacemarcipangris
Tak til alle der deltog i #sportskagedistancen som et led i vores 150 års fejring. Flot (og udsolgt) fremmøde, der tog deltagerne til en tur på grundlæggerens familiegravsted på Assistens Kirkegården med servering af småkager og vand. Derfra videre til Kristianiagade 1, som er opført af manden, der skrev teaterstykket Sportsmænd, som kagen er opkaldt efter. Her serverede vi varm chokolade fra kagekareten. Tilbage i Skoubogade bød vi på velfortjent Sportskage. Tillykke til @fredesblog som vandt fotokonkurrencen. Tak også for bidraget til @projektudenfor som har modtaget kr 11.400 fra dagens deltagere. #laglacedk #laglace150 #anbefaletafKONDItorer #detbedsteløbidanmark
Endelig en sport der giver mening. Kom og gå den internationale Sportskage-distance anbefalet af KONDI-torer i ind- og udland. Læs meget mere og køb billet i vores gavebutik på hjemmesiden. #laglacedk #laglace150 #motionergodt #kageformerogsåenslagsform #sportskage #sportskagedistancen
Har du set vores 150 års jubilæumsvinduer? Det kan nås endnu. Lige et par dage mere, inden nyt tager over. #hvadmondetnæstebliver #laglacedk #laglacevindue #laglace150 #vigørosumagehverdag
Tak til @kunstogkokkentoj for den søde jubilæumshilsen. Tak fordi I altid er så gode til at finde løsninger på selv de skæveste forespørgsler. #laglacedk #kagekunstogkærlighed #kagekunstogkøkkentøj
Stemningsbilleder af en sød og sirlig arbejdsdag. Tak @mayday_film #laglacedk #laglacemoment
Tillykke nygifte. Tak fordi vi måtte fremstille jeres bryllupskage. #laglacedk #laglacebryllupskage #efterårsbryllupskage #sensommerbryllupskage #alletidersbryllupskage
Når noget
har stået
siden 1870
er det rimeligt
og timeligt
med en hyldest på vers
Lyt med når Dahl på Hack er flyttet ind i La Glace og får besøg af cremekongen Ole Henriksen og (smør)tenoren Jens-Christian Wandt. Det bliver aldrig kedeligt. #laglacedk #laglace150 @olehenriksen @jcwandt @dahlpaahack
https://m.mixcloud.com/dahlpaahack/episode-17-2020-med-ole-henriksen-og-jens-christian-wandt/?fbclid=IwAR0fB-4ebGUErUwuLTYhhhtswwh2ZH9PCXVLRw8LCT7YJbG0kyynrLfenTw
Tak til @bolettebyager for at have kreeret den dejlige Lise Nørgaard kage i 2017. Tak for invitationen til at være gæstedommer i #denstorebagedyst2020
150 års Kagen - BYD velkommen til en ny klassiker.
Kagen består af en lys bund med citron, blå birkes og vanilje, solbærgelé, brændte mandler og en citronmousse med hvid vegansk chokolade. Vegansk og glutenreduceret. Så meget 2020. #laglacedk #laglaceveganskkage #veganskkage #smagenafimorgen
Når kagefolket fejrer sig selv med kage. Fra tegning til kage. #laglacedk #laglacekagemand #laglacehåndværk
Uddrag af kagekonens tale på jubilæumsdagen 8.10.20 til kagestaben ”Jeg er meget stolt over at kunne fortælle jer i dag at La Glace nok også bliver 200 år for næste generation er på vej.
Maria og Laura har sagt ja til være 3 generation Stagetorn og nu Kolos i La Glace. Det var været en lang lang samtale der har taget mere end 5 år, for det har været mig magtpåliggende at det var noget de virkelig ville - og ikke bare gjorde for min skyld. Det kan ingen jo være tjent med. Men ikke alene vil de - jeg ved også at de i den grad vil evne det. Sammen vil de bringe forretningen videre. De har begge en handelsuddannelse; Laura afsluttede sin i sommer og Maria afslutter sin i februar - og fordi de er helt bevidste om hvor meget det betyder for forretningens langsigtede drift at de kender håndværket - man kunne sige maskinrummet - så vil de begge gå i konditorlære pr 1 marts 2021. Og det skulle glæde mig om I vil tage lige så godt imod dem som jeg blev taget imod for 30 år siden, da jeg startede i 1990. Jeg er sikker på at de begge er langt mere talentfulde end mig .- men det siger nok ikke så meget.
Når deres læretid er overstået om ca 4 år, ja så vil stafetten for alvor blive givet videre - og om 5 år - så vil jeg gå ud af døren og fremover kun komme som juleassistence eller ved særlige lejligheder - jeg ved om nogen at det er vigtigt at få stafetten i en ung alder for at kunne præge forretningen - og jeg ved at der ikke kommer noget godt ud af at den gamle generation sidder ovre i det ene hjørne og vrisser.
Jeg ved også at I vil tage rigtig godt imod Laura og Maria på deres videre rejse i Skoubogade - de får brug for jer - og på den måde er vi sikret en generation mere på at vi ikke bliver solgt til kineserne. Det er værd at fejre i dag på forretningens 150 års dag”.
Billedet af de tre kvinder hænger i Mezzaninen og er fremstillet af kunstfotograf @gritsanders
Se med på Live Stream i anledning af 150 års jubilæet torsdag den 8. oktober 2020
Program (angivet i ca. tidspunkter)
16.00 Kagekone Marianne Stagetorn Kolos og dagens værtinde Annette Heick gennemgår La Glace's historie. Hvad er der gået forud for at La Glace kan fejre et så stort jubilæum?
16.30 Chefkonditor Lars Juul byder velkommen i is-kælderen og fortæller om isproduktion gennem tiden. Han forklarer om figur-is fremstilling og viser hvorledes en Fransk Isdessert bliver til.
17.00 Kagekonen tager imod på 1. sal og fortæller lidt mere om tiltag i anledning af 150 års jubilæet
17.15 På 2. sal byder Chefkonditoren og Konditorsvend Jonas Dahl Grue. Der vises Sportskagefremstilling og Jonas fortæller om tilblivelsen af 150 års kagen.
17.45 - 18.30 PAUSE
18.30-19.30 Jubilæumsaften med små anekdoter om menneskerne i, om, hos og ved La Glace.
@annetteheick er værtinde hele dagen igennem. Livestream foregår fra La Glace's Facebook side. Kig med der.
Håber du har lyst til at fejre os - sammen hver for sig.
La Glace har åbent på jubilæumsdagen, som normalt fra 8.30-18.00
149 år, 11 måneder og 28 dage. Det kan også noget. #laglace150 #overlevetdiversepandemier #overlevetdiverseverdenskrige #overlevetmangefinanskriser #vistårherendnu
Hils på oktober måneds klassiske kage; Kaffebrød. På en bund af bagt bløddej er et tykt lag af makronmasse, pyntet med mandelflager. Lige til at dyppe i kaffen. #laglacedk #klassiskkage #laglace150 #ingenkaffeikagen
I oktober er det 150 år siden konditormester Nicolaus Henningsen slog dørene op til det La Glace, vi kender i dag. Inden vi kom så langt skulle et par pandemier og verdenskrige, samt diverse naturkatastrofer og finansielle kriser dog lige gennemleves. Der er ikke den storm, Conditori La Glace ikke har oplevet i sit virke og trods hårde tider, er vi overbeviste om, at vi nok skal klare os gennem også disse tiders vanskeligheder.
At holde et så flot jubilæum i skyggen af restriktioner en masse er unægteligt en udfordring. Vi havde gerne sunget højt og danset længe, men det kan ikke lade sig gøre med de nuværende begrænsninger. Derfor bliver det en anderledes stille fejring - sammen hver for sig. Hvis du ikke allerede er modtager af vores nyhedsbrev, så hold dig orienteret her om hvad der kommer til at ske.
Alle fødselsdags aldre er velegnede til at blive fejret med kage. I alle størrelser og med al slags pynt. Se med hvad den dygtige stab af #laglacekonditor har fremstillet. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacetalkage #takforgodeopgaver #laglacehåndværk
Vi siger velkommen med visir, for så kan du stadig se de søde smil. Kom trygt og glad. Vi har bagt en kage eller to - og vi har sådan brug for dit besøg!! Masser af plads på La Glace! Med afstand, håndsprit, visir og fornuftige forholdsregler. Husk også at medbringe mundbind uanset om du køber med hjem eller skal nyde varerne på stedet. #laglacedk #laglacestab #visigervisir #venlighedskalses
I 1970 kunne La Glace fejre 100 års jubilæum. Butikken var fint pyntet med jubilæumsskjold og dannebrog. Vi har taget inspiration fra dengang, til at lave nye 150 års jubilæumsvinduer, som vil være helt klar i slutningen af måneden.
La Glace har i sine 150 år gennemlevet flere verdenskrige, adskillige recessioner og et antal epidemier. Årsagen til den lange holdbarhed findes nok i blandingen af held, talent og hårdt arbejde.
Vi må nok indse at jubilæumsdagen ikke bliver helt så overvældende, som vi have forestillet os - tiderne taget i betragtning.
Hele 2020 var tænkt som et stort jubilæumsår, men vi har været nødt til at tilpasse lidt undervejs.
I juli introducerede vi vores nyeste tiltag i konfekt verdenen; Dragéerne - små overtrukne lækkerier der tager udgangspunkt i vores legendariske lagkager.
I september har vi lavet Det Periodiske Kagesystem med 90 små tegninger af Ida Rørholm Davidsen og dertil hørende 90 små historier fra La Glace’s verden. Lige nu fås Kagesystemet som plakat. Snart kommer puslespil og vendespil.
Til oktober kommer “150 års kagen” som er en vegansk lagkage med citron, solbær, ristede mandler og vegansk hvid chokolade.
Det ville glæde os uendeligt hvis du havde mulighed for at støtte op om dit yndlingskonditori. Vi vil glæde os ekstra over din opbakning i den kommende tid. Køb gerne lidt ekstra kage til en kær ven, et sødt familiemedlem, en god kollega eller en omsorgsfuld nabo. Er vi lidt for langt væk, så er vores webbutik på hjemmesiden. #laglacedk #laglace150 #laglacedrage #laglacekagesystem
Når en fra kagestaben fylder rundt, så fejres man ved en lille surprise-sammenkomst med familie og venner. I sidste uge fejrede vi Susanne og Rasmus. Her er et udvalg af kagemænd, kagekoner og deres fødselarer fra den seneste tid. #laglacedk #laglacekagemand #laglacekagekone #fordideterhyggeligt #fordivikanogvil
Tillykke alle nygifte. Tak fordi vi må være med til at opfylde jeres mangfoldige bryllupskagedrømme om farver, størrelser og udformninger. Vi er taknemmelige for at måtte fremstille hver og en bryllupskage. #laglacedk #laglacebryllupskage
Hils på september måneds kage; Napoleons Kage. Mellem lagene af butterdej er der rigelige mængder af vaniljecreme, flødeskum og hindbærsyltetøj. Pyntet med romglasur og mere flødeskum. #laglacedk #laglace150 #klassiskkage #napoleonskage
Kom til “Morgendagens kage med Saint Honoré”
tirsdag den 8. September 2020 kl. 18.30 og mød 5 stjerner fra Saint Honorés ungdomspris.
Vi byder på en unik kageaften, hvor temaet er
Hvad smager fremtiden af?
Til af besvare det spørgsmål (i kageform!) har vi inviteret 5 fra cremen af unge konditorer i Danmark. Til fælles har de, at de enten har modtaget eller været nomineret til Saint Honoré Ordenens Ungdomspris.
De 5 unge mennesker har fået til opgave at skabe en kage hver, som beskriver i smag,udseende og konsistens, hvad de mener kommer til at stå i fremtidens konditorkageskab.
Deres kreative og lækre bud får publikum naturligvis at smage.
En aften krydret med La Glace’s motto “Kager, Kunst og Kærlighed – kvæler al besværlighed”,
så der vil også være kunstneriske indslag og masser af kærlighed til konditorkunsten.
Der er begrænset antal billetter til arrangement. Alle vil kunne naturligvis smage og høre hvad der bliver sagt, men ikke
alle vil kunne se dem der taler.
De 5 deltagere er:
@mikeadelsten
@benjamin_hansen1997
@caroline_flyvenring
@christensenkevin
@louisebruun_
Billetter købes via laglace.dk/gavebutik
#laglacedk #laglace150 #sainthonore #danmarksungdom
Kager til livets mange fester - og især mange fødselsdage. Tillykke til Samuel med de 2 år, Saga med de 4 år samt Dina med de 23 år. Tak fordi vi måtte lave #laglacetalkage til jer. Tillykke også til Peter, der måske har opgivet at tælle alle årene, men alligevel ønskede sig en #laglacefødselsdagskage Den sidste kage har en lidt særlig histore. En familie havde bestilt en fødselsdagskage til deres mandlige alderspræsident, der skulle fylde 100 år. Kagen skulle laves med en stor skonnert - og vi skulle bare give den gas. Kagen var bestilt i god tid. Kort tid før fødselsdagen, blev vi kontaktet af familien. De ville gerne ændre den overvældende fødselsdagskage til en lidt mere afdæmpet begravelseskage. Der skulle stadigvæk være noget sømandsliv, symboliseret med ankeret og så skulle der være en rose, der langsomt smed dine rosenblade over kagen. Jo, vi er med gennem hele livet. Tak fordi vi må. #laglacedk #laglacemoment
Tak for besøget til @rikkeskovnumelin Tak for det flotte billede af det flotte billede. Vi er nu allergladest for det sidste billede. Det tyder på I kunne lide hvad der blev serveret. #laglacedk #laglacemoment #nårenkageikkeernok #spistrubogstub
Om ca en måned kommer Det Periodiskesystem for La Glace i anledning af vores 150 års jubilæum og I kan godt glæde jer. Her er et lille udpluk af @iamidadk tegninger. Kan du se hvilke kager, der er på tegningerne - og endnu vildere - kan du gætte hvilket grundstof de repræsenterer? #laglacedk #laglace150 #detperiodiskesystemforlaglace
Bryllupskager til skønne brudepar. Tillykke med kærligheden og tak fordi vi måtte lave kagen til dagen. Tak for gode udfordringer på dekoration (kage nr 1 med quiltet tern) , sidedekoration (kage nr 2 med monogram, dato og navne) indhold (kage nr 3 er uden nødder og marcipan) samt farve (kage nr 4 matchede brudekjolen) #laglacebryllupskage #laglacedk #kageudfordringer #vigørdetigen
Hils på august måneds kage; Romkage med butterdejsbund og vandbakkelse bagt med vaniljecreme. Pyntet med romglasur og ribsgelé. #laglacedk #laglace150 #klassiskkage
Tillad os at præsentere vores modevinduer i anledning af #copenhagenfashionweek
Mød Johanne Helger Lund fra Ecouture og hendes vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Kunstneren
Designer og kostumier Johanne Helger er indehaver af brandet Ecouture og kreerer økologisk tøj til alle kvinder med inspiration hentet på teateret og i filmverdenen. Ecouture er et forførende, feminint designunivers, der siden 2009 har foldet sig ud fra den bæredygtige kjolesalon.
Kreationen
Den klassiske sorte frakke med hætte er omkranset af små blomster, til at symbolisere det frodigt smukke i kærligheden. Frakken ligger over en let hvid og skrøbelig kjole syet i den fineste råsilke. Værket repræsenterer en skøn skrøbelig og stærk kontrast og har stilhistorisk et gammelt look for øje, i en fornyet moderne version.
Kagen
Othellolagkagen består af flødecreme på makronbund og omkranset af marcipankant. På toppen mørk chokoladeglasur. Johanne Helger har valgt kagen, fordi temaerne racisme, kærlighed, jalousi og forræderi i Shakespeares ”Othello” fra 1565 stadig er aktuelle.
Kærligheden
Johanne Helger Lund fortæller:
Jeg elsker La Glace’s motto ”Kager, kunst og kærlighed - kvæler al Besværlighed”. Det siger alt om den dybde, der er i det fine gamle Conditorie. Et af de få steder, hvor kvinder måtte mødes alene og tale frit sammen, uden mandlig eskorte, for kun ganske få år siden. Man mærker stadig hvordan kjoler, kunst og kærlighed ugeneret er gået gennem dørene i de mange år, La Glace har eksisteret. @ecouture @johannehelger #laglacefashion #laglace150
Tillad os at præsentere vores modevinduer i anledning af #copenhagenfashionweek
Mød Mads Nørgaard og hans vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Kunstneren
Mads Nørgaard – Copenhagen er både et tøjmærke og en tredjegenerations familievirksomhed fra 1936. Butikken, Nørgaard Paa Strøget, blev grundlagt af Jørgen Nørgaard i 1958 og senere overtaget af Mads Nørgaard. Mads Nørgaard startede tøjmærket “Mads Nørgaard – Copenhagen” i 1986, og laver i dag tøj til alle køn og aldre.
Kreationen
#101 T-shirten, der blev lanceret i 1967 af Jørgen Nørgaard, har opnået ikonisk status. Den er en del af den permanente udstilling på Danmarks Designmuseum og har deltaget på flere særudstillinger.
Den originale #101 T-shirt var sort/hvid stribet med rød halsudskæring. I dag laves den i et væld af farver og stribebredder. Garnet til den bliver fremstillet i Ikast og siden syet op i Korsør.
Kagen
Prinsesse Thyra-bollerne er vandbakkelser fyldt med flødecreme
Prinsesse Thyra-bollerne er vandbakkelser fyldt med flødecreme og overtrukket med enten appelsin-, chokolade- eller romglasur
Kærligheden
Mads Nørgaard - Copenhagen fortæller:
Hos Mads Nørgaard – Copenhagen er tradition noget, der er vigtigt at værne om. For os repræsenterer La Glace tradition og beundringsværdigt håndværk – og det sætter vi pris på. Vi har i mange år selv praktiseret at låne butiksvinduer ud og finder det sjovt at være ”på den anden side” og i en anden kontekst.
@madsnorgaard #laglacefashion #laglace150
Tillad os at præsentere vores modevinduer i anledning af #copenhagenfashionweek.
Møde Astrid Andersen og hendes vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Kunstneren
Astrid Andersen designer kompromisløs herremode, der forener luksus og sportsreferencer i en modig og opsigtsvækkende
helhed. Hendes unikke talent har gennem 10 år givet hende en fremtrædende plads på den internationale talentscene med stor anerkendelse og adskillige iøjnefaldende kunder i kartoteket.
Kreationen
Tracksuitet er Astrid Andersens signatur style, som her er fortolket for La Glace i en sammensætning af råsilke, taft og nylon-jersey kombineret med indsatte detaljer af La Glace’s eget silkebånd, som kendes fra småkagedåser og gaveæsker med husets lækkerier.
Kagen
H. C. Andersen-lagkagen består af citronfromage og hindbærcreme med et hint stjerneanis, der ligger på knasende nøddebunde. Øverst dekoreret med ”papirklip” i hvid chokolade
Kærligheden
Astrid Andersen fortæller:
La Glace er traditionernes højborg og her træder man ind en helhjertet dedikation til håndværk, kvalitet og historie.
Den energi, der opstår i spændingsfeltet mellem traditionerne og de nye generationer, er meget inspirerende og medvirker til at bringe bevægelse i kreativiteten. Den proces er det en ære at være med til at befordre. #laglacefashion #laglace150 @astridandersens
Tillad os at præsentere vores modevinduer i anledning af #copenhagenfashionweek.
Mød Lasse Spangenberg og hans vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed Kunstneren
Dress maker Lasse Spangenberg har drevet forretning i København siden 2001 og er kendt for sine storslåede galla- og
brudekjoler. Drivkraften i hans virke er at gøre drømme til virkelighed. En kjole er ikke blot en kjole, men en materialisering af den personlige magi, der ligger i drømmens styrke.
Kreationen
Brudekjolen fra Lasse Spangenberg er inspireret af HC Andersen-lagkagen. Farven er hentet i den hvide chokolade, mens de grafiske spidser og kagens bløde rundinger går igen i
kjolens design.
Kagen
H. C. Andersen lagkagen består af citronfromage og
hindbærcreme med et hint stjerneanis, der ligger på knasende nøddebunde. Øverst dekoreret med ”papirklip” i hvid chokolade
Kærligheden
Lasse Spangenberg fortæller:
For mig er La Glace en lille rejse tilbage til min barndom; det
sted, hvor varm chokolade ER chokolade og hvor kvalitet og håndværk kan ses i såvel smag som kunsten i kagerne.
#laglacefashion #laglace150 @lassespangenberg
Må vi præsentere vores modevinduer og deres designeres vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
OM Frida Barfod
Kunstneren
Designer og modist Frida Barfod skaber farverige, skulpturelle hatte til både teater- og modeverdenen. Hendes fokus er på det
finurlige og humoristiske og hun elsker at udfordre sit
håndværk med nye teknikker og materialer.
Kreationen
Hattene er inspireret af Forårskagens marcipanpynt, der ligesom
hatten er prikken over i’et. Da kage skal nydes i fællesskab, har kollektionen fået navnet ”The Cake Eating People”. I hattenes
design kan man se, at kagefolket allerede har taget sig et stykke.
Kagen
Forårskagen består af hindbærfraomage og chokoladetrøffel på
mandelbund. På toppen er pyntet med grønne marcipanhjerter
og lidt hindbærpuré.
Kærligheden
Frida Barfod fortæller:
For mig er La Glace et sted fyldt med nostalgi og minder; et sted, hvor kager kan nydes i fællesskab. Mine egne minder stammer fra barndommen, hvor min mormor inviterede på kage
og varm chokolade i konditoriet.
@fridabarfod #laglacefashion #laglace150
Må vi præsentere vores modevinduer og deres designere med vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
OM Maxjenny
Kunstneren
Modedesigner Maxjenny leverer stærke personlige designprints, som hun overfører til udtryksfulde kollektioner til både mænd
og kvinder. Hendes kendemærke er stærke farver med et unikt
dna og et internationalt touch.
Kreationen
Essensen af Forårskagen med et twist.
Kagen
Forårskagen består af hindbærfraomage og chokoladetrøffel på
mandelbund. På toppen er pyntet med grønne marcipanhjerter @maxjenny #laglacefashion #laglace150
Må vi præsentere vores modevinduer og deres designere med vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
OM Cecilie Elisabeth Rudolph
Kunstneren
Cecilie Elisabeth Rudolph skaber unik håndlavet kunst, innovative tekstil- og materialedesigns, samt printdesigns til bl.a. interiør- og modebranchen. Hun udfører desuden
designprojekter og konsulentarbejde for både private og virksomheder.
Kreationen
The Fairy Lamp Collection er et samarbejde mellem kunstneren og hendes far, keramiker Andreas Rudolph. Lamperne
nyfortolker klassiske tern og der er desuden hentet inspiration i lange, lyse sommernætter og glæden ved dansk hygge. Alt er
fremstillet i hånden - også printet på skærmene - og alle lamper er nummereret unika. Postkort og gavepapir er offset trykt i
København.
Kagen
Harmoni består af to store franske pistaciemakroner, der er lagt sammen med pistaciecreme og friske hindbær. Kagen føres i La Glace i hele hindbærsæsonen.
Kærligheden
Cecilie Ellisabeth Rudolph fortæller:
Jeg er halvt sønderjyde, så mit hjerte banker for søde sager og
flødeskumskager. Engang troede jeg faktisk, jeg skulle være konditor. Det var en drøm, der blev opfyldt, da jeg i 2016
samarbejdede med La Glace om at kombinere min kunst med deres. En uges intenst indblik i livet bag kulisserne og i de
mange gemte gamle skatte i kældrene var en helt unik oplevelse.
#laglace150 #laglacefashion @cecilierudolph
Må vi præsentere vores modevinduer og deres designere med vinkel på #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
OM Malene Birger
Kunstneren
Malene Birger har mere end 25 års erfaring med mode og design og er et navn, de fleste forbinder med kompromisløs stil
og træfsikre detaljer. Hendes portefølje fremviser en imponerende palette af projekter, der favner bredt indenfor både modedesign, interiør og artwork og desuden afspejler et farverigt liv som selvvalgt nomade med skarp genkendelighed og inspirerende fornyelse.
Kunsten
Kærligheden til det sort/hvide univers kombineret med en myriade af cremefarvede nuancer er den direkte årsag til, at
Malene Birger har valgt sin yndlingskage: Sportskagen. Det
grafisk stærke samspil i dette farveunivers er grafisk stærkt, monokromt og særdeles kontrastfyldt
Kagen
Sportskagen består af knust nougat vendt i rigelige mængder
flødeskum og lagt på makronbund. Udenpå pyntet med flødeskum og karamelliserede vandbakkelser.
Kærligheden
Malene Birger fortæller:
Min kærlighed til La Glace skyldes ikke alene kærligheden til de
bedste kager i landet. Samme varme følelse har jeg for huset som institution, som historisk mærke, som tidslomme. For mig er La Glace fyldt med minder om (smags-)oplevelser, hygge, familie og ikke mindst masser af fejringer med glade medarbejdere.
#laglace150 #laglacefashion @malenebirgers_world
Modevinduerne i La Glace, hvor kage og mode går op i en højere enhed, er tilbage.
I anledning af vores 150 års jubilæum har vi indbudt nogle af vores beklædningskunstnere om denne gang at skabe kreationer, der passer til vores sortiment. Vi byder velkommen i vinduerne til
Malene Birger med Sportskagen
Cecilie Elisabeth Rudolph med Harmonie
Maxjenny og Frida Barfod med Forårskagen
Lasse Spangenberg og Astrid Andersen med HC Andersen
Mads Nørgaard med Prinsesse Thyra og
Johanne Helger Lund (Ecouture) med Othellolagkagen.
@malenebirgers_world
@cecilierudolph
@maxjenny
@fridabarfod
@lassespangenberg
@astridandersens
@madsnorgaard
@ecouture
#laglacefashion
Tillykke Christina og Marc med bryllupsfesten på havnekajen. Tak fordi vi måtte fremstille jeres kage. #laglacebryllupskage #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed #hapinessisapieceofcake
Fransk Isdessert er vores is-specialitet. Man kan vel nærmest kalde den “iskage-legenden”. Den klassiske version består af en bund med nougat-, mokka- og hindbærsorbets. Figurerne ovenpå - lavet i isforme fra 1870’erne- består af forskellige slags sorbets is. Pyntet med marengs, røde bær, grønne marcipanblade og Franske Makroner på siden. Fås til 6, 8, 10 og 12 personer. Pakkes med tøris så den kan holde sig frossen i 10 timer. Kan derfor medbringes over meget lange distancer. Bør bestilles i god tid. Bemærk det er muligt at bestille denne isanretning såvel laktosefri, som vegansk. #laglacedk #laglaceisdessert #laktosefriis #veganskis
Sol over overflødighedshornet. Lige til det gode sommerhumør. #laglacedk #laglaceoverflødighedshorn #laglacesommer tak til @smilla.marieee og @chefkonditorlarsjuul for fine billeder
Vi er gode ved dyrene! Eller gode til dyr. Uanset om Frederik ønsker en ged, om K&S hellere vil have frøer, Roberta kræver en tiger - eller Bjørn bare vil være en supermand. Vi kan. #laglacehåndværk #laglacedk #spisged #kysenfrø #tigerlove #bjørnerensupermand
KONKURRENCE Onsdag den 8. juli kommer La Glace til Århus og Odense i vores Ford T fra 1921. Det er Europas ældste varebil i drift. Vi kommer også for at præsentere vores nyeste påfund “Dragéer” der bedst kan beskrives som “en lagkage boullionterning” Vi udlodder 3 Dragé-dåser med indhold til Århus, Odense og København. Men hvem har fortjent sådan en smuk delikatesse? Tag en du synes fortjener det og skriv om personen kan hente i Aarhus, Odense eller København. Se mere om tid og sted i forrige opslag. På billederne ser du den flotte dåse fra alle vinkler; facaden, med kig til produktionen og ned gennem vores saloner. #laglacedk #laglace150 #laglacedrage @iamidadk
Vi glæder os til at besøge Århus og Odense på onsdag den 8. juli (se begivenhed andetsteds)
Vi har 3 særtilbud med som kan bestilles og betales på forhånd til Mobilepay 79095. Husk at anføre hvilken Dragépakke du ønsker vi medbringer.
Bestil og betal senest 7. juli kl 14.00.
Vi medbringer ekstra varer, hvis du skulle overse at bestille inden. Men vi har ikke et uendeligt lager.
Dragé-dåsen med 300 gram dragéer koster kr. 250 (introduktionspris)
De bestilte varer SKAL hentes hhv på Store Torv i Århus 8. juli mellem kl 10 og 12 eller
på Gråbrødre Plads i Odense 8. juli mellem kl 14 og 16 eller
i Skoubogade fra 9. juli (eller 8. juli kl 18.00-19.00)
Uafhentede varer eftersendes IKKE, men kan hentes i Skoubogade. #laglace dk #laglace150 #laglacedrage #laglacepåtur @iamidadk
I anledning af Conditori La Glace’s 150 års jubilæum i 2020 lancerer vi en ny vare i en ny dåse. Og vi kommer til Århus og Odense i Kagekareten for at introducere den først i provinsen!
Onsdag den 8. juli går det løs.
Vi befinder os med Dragé-Dåsen i Århus på Store Torv fra kl 10.00-12.00.
Derefter går turen til Odense hvor vi er på Gråbrødre Plads fra kl 14.00 til 16.00
Slutteligt kommer vi til København hvor vi har ekstraordinært åbent i Skoubogade fra 18.00 til 19.00 med mulighed for at blandt de første Københavnere der erhverver sig dåsen eller får en lille køretur i den fine gamle Ford T fra 1921.
Den nye vare i La Glace sortimentet hedder: Dragé* og er fremstillet med udgangspunkt i vores legendariske lagkager.
Ideen er at vi har ”kogt vores lagkager ned til en bouillonterning”, så man stadig kan få smagen af Sportskage, Othellokage, Blåbær Genskær mm når man er på farten eller have den med som gave ude i den store verden.
*En dragé er et stykke godt (mandel, nød, karamel, lakrids osv.) der er overtrukket med et tyndt, hårdt lag chokolade.
#laglacedk #laglace150 #drageerdrager #laglacepåtur @iamidadk
Vi har pyntet vores legendariske vinduer med sommerkaos. Kom og kig nærmere - og kom gerne helt ind i butikken og besøg os. Der er masser af plads - og aircondition! #laglacedk #laglacevindue #laglacesommer #tingmanblivergladaf #førstkaossåorden
Hils på juli månedens klassiker; Mariebollen. Vandbakkelse bagt med mørdej, flødecreme med hindbær. #laglacedk #laglace150 #klassiskkage #afdengodegamleslags
Barnedåbskager med forskellige motiver; savannedyr fra Sallys yndlingsuro, Benediktes dåbskjole, V’s stork og Sias blomsterhav. Tillykke med de fine navne. #laglacedk #laglacedåbskage #kærebørnharmangemuligheder
Der er altid én man kan invitere på en stjernestund i La Glace. Men inviter gerne flere. Vi har masser af plads. Åbent alle dage. Tak @yummy1971 for besøget. #laglacedk #laglacehygge #sukkerposemedinvitation
Bryllupskage - lige til at spise. Enten pyntet med roser, strandsten og mulinger. Eller lyserøde fine blomster. #laglacedk #laglacebryllupskage
Synnejysk Brødtorte er juni måneds klassiker. Du kan nå det endnu. Med en kop varm chokolade. Masser af plads og ingen kø. #laglacedk #laglacehygge #laglacelagkage Tak for billedet @klimazzio
Hjerteformet bryllupskage. #laglacedk #laglacehåndværk #laglacebryllupskage
Great picture @be.etereo Thank you! This wonderful tablepiece book about La Glace is in both danish and english. Sold in Skoubogade and online. The cookies and French Macaroons are superb treats on any day. Sold in Skoubogade. Hope to see you soon. #laglacedk #modernetidslomme #laglacesmåkager
Tillykke til alle de nyudsprungne studenter. Om du er rød eller blå, har fået 02 eller 12 - så har DU fortjent en studenterkage. #laglacestudent #laglacedk #nårstudenterhuensmagerfodt #ædminhat
I La Glace fejrer vi 100 året for Genforeningen. Vi blev grundlagt af Nicolaus Henningsen, der blev født i Slesvig 1839 som dansker og uddannet konditor i Flensborg. Han deltog i krigen i 1864 og slog dørene op for Conditoriet i Skoubogade den 8. oktober 1870. Han døde i 1876 og oplevede aldrig Genforeningen. Det gjorde derimod hans enke Anina, der døde i 1925.
Besøg vores vindue i Skoubogade og mød: - Synnejysk Brødtorte (månedens klassiker) - Danmarkskagen (altid på kagemenuen om sommeren)
- Christian X til hest
- Anne Marie Helgers hat med det Sønderjyske Kaffebord, samt en længere fortælling om hvorfor kaffebordet var vigtigt for modstandsbevægelsen og hvad et kaffebord skal bestå af.
Når du alligevel besøger os i Skoubogade for at kigge ind ad vinduet, så kan du lige så godt komme helt ind i butikken. Vi har rigtig meget plads for tiden og nærmest ingen gæster. Ingen kø. Kom bare. Støt dit yndlingskonditori Vi trænger til dit besøg. #laglacedk #laglce150 #laglacelagkage #laglacevindue
Tillykke og tak for alle de mange aldre vi må være med til at fejre. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacetalkage #kageharingenalder #allealdrebørhaveenkage
Juni måneds klassiker: Synnejysk Brødtort. Rugbrødsbund med hasselnødder, solbærkompot, vaniljefløde. Pyntet med revet chokolade.
Vi fejrer Genforeningen med det sønderjyske kagebords tærtedronning. I anledning af 150 års jubilæet i år har vi hver måned en klassiker på kagemenuen. Nyd torten, men kun i juni måned. #laglacedk #laglace150 #laglacelagkage #genforeningen2020
Tillykke til de kommende studenter. Vi glædes med jer, over at I kan komme på studenterkørsel. #laglacestudent #laglacedk #student2020
Sig det med kage! Gør den særlige kage, til den specielle begivenhed, helt unik, ved at få skrevet på kagen. #laglacelagkage #laglacedk #skriftenpåkagen #fødselsdag #bryllup #polterabend #fuckcovid
Perfektion. Smuk detalje, der tåler nærstudering: trippelguirlande. Tillykke med brylluppet Bjørg og Olivier. #laglacedk #laglacebryllupskage #laglacehåndværk Godt arbejde Jasmin.
Mød maj måneds klassiker; rabarberflæsk! En ikke så velkendt klassiker for nymodens mennesker, men en ægte klassiker fra verdenskrigene, hvor landet var i krise og trangen til sødt stor - lige som nu!! #laglacedk #laglace150 #laglaceklassiker #rabarberflæsk
Florence Nightingales kage med en kande La Glace the. Tak for besøget @thorkilsdatter og tak for støtten med kr 25 til @maternityfoundation
HUSK vi har åbent alle dage med rigeligt siddepladser og rigelig afstand. #laglacedk #laglacekonditorkage #støtlokalt
Den danske jordbærsæson er i gang. For ethundredeoghalvtredsne sommer har vi de dejligste jordbærkager, men som altid har vi kun jordbærkager i den danske sæson. Så skynd dig at spis inden sæsonen slutter (til september) Mørdej, hasselnødder i marcipan, vaniljecreme og jordbær. Godt arbejde @chefkonditorlarsjuul #laglacedk #laglacekonditorkage #forventningensglædeerdenstørste #danskejordbær #støtlokalt #bagerdygtighed
Del 3
Ifølge de nye retningslinjer kunne vi teknisk set fylde alle borde og stole op, da vi har plads nok mellem og omkring bordene. Men vi har valgt, at der kun kommer til at sidde kunder ved hvert andet bord i det første stykke tid. Det betyder ikke så meget, hvis der alligevel ikke er travlt, men skulle vi mod forventning få mange besøgende, så beder vi om forståelse for ventetid - udenfor - og med behørig afstand. De kagekollegaer, der er blevet kaldt på arbejde, vil være klar til at gøre deres bedste, men lidt over halvdelen af vores kagestab er stadig hjemme.
Vi går forsigtigt frem, så vi sikre os at nye rutiner bliver hverdag og at vi ikke får flere på arbejde end der er arbejde til.
Så kom glad og gerne til dit yndlingskonditori, som den første tid vil have lidt mere plads mellem siddepladserne i salonerne.
Tak for din forståelse og opbakning.
Del 2
La Glace gennemlever, på samme måde som mange andre, en stor økonomisk krise, men takket være hjælpepakker og en ellers sund økonomi, skal vi nok klare os igennem - især med vores gode kunders støtte - såvel økonomisk ved kagekøb og menneskeligt med gode ord og opbakning.
Vi har valgt at åbne mere forsigtigt end retningslinjerne giver mulighed for, da vores normalt ret så travle hverdag skal finde fodfæste i en ny hverdagsramme. Vi har brug for at gå lidt langsommere til værks, så vi får indarbejdet gode rutiner, der tager hensyn til os selv og vores kunder. La Glace er - og bliver igen - en smeltedigel, et sammensurium, et vildnis af kager, kunst, kunder og kærlighed - og vi skal ganske enkelt finde os selv igen efter fravær af et menneskemylder af kunder og 77 kollegaer, der har været sendt hjem på treparts-aftalen.
Del 1
Mandag den 18. maj åbner vi igen for vores serveringskonditori. Det har været to vilde måneder, siden vi blev voldsomt reduceret i vores hverdag den 18. marts. Vi valgte at holde åbent for Cake-away i hele perioden. I starten var Indre by meget øde, men gennem de to måneder har vi alligevel hver dag kunnet glæde os over, hvor mange lokale kunder vi har - og hvor mange, der fandt tid og vej til at besøge os, selvom de skulle køre lidt længere end lige rundt om hjørnet. Interessen fra hele Danmark har været overvældende. Vores gavebutik på hjemmesiden og vores ”cake-away lige til døren” har haft en dejlig stor fanskare - og det er vi stolte af! Tak for al støtten, opmuntringen og alle de søde, søde ord, I har glædet os med i en usædvanlig svær tid.
Det allervigtigste. #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed #laglacedk
KONKURRENCE. Vi længes efter vores gode gamle dage og håber at vi snart får lov til komme tilbage til den tidslomme vi er. Må vi glæde os til at se dig igen? Hvem kommer du forbi med og hvad skal I have at spise? Vi trækker lod om 2 gavekort til et besøg for 2 personer med kaffe, te eller chokolade og et stykke lagkage til hver. #laglacedk #laglacehygge #laglacemoment #længselefterhverdagen #længselefterkage #kagedrømmenblirtilvirkelighed
Vi kæmper videre med at holde konditorhåndværket i topform. Ønsk os held og lykke og en lille smule medgang. F.eks drømmer vi om en dejlig hverdag og 25.000 følgere. Tak #laglacedk #laglacehåndværk #laglace150 Husk vi har fortsat åbent for cake-away alle dage fra 10-17. Naturligvis også både Store Bededag og mors dag på søndag.