Vi er stolte af at kunne præsentere vores to podie pladser ved Årets Kage.
Vores konditorsvend Mette Olsen vandt sølv ved begivenhederne med sin kage SOL. Kagen består af citronfromage med appelsin og abrikos på en chokolade bund med karamel knas og citron karamel. Dyppet i hvid chokolade og glace.
Vores konditorlærling Clara vandt 10. pladsen med sin kage AURORA. Kagen består af citronmousse med pistacie og blodappelsin. Dyppet i lyserød chokolade og pyntet med blodappelsincremeaux på en pistaciebund.
Begge kager sælges i butikken fra mandag 17/3 i begrænset mængder i lidt over en måned.
#laglace #kagekunst #dygtigekollegaer #smagenafpodiet
Sådan ser det ud, når branchens folk fejrer Årets Kage. Stort tillykke til @maisondangleterre, der løb med pokalen og den flotte titel. Stort tillykke til alle, der var med. Vi er meget stolte af det høje niveau, alle vores kollegaer rundt omkring i Danmark stillede med til konkurrencen. #laglace #laglacekage #aaretskage #kagekonkurrence
I søndags havde konditorlauget inviteret til branchens største konkurrence/fest: Årets Kage. Der kunne fejres 40 års jubilæum og det blev fejret i Wallmans med stor manér. For 40 år siden var der 20 kager tilmeldt konkurrencen men i år var der 121 meget flotte og velsmagende kager der deltog i konkurrencen. Vi var endnu engang imponeret over niveauet blandt landets konditorer og vi er meget stolte over at have fået en 2. plads og en 10. plads til konkurrencen. Der går enorme mængder arbejde forud for kagerne og derfor synes vi også I skal have mulighed for at smage dem. Fra på mandag vil vi have La Glace’s to podiepladser til salg i butikken indtil slut april. Hvad de indeholder må I vente lidt med endnu. #laglace #aaretskage #megetstolte #kagemagi
Er du til traditionel lagkage? Så kom på La Glace og prøv vores Georgine lagkage. Den indeholder flødecreme, makronbund, lagkagebunde og jordbærmarmelade. Til slut er den pyntet med flødeskum, og til sæson også pyntet med friske jordbær🍓 #laglacedk #laglacelagkage #laglacegeorginelagkage
Fastelavnsboller! Vi har alle fem varianter til og med på søndag d. 9/3🎭
Vi har den Gammeldags med vaniljecreme og borgmestermasse, samt de fire moderne:
Amagertorv med saltkaramel og hasselnøddecreme🤎
Gammeltorv med solbær og flødecreme💜
Kongens Nytorv med appelsin og abrikos🧡
Gråbrødretorv med pistacie creme og hindbær💚
Ønsker du at bestille på forhånd kan det ske via mail eller telefon. Ellers har vi lavet rigeligt, så kom glad og sulten. #laglacefastelavn #laglacedk #fastelavnermitnavnbollerviljeghavehvisjegingenbollerfårsålaverjegballade
Prinsesse Thyra: en prinsesse og en kage her på La Glace. Thyra levede fra 1853-1933 og var datter af Christian IX. Hun blev beskrevet som køn, mild og blid, og hun fik derfor mange ægteskabstilbud.
Ja, sagde hun til Hertug Ernst August i 1878. Thyra var meget populær da La Glace åbnede, derfor skulle hendes navn da have plads i kagesortimentet.
Kagen Prinsesse Thyra er en vandbakkelse fyldt med flødecreme og findes med tre forskellige slags glasur: appelsin-, chokolade- og romglasur. Kunne du tænke dig at prøve at lave kagen? Så kan du finde opskriften i bogen “La Glace, konditoriet i den moderne tidslomme”. Ellers kan du købe den meget klassiske La Glace kage lige HER i butikken. Den fås både som kage til hverdag eller som Visitkage til fest #laglacedk #laglacekonditorkage #laglacevisitkager #lidtkongeligharmanvellovatvære
Karen Blixen. Kender du hende? Og kender du den kage som vi på La Glace har opkaldt efter hende?
I forbindelse med 40 års filmjubilæet af “Mit Afrika” kan vi jo tænke tilbage på Karen Blixen. Hun var en dansk forfatterinde, der levede fra 1885 til 1962. I 1914 giftede hun sig i Kenya i Afrika, hvor ægteparret sammen købte og drev en kaffefarm. Lagkagen Karen Blixen , som du kan finde på La Glace, består af en chokoladebund, mokkatrøffel med ristede hasselnødder og en lækker kaffecreme. I videoen ses hvordan produktionen fremstiller lagkagen. Først blandes tingene til bunden inden den bages, så lægges kagen sammen, og til sidst bliver den sirligt pyntet med en kaffebønne og en mørk chokolade oblat på hvert stykke. Så er du til kaffe, så kom og prøv et styk Karen Blixen lagkage. #laglacedk #laglacelagkage #karenblixen #klogboglækkerkage
Glæd en af dine sande venner, familiemedlemmer, kollegaer, naboer, besøgspersoner, skolekammerater og andet godtfolk med et af vores mange gavekort.
Der kan vælges mellem:
Et helt almindeligt beløbsgavekort, købt på nettet eller i Mezzaninen, hvor det kan fås pakket ind i en fin dåse mod betaling.
Et gavekort til 1-4 personers besøg med frit valg af kaffe/the/chokolade og et stykke lagkage pr. person. Gavekortet kan købes til endnu flere personer i Skoubogade.
Hvis du vil glæde med en flot lagkage, findes der også gavekort til en hel lagkage på enten 10, 12 eller 14 personer efter eget valg.
Løbende holdes foredraget “Kage i generationer” med Kagekone Marianne Stagetorn Kolos og næste generation Stagetorn Kolos, og der afholdes kurser med chefkonditor Lars Juul i både Sportskage, Othellokage, Efterårskage og Volmer-kage. Disse oplevelser kan man også finde som gavekort.
Fun fact: vores printede gavekort er malet af en tidligere kagepige, og tager afsæt i diplomer, vi har vundet i 1929, 1996 og igen i 2020. Disse diplomer finder du i butikken bag disken og i Mezzaninen.
#laglacedk #laglacegavekort #glædenven @sophie_pi har tegnet gavekortene for mange år siden.
Velkommen til årets fastelavnsboller! Må vi præsentere de 4 lækkerier alle opkaldt efter et Københavnsk torv!
Øverst er Gråbrødre Torv med pistaciecreme og hindbærgelé. Rullet i pistacienødder.
Dernæst Amager Torv med hasselnøddecreme med saltkaramel. Rullet i hasselnødder.
Efterfulgt af Gammel Torv med flødecreme og solbærsyltetøj. Pyntet med chokolademakron.
Slutteligt Kongens Nytorv som er flødecreme med appelsin- og abrikossyltetøj og rullet i valnødder. De smager helt vidunderligt. Du bliver glad af velsmagen. #laglacedk #laglacefastelavnsbolle #laglacefastelavn #spisogværglad
Lysfestivalen er i gang og København er fyldt med lys og særlige udstillinger. Vi er med og har byen som baggrund (og forgrund) blandt de vildeste kager og flot lyssætning. Kom og se nærmere enten morgen og/eller aften; vinduerne har det smukkeste lys i en ellers mørk tid.
…. Og vores fastelavnsboller der får premiere i næste uge er ligeledes inspireret af byens flotte torve! Glæd dig!
#laglacedk #laglacevindue #laglacelysfestival #copenhagenlightfestival #kollekto #sortslipshvidtslips
Her ser I Vega. Vega er vores nyeste skud på stammen og VEGAnsk, bestående af hasselnøddepraliné, ananas– og passionsfrugtgelé samt pralinémousse på kakaomørdej. Konditorkagen er pyntet med mørk chokolade og et strejf af guld.
På La Glace er der noget for enhver. #laglacedk #laglacekonditorkage #veganerkage
Der er altid noget at fejre og nogen gange gøres det bedst med kage. Og endnu bedre; kage fra La Glace. Vi nyder at være med på kagesiden til alle mulige fejringer. Tak for de mange fine udfordringer. Må vi også fremstille kage til jeres næste fejring? #laglacedk #laglacefestkage #laglacesignaturkage #altidgrundtilkage
Kom på kursus i at fremstille fine La Glace kager. Vælg mellem Sportskagen og dens knuste nougat, Efterårskagen og dens store chokoladerigdom, Othellolagkagen og dens klassiske vanille smag eller Volmer Sørensen og dens rige indhold af blød nougat.
Reservér din plads på holdet via vores gavebutik / oplevelser. Eller giv det som gave til en, der har kagekøkkenet kær!
Bemærk at hvis I er mere end 6 personer kan I også få jeres egen aften!
#laglacedk #laglacekursus #laglaceteambuilding #sjovekurser #kagekursus
Gæstesalonen til livets fejringer. Uanset om det er bryllup, fødselsdagsfejring, babyshower eller bestyrelsesmøde, så er vi klar til at gøre stunden særlig sød.
Gæstesalonen bestilles på hjemmesiden og vi har 4 stunder at vælge imellem. Kom glad mellem 8 og 14 personer og vi skaber skønne rammer for fejringen.
Når I alligevel er her, så brug en stund ved det store billede, som er skabt af Kristine Roepstorff til La Glace med titlen “En kage i den ene hånd og fremtiden i den anden”. Men afsæt i uret fra butikken er baggrunden til billedet, mens de 7 kvinder der har hersket, hersker eller skal herske danner basis. #laglacedk #laglacegæstesalon #laglacehistorie #altidengodgrundtilkage
Den 2. februar er det kyndelmisse, som betyder lysmesse. Det er både en katolsk festdag og en gammel dansk bondefest.
Det var en usikker tid på året for bonden, hvor vejret var afgørende for familiens ve og vel den sidste tid på vinteren. Derfor havde man behov for ritualer og traditioner, som kunne give håb.
Traditionen var, at alle på kyndelsmissedag skulle kunne finde og spise et sundt æble i sit forråd, for det ville betyde sundhed resten af året.
Denne tradition har været en del af vores historie i generationer - men den er ikke så udbredt mere.
Skulle du have lyst til at føre traditionen videre, kan der nu købes kyndelmisseæbler i marcipan samt et glas æble- og hybenmarmelade pakket i smuk dåse i vores gavebutik på nettet. Historien medfølger naturligvis.
Det er en smuk måde at give et ønske om god sundhed resten af året.
#laglacedk #laglacekyndelmisse #oggidatdetmågådemvel
Hils på William - vores yngste lærling. William startede i lære i august måned og der går 3 år og 11 måneder herefter til han kan kalde sig uddannet konditor. Williams yndlingskage er Forårskagen at spise, men HCHat er favoritten at fremstille. Vi glæder os til at følge Williams udvikling de næste mange år. #laglace #konditorlærling #mangestorefodsporatfølge
Helligtrekongersaften sætter punktum for julen. Er juletræet ikke båret ud eller pynten pillet ned, så sker det til Helligtrekonger. For julen varer ikke til påske, kun til Helligtrekonger. Denne aften fejres i mange lande - også i Frankrig, hvorfra traditionen med Helligtrekongerkagen Galette des Rois stammer. Kagen består af butterdej, vaniljecreme og rigeligt med marcipan. Der er en porcelænsfigur inde i kagen - den der finder denne bliver Roi/Reine. Kagen bestilles ved at sende en mail til conditori@laglace.dk og kan bestilles til hele næste uge. #laglace #helligtrekonger #galettedesrois
Vi holder åbent i morgen 9-14. Vi har åbent for siddende kunder, der ønsker årets sidste hyggestund samt kransekage afhentning - også selvom der ikke er bestilt. Uanset om I kommer i morgen, så vil vi glæde os til at se jer i det nye år. #laglace #nytårsåbent #åretssidstedag #åretssidstekage
Så er det ved at være sidste chance for at forudbestille kransekage til dit nytår. I morgen d.30. december kl 12 lukker vi for bestillinger af kransekage til nytåret. Vi har åbent d. 30. og 31. december, hvor kransekagen kan afhentes. Vi vil naturligvis stadig have kransekage på hylderne lige indtil vi lukker (kl. 14 d. 31. december) men det kan blot ikke forudbestilles længere herefter. Du kan forudbestille og dermed sikre dit nytår ved at skrive en mail til conditori@laglace.dk #laglace #nytår #bedstekransekage
Hvis du ikke har styr på desserten til Nytår endnu, så har vi et godt forslag. Vi har pyntet vores Citron Twist til den perfekte nytårsdessert. Citron Twisten består af Citroncreme på citronmørdej med hvidchokolade og citronmandelbund. Omringet af marengs og pyntet med nytårspynt. Nytårsversionen koster kr. 82 og kan bestilles til alle dage mellem d. 28. december og tirsdag d. 31. december. D. 31. december har vi åbent 9-14. #laglace #nytårsdessert #citrontwist #bestillespåforhånd
Vi holder lukket idag og i morgen, men har åbent igen d. 27., 28., 29. og 30. december som normalt. D. 31. december har vi åbent mellem 9 og 14. Du kan stadig nå at bestille din nytårs-is til afhentning ved at skrive en mail til conditori@laglace.dk - og du kan læse mere om den på vores hjemmeside. #laglace #glædeligjul #3lukkedageomåret #istildetnyeår
La Glace betyder “isen” på fransk. Vi var et af de første steder i København der lavede is - og det gør vi stadig. Al vores is laves på vores ismaskine fra 1923. Juleisen er en bestemt version der kun laves til jul. Den er julepyntet og så indeholder den en mandel. Juleisen laves til 6, 8, 10 eller 12 personer - og det er ved at være sidste chance hvis man skal nå at bestille en. #laglace #laglaceis #juleis #mandelgave
Grantræet - eller Bûche de Noël - er en festlig og meget julet nougatroulade med orangetrøffel på fragilitébund. Overtrukket med blød nougat-smørcreme og pyntet med marcipan og chokolade. Kan køber i vores Mezzanin i Skoubogade 5. #laglace #julpålaglace #buchedenoel #smagerskønt
I morgen tirsdag den 17. december er sidste bestillingsdag i vores gavebutik, hvis vi stadig skal kunne nå at producere, emballere og pakke dine yndlings julevarer. Så skynd dig ind på laglace.dk/gavebutik og se, hvad vi kan sende til lige netop dig. #laglacedk #laglacejul
Her ses 4 sæt søstre på arbejde sammen. Foruden de 4 sæt søstre har vi også 5 sæt mor/datter og et antal kusiner arbejdende hos os i øjeblikket. Og så er der flere kollegaer hvis familiemedlemmer tidligere har arbejdet hos os. Det er en sand fornøjelse. #laglace #laglacekagedamer #firesætsøstre #arbejdsfamilie #familieforetagende
Det er rigtigt blevet jul i Skoubogade og det betyder også at der er Holbergs Julekage. Julekagen består af en chokoladebund med julekrydderier og en hasselnøddetrøffel med et strejf af hindbær og kirsebær. Kagen fås kun i julemåneden. #laglace #holberg #laglacekage #laglacekonditorkage
Hvis du stadig mangler ting til adventskalenderen eller en værtinde gave her i julen, så er vi sikre på du kan finde noget i vores Mezzanin i Skoubogade eller i Gavebutikken på vores hjemmeside. Her kan du bl.a. finde forskellige gavepakker med lækkerier. #laglace #laglacejul #adventskalender #etsikkertvalg
Mangler du et sted at nyde morgenen? Vi holder åbent alle dage i ugen og har morgenboller og wienerbrød klar til morgenkaffe. Mandag til fredag åbner vi kl 8:30. Kl 9 om lørdagen og kl 10 om søndagen. Ses vi? #laglace #morgenstund #morgenmadikøbenhavn #morgenstundharguldimund
Mangler du den perfekte dessert til reception eller julefrokost? Så kan vi foreslå vores visitkager. Visitkagerne er stedet hvor konditorne har mulighed for at udfolde deres kreativitet til præcision og omhu. Bestil ved at sende en mail eller ringe på 3314 4646 #laglace #laglacevisitkager #visitkager #lillekagestorsmag
Har du smagt vores efterårskage? Den passer perfekt til en chokolade-elsker. Kagen består af chokoladetrøffel, chokoladebund, overtrukket med smørchokolade og pyntet med blade af chokolade. Her ses hvordan kagen kommer til. På trods af navnet så har vi kagen i sortimentet hele året. #laglace #laglacelagkage #efterårskage #chokolade
Har du smagt vores Chestnut kage? Den har fået et nyt udseende siden sidste år. Smagen er fortsat skøn. Kagen består af mørdejsbund med rå-kogte æbler og kastanje, creme fraiche mousse med citron og vanilje. Pyntet med kastanjecreme og chokolade. Kagen fås i efterårsmånederne. #laglace #konditorkage #efterårskage #chestnut
Byd på fejring i dit hele eget La Glace lokale. Om du skal holde bryllup, babyshower, årshjulmøde, præsentation, familiekomsammen, fødselsdag eller søndagshygge, så har vi de perfekte rammer til det i vores Gæstesalon. Du booker på hjemmesiden og vælger en af vores fire stunder og så sørger vi for at have det hele klar til jer til ankomst. På billedet er der dækket op til Den Søde Stund. Læs mere på vedhæftet link. #laglace #hygge #gæstesalon #livetsfejringer https://laglace.dk/besoeg-la-glace/gaestesalonen/
I dag (8. oktober) er på flere måder en stor dag. Conditoriet La Glace bliver 154 år!!
For 131 år siden (8. oktober 1893) blev grundlæggerens søn Nicolaus Henningsen udlært konditor. Det flotte billede hænger over sofaen i første afdeling.
I dag har Maria og Laura udstået deres læretid og vi har fået taget et billede der skal hænge over den anden sofa.
Som altid var der morgenkaffe og gaveuddeling til de to nykårede svende. Hjertelig tillykke til begge. #laglacedk #laglacekagestab #laglacesvendeprøve #laglacehistorie
Igen i år byder vi velkommen til rundvisning i vores produktionslokaler på Kulturnatten 11. oktober fra 18.00 til 23.00. Det er den eneste dag, man kan komme rundt og se vores produktion, som både består af værkstedet og produktionsbaghuset i 4 etager. Kulturnatten er altså den eneste dag på året, hvor personalet står klar med en 30 minutters fremvisning af vores meget spændende hverdag. Foruden rundvisning så viser vi også, hvordan man fremstiller en Sportskage. Da vi ikke så meget plads, skal du købe billet på forhånd via hjemmesiden. Den gælder samme aften også til varm chokolade, kaffe eller te. Ses vi? #kulturnatten #laglacedk
Købes via hjemmesiden laglace.dk/vare/kulturnatbilletter/
Werners Valsetærte består af rabarber og vanille bagt på makronbund, med crumble og mandelflager. Spiser du den i butikken kan du vælge med creme fraiche, flødeskum eller vanilje is.
Werners Valsetærte er opkaldt efter verdensmester i standarddans og Vild med Dans dommer Jens Werner. Historien bag at Jens Werner fik en kage opkaldt sig er lidt skæv og i anledning af at Vild med Dans starter på fredag - uden Jens Werner - bringer vi her historien bag navnet.
I sensommeren 2015 stod vi til at skulle udvide sortimentet (pga. #laglacemezzaninen - en helt anden historie). Der skulle blandt andet produceres 3 bagte tærter, som kunne tåle at stå uden køl. Det blev til 3 prægtige tærter heraf den omtalte rabarbertærte.
Hver mandag drikker konditorne morgenkaffe i butikken for også at have lidt tid til at nyde de smukke lokaler og have en stund med butikspersonalet. I forbindelse med udvidelse så skullle vi indføre nogle tærter. Kagekone Marianne Stagetorn Kolos havde nogle forslag, men forslagene faldt ikke i konditorens smag og alle forslagene blev stemt ned.
Ind af døren kom Jens Werner, som han gjorde stort set hver mandag, fordi hans kone arbejdede i nærheden. En af vores kollegaer i butikken kunne godt lide at få et par valsetrin hver mandag morgen, og Jens Werner var meget sød til at altid at lege med. Den mandag morgenudspillede den seancer sig som altid - og der udbrød en af konditorne: lad os kalde den : Werners Valsetærte. Og sådan blev. - også selv om dansedommeren troede vi lavede sjov med ham.
Kagen fortsætter naturligvis selvom vi alle savner Jens Werner. Æret være hans minde. #laglacedk #laglacelagkage #wernersvalsetærte #vildmeddans @jenswernerofficel
Før og nu. Samme sted. Samme forretning. For ca. 80 år siden og i dag.
For 80 år siden skulle kagedamerne selv komme med arbejdstøjet, der skulle være i sort og hvidt. Damerne skulle helst have et hvidt forklæde og et hvidt hårbånd, men det kunne også gå uden. Det er inspektør Hansen, der står foran butikken og indehaver og kagekone Mariane Henningsen, der står bag kagerne på første billede.
I dag leveres arbejdstøjet af La Glace. Håret skal være samlet i en knold eller fast hestehale. Det er Chefkonditor Lars Juul til højre og vicekagedame (gennem snart 20 år) Kristine Andersen der står i døråbningen. Meget er sket - og intet er forandret. Næsten. #laglacedk #laglacekagestab #laglacehistorie
En Æblekage er (også) en kage der tager sin tid at fremstille: cremen skal koges, æblerne koges, bundene bages, kagen lægges sammen, den skal trække et døgn og pyntes færdig - men så er den også klar til at blive spist af dig!!!
Har du smagt den? #laglacedk #laglacelagkage #etæbleomdagenholderlægenfordøren
Har du en yndlingskage på La Glace? Nogen spiser en ny slags hver gang, nogle varierer og spiser nyt en gang imellem, andre skal altid have den samme.
Der er nok at vælge mellem: friske lagkager, søde konditorkager, herlige mundfulde, lækre småbidder, store mundfulde, vidunderligt wienerbrød - eller en heldig kartoffel.
Hver dag fremstiller vi 23 slags lagkager, ca 20 slags konditorkager, ca. 10 slags tørkager, 9 slags Franske Makroner plus alt det løse.
Hvad er din yndlingskage i La Glace?
#laglacedk #laglacelagkage #laglacekonditorkage #hvaderdinyndlingskage
H. C. Hat kom til La Glace i 2005 da Andreas Overgaard vandt Årets Kage. Kagen består af karamelmousse og citronkaramelganache på chokoladebisquitbunde. Kagen har været en daglig gæst lige siden - det vil sige i mere end 20 år.
Andreas Overgård har arbejdet i La Glace i over 23 år og er stærkt på vej til det store jubilæum. Han er udlært herinde og efter en kort afstikker efter endt læretid kom han tilbage til La Glace. Heldige os!!!
Her er et lille galleri af hans virke de sidste mange år: fra svendeprøven, fra han vandt Årets Kage, fra hverdagen gennem mange år. Nyd dem (billederne) og nyd den (HC Hat) næste gang besøget går mod La Glace. #laglacedk #konditorstab #åretskage #aaretskage2005 #laglacelagkage
En sød historie fra det virkelige liv. Disse skønne mennesker er udlært i La Glace - og arbejder her stadig. Nogen er blevet udlært i år - andre for mere end 31 år siden. Er det ikke vidunderligt? I alt har vi udlært lidt over 50 lærlinge siden 1989
I dag er vi 14 svende, hvoraf de 8 er udlært i La Glace. Derudover har vi 9 lærlinge, hvoraf 2 er til svendeprøve på næste torsdag. Den svendeprøve glæder vi os (også) meget til. #laglacedk #laglacekagestab #laglacesvendeprøve
….. og sådan laver man småkager: Linsebrød med perlesukker og hasselnødder. Pakket med de andre klassiske småkager; Vaniljekranse, Jødekager, Specier og Marianesmåkager. Her pakket i en æske med 200 gram småkager. Findes også med 300 gram og 400 gram småkager. #laglacedk #laglacesmåkager #deduftersådejligt #desmagersåfuglenesynger
Skøn lille tirsdagskonkurrence: Vind bogen “Konditoriet i den moderne tidslomme” - en bog om La Glace og de mange facetter. Kom på rundtur i baglandet, mød de moderne kager og deres skabere, læs om Kagekareten og det moderne billede i mezzaninen, se kager og mode gennem mange år, besøg de andre historiske konditorier i Europa hils på kunder gennem årene.
Skriv nedenfor hvad du særlig gerne vil vide om La Glace, så kan det være du vinder et gavekort til et besøg for 3 personer. Svar senest torsdag 22.08.24 kl. 12. Vinderen får direkte besked.
Konkurrencen er ikke støttet eller sponsoreret af Instagram/Facebbok.
#laglacedk #laglacekonkurrence #laglacetidslomme #laglacebog
Harmonie er en uundgåelig sommer-lækkerbisken bestående af friske hindbær og pistaciecreme i 2 pistaciemakroner.
Harmonie er fransk for harmoni, som kommer af græsk harmonikos som betyder “som passer godt sammen, passende forhold”
Det må man sige passer!!! Fås udelukkende i den danske hindbærsæson. #laglacedk #laglacekonditorkage #laglacesæsonkage #nårkundanskehindbærtæller #skynddigatsmag
Vi er meget - virkelig meget - glade og stolte af at være nomineret af #byensbedste24 til at modtage Byens Bedste Ærespris gennem @berlingske. Havde nomineringen kun været butikker, så syntes vi helt klart at en stemme på os ville være et fremragende valg. Tusind tak for det.
MEN
Vores hovedorganisation @danskerhverv der hører til på Børsen med @mikkelsen.brian i front er ligeledes nomineret i samme kategori. Og de fortjener så meget et skulderklap, en håndsrækning, et pusterum og en ærespris.
Nok ville vi blive svært lykkelige over at modtage Æresprisen, men vi synes at den ære skal tilfalde dem der skal genopbygge et 400 år gammel vartegn for København.
I mellemtiden vil vi mindes da vi rent faktisk vandt en pris fra #byensbedste og #berlingske. Det var for 23 år siden i 2001 at La Glace vandt prisen for “Bedste sted at tage svigermor hen”. Den pris er vi stadig meget stolte af. Den hænger på vores Award-Væg sammen med mange andre fine hæderspriser vi har modtaget over årene. Desværre hører vi ikke til de specielt højtråbende typer (udadtil) , så vores præmievæg er kun til personalets øjesyn (indadtil)
Så gå endelig ind og stem på #byensbedste24 men stem på Brian Mikkelsen og Børsen.
Du kan selvfølgelig også stemme på La Glace.
Tak
#laglacedk
Skønhed på bordet! Efter et helt sikkert dejligt måltid (det sørger I selv for!!) så er det tid til dessert. Prøv en af de flotte damer, der findes i alle udformninger og med lige den farve kjole der ønskes. Indholdet kan være vores mange varianter af is - udseendet kan tilpasses festen. #laglacedk #laglaceisdessert #laglacekrinoline #nårdetskalværefint
Kom til foredrag i La Glace og hør om fortiden, nutiden og fremtiden. Hvordan er fortiden gået? Hvordan ser vores dagligdag ud? Hvad håber vi for fremtiden? Hvordan holder en gammel virksomhed sig aktuel? Hvilke udfordringer skal vi tage stilling til? Mød kagekone Marianne Stagetorn Kolos og næste generation - Laura eller Maria - og spis en stor mængde fremragende kage. Ses vi? #laglacedk #laglaceforedrag #laglacekageigenerationer #komglad
Hils på Pineapple Pride, som har været en del af kagefamilien siden 2021 hvor World Pride foregik i København. Kagen er udviklet af @chefkonditorlarsjuul og består af mascarpone med vaniljemousse og har en kerne af ananas. Bunden er lavet af mandelmarengs med ristede mandler og er pyntet med hvid chokolade med arrangementets festlige logoprikker.
Kan som altid købes stykvis eller som hel lagkage til 12 personer.
#laglacedk #laglacelagkage #pineapplepride #withpride
Det fine kopsæt er til salg i hele juli - for det halve! Det bliver dit fine kopsæt for bare kr 125: tallerken, underkop og kop. Det tåler masser af glæde, samvær og livskvalitet men ikke opvaskemaskine. Velegnet til både rigtige La Glace kager og varm chokolade - men også hjemmebag og hjemmebragt smager forrygende på de fine guldrandede tallerkner og kopper. Kan købes både i butikken og sendes via webshop. #laglacedk #laglacewebshop #lidtkongeligharmanvellovatvære
Dag 2 af vores studietur til Midt- og Vestsjælland. Vågnede i smukke omgivelser på Kragerup Gods hvor også dagens første udfordring tog fart: samarbejde under pres. Dernæst besøg hos vores gamle lærling Magnus Bruun med Bruuns Chokolade i Sorø, dernæst det fortryllende museum Oplevelsescenteret Nyvang med mange gamle butikker, dernæst det store kagebord hos en endnu en gammel lærling Jasmin Poulsen hos Restaurant Suri (wow det er godt). Eftermiddagsbesøg hos gammel kollega i Frederiksberg Chokolade Tina Jacobsen. Der kunne vi være blevet i timevis. Men turen gik videre til Classic Cars for at hilsen på vores egen bil, der er kommet på museum, når den ikke lige kører for os!! Dagen sluttede af ~ næste hvor vi startede ~ hos Københavner Caféen til stegt flæsk. Men så kunne vi vidst heller ikke mere. #laglacedk #laglacekagestab #laglacepåtur #såkunneviikkemere
For ikke længe siden var vi på studietur til Midt- og Vestsjælland. En herlig tur der bragte os morgenmad hos Wulff og Konstali, på interessant virksomhedsbesøg hos Friis Holm Chokolade, til Roskilde Domkirke for at få lidt ånd, til Lützhøfts købmandsgård og få historie, til Skee is og se produktion på landet, til Jyderup Præstegård og spise uhørte mængder skøn mad sluttende af med KAGER og slutteligt på Kragerup Gods til skattejagt og middag. . Og så var den første dag gået. #laglacedk #laglacekagestab #laglacepåtur #udidendanskenatur
Sommer Fransk Isanretning med en bund af vaniljeis med chokoladestykker og jordbærsorbets.
På toppen kugler af sorbet med rabarber og jordbær/hyldeblomstsorbets samt kugler af parfait is med vaniljeis med chokoladestykker. Pyntet med chokoladeoblater og margueritblomster.
Isen er uden nødder og mandler – på nær de små sommerblomster.
Fås kun i én størrelse og kun i denne version
Føres fra maj til juli.
10 personer kr. 850 #laglacedk #laglaceisdessert
Det var en smuk aften i maj på Københavns Rådhus. I selskab med Dronning Margrethe, Overborgmesteren, de mange oldermænd med kæder og laugsfaner, de stolte pårørende og mestre - og frem for alt; blomsten af Danmarks mest talentfulde håndværkere. Det er stort at være vidne til så mange unge mennesker, der gør sig umage - og når deres mål. Stort tillykke til alle. Heldige er de der får liv til at opleve sådan en aften. TAK #laglacehistorie #laglacedk #laglacemedalje @frederikkebutzback @christinaivang @chefkonditorlarsjuul
Konfirmationskager kommer i mange varianter. Hvis du (eller dit barn) snart skal konfirmeres har du måske gjort dig nogle tanker om din kage til den store dag? Det skulle glæde os at være med på sidelinien. Tillykke til Vera, Annabelle, Valdemar, Sebastian og Christine. #laglacekonfirmationskage #laglacedk
Kager, Kunst og Kærlighed – kvæler al besværlighed lyder La Glace’s motto. Vores vinduer netop nu lever mere end nogensinde op til dette motto. Der ligger et stort arbejde bag og der er mange mennesker, der er involveret i at vinduesudstillingerne er fuldbragt. Herfra skal lyde en tak til de mange.
Først og fremmest tak til ungdommen. Den del af ungdommen som vælger at tage en håndværksmæssig uddannelse. Den del af ungdommen som står op hver morgen for at gå på arbejde for at gøre sig umage. Vores konditorlærlinge som er friske på de mange udfordringer store som små – vi stiller gennem læretiden.
Tak fordi I ville bidrage til disse vinduer – tak til Emilie, Ann-Mai, Hannah, Maria, Clara, Laura og Cæcilie
Dernæst tak til de dygtige svende som er med til at lære de næste kagegenerationer op så vi fortsat kan afsætte tid til at lege med opgaver som disse. Tak fordi I øser af jeres vid og hjælper de unge til at blive knivskarpe til faget. Tak til Jeanette, Frederikke, Christina, Bolette og Mette.
Tak skal også lyde til de kunstnere der giver os andre en særlig kolorit på hverdagen. Kunst hvor man bliver interesseret, udfordret og draget med ind i et univers man ikke lige kunne se for sig – hvis det altså ikke var lige der - som et kunstværk. Tak fordi I er med til at bidrage til at vores andres verden bliver lidt mere festlig og lidt mere dyb. Tak til Kristine Roepstorff, Shane Brox, Frederik Næblerød, Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir
Hvor ville kunstnerne være hvis ikke de fik støtte og opbakning fra gallerierne. Gallerier som kan være med til at facilitere at kunsternes kunst pludselig hænger til skue i et gammelt konditori i indre by af København. Stor tak til gallerierne, der kunne se ideen og muligheden ved at lave et samarbejde på tværs af byen, på tværs af håndværk, på tværs af materialer, alder og erfaring. Tak til 2112, Galleri Kant, Alice Folker Galleri og Formation Gallery
Sluttelig en tak til dem der trak de største tråde. Team @enterartfair med Frederikke West og Julie Leopold i front samt her på stedet den allesteds nærværende @chefkonditorlarsjuul , som har øst ud af sin erfaring og samlet trådede.
Det fjerde vindue med Enter Art Fairs samarbejder har besøg af galleri Formation som har inviteret hhv Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir med på kagesjov. I dette vindue har konditorsvend Mette Sophie Olsen samarbejdet med konditorlærlingene Cæcilie Tvermose og Laura Stagetorn Kolos om at tolke de to kunstværker.
Soleys værk ”Napkins at the end of my world” i blå og brune farver og et øje der holder øje - der går igen i de små fine kager som er så absolut sukkertrangsskabende. Og det fine øje er ikke glemt.
Skov Madsens værk ”Baked Alaska” der jo nærmest er et kagenavn i sig selv – er tolket til en stor kage med et gennemgående rødt tæppe, med detaljerne fra billedet der stikker ud af mønstre, former og farver – det er så gennemført!
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med saltkaramel og Tonga. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
#laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @enterartfair @rytteranddenke @itsdavydd @formation_gallery @jesperskovmadsen @soleyragnarsd @mettesophieolsen @cecilieetvermose @laurakolos
Enter Art Fair danner ligeledes rammen for det næste vindue, hvor vi møder Frederik Næblerød. Kunstneren er her repræsenteret af værkerne The Tea House 2023/2024 (Olie og akryl) og Addicted to sugar 2023 (Olie). Frederik Næblerøds værker kan ses på Alice Folker Gallery på Esplanaden i København. Her er det konditorsvend Bolette Byager som har hjulpet lærlingene Clara Juul Præstholm og Maria Stagetorn Kolos med at komme i mål. Frederik Næblerød har bidraget med kæmpe billeder af tedrikkende mennesker og en sukkerafhængig edderkop med dødningehoved Læg mærke til de røde streger på blå baggrund fra det store billede der går igen på den høje kage. Læg mærke til at de 2 tedrikkende mennesker sidder lang fra hinanden på billedet, men på kagen er de rykket helt tæt sammen. Læg mærke til lagene i den sukkerafhængiges kage som går igen i den helt særlige mange lags kage der står foran. Læg mærke til at vi har dækket vores eget lille tebord til de 2 drikkende personer. Der er så mange fine referencer – inkl den lille etagere med de lyserøde franske Makroner.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med ribs og vanilje. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni. #laglacedk #laglacevindue #kagetrangnextlevel #tetidsammenhverforsig @enterartfair @naebleroed @alicefolkergallery @clarajuull @mariaeskolos @bolettebyager @itsdavydd @rytteranddenke
Samarbejdet med Enter Art Fair fortsætter i næste vindue. Shane Brox fra galleri Kant og 2 imponerende farverige kegler Yellow Cairn (på 220 cm) og Red Cairn (på 170 cm), der begge er fra 2023 og fremstillet af vintage tekstiler, stål og blandede fibre. Her er det 2 nyudlærte svende Christina Ivang – der lige har bestået konditorsvendeprøven med sølv og Frederik Butzbak – der lige har bestået med guld der sammen med vores nyeste lærling Hannah Sasseren har skabt en kageverden af ensartet kaos i samme stil som kunstværkerne, men i væsentlig mindre – og mere appetitlige størrelser. Læg mærke til hyppigheden, men også variationerne midt i ensartetheden. Det er ikke nogen nem opgave. Men løst så absolut flot. #laglacedk #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @shanebrox @gallerikant @frederikkebutzback @christinaivang @hsassersen @enterartfair @itsdavydd @rytteranddenke
Enter Art fair er for en stund flyttet ind i vores vinduer – og med det en stor mængde interessant kunst og deraf afledt KAGEKUNST.
Et enestående samarbejde mellem 1 kunstmesse, 4 gallerier, 5 kunstnere, 5 konditorsvende og 7 konditorlærlinge.
Her følger en nærmere præsentation af hvert vindue.
I første vindue møder vi Kirstine Roepstorffs verden fra galleri 2112. To farveblyants tegninger med titlerne ”Visitor” og ”Night plants” Det er konditorsvend Jeanette Hansen der har assisteret konditorlærlingene Emilie Heyman og Ann-Mai Ditlevsen. Læg mærke til de mange detaljer mellem billederne og kagerne. Læg mærke til de 3 pyramider i baggrunden, der nu spiller en større rolle i forgrunden. Bemærk vandet som foden (sikkert gæsten) stikkes i på tegningen – den samme baggrund på nederste etage af kagen. Læg mærke til at både chokoladefod og tegningsfod har 6 tæer! Læg mærke til den bagved liggende sol der danner rammen om 2 etage på den høje kage. Læg mærke til natplanterne – eller de tynde pæle som ligeledes figurerer – læg mærke til månen, farverne og stemningen. Det er ramt så flot.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med lime pyntet med en halvmåne. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
@enterartfair @2112art_ @kirstineroepstorff @konditor_jeanette.hansen @milleheyman @annmai_sd_2003 @itsdavydd #laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Påsken er lige rundt om hjørnet. Har du fået sendt et gækkebrev - eller modtaget et? Gættet det - eller ikke gættet det? Så har vi løsningen på dine udfordringer. Uanset om modtageren er til klassisk æggebakke, barnlig glæde eller sjove dyr.
En del af påskevarerne kan købes på nettet andre må hentes i Mezzaninen i Skoubogade.
Nu er det tid til påskeskæg
til påskelam og påskeæg
til himmelsk smag af chokolade
fra La Glace i Skoubogade
Her sidder jeg i ro og smager
på byens bedste konditorkager
Men i mit hjerte mærker jeg
at mine tanker går til dig
Bemærk mit navn og signatur
står med prikker i glasur
#laglacepåske #laglacevindue #påskeskægmedæg
Årets Kage 2024 blev en triumf for ungdommen, der satte sig tungt på podiepladserne. Vores sende hentede tre af podiepladserne til La Glace. Det blev til 3. pladsen for Christina Ivang med kagen Svend, 5. pladsen gik til Jeanette Hansen med Sunset og 6. pladsen til Frederikke Butzback med Flora. Første pladsen blev vundet af vores gamle lærling Josephine Larsen, som nu arbejder for Andersen Bakery med Green Lady.
Kæmpe tillykke til jer alle. Så imponerende flot.
Så vellykket en aften afholdt af @aaretskage. Pudsig detalje “dagen derpå” - samtlige vindere - de 10 første pladser - blev besat af en kvinde. #laglacedk #laglacekonkurrence #laglacekagestab #girlpowercake
I januar måned var Maria Stagetorn Kolos i praktik som konditorlærling i Vught Holland hos Arthur og Doris de Rouw på Patisserie De Rouw.
Maria har udtrådt alle sine barnesko på La Glace og er nu i gang med at uddanne sig til konditor i selskab med blandt andet sin søster Laura. Begge bliver udlært d. 8. oktober 2024.
Patisserie Der Rouw og La Glace har det til fælles, at de begge er familieejede virksomheder, hvor næste generation er et søskendepar, som overtager. Maria ønskede at komme i praktik hos De Rouw, for at opleve, lære og udvide sin kagehorisont, hvilket hun i den grad fik gjort. Hun har især arbejdet med mousser og chokolade og oplevede at blive mere både komfortabel og kreativ med især chokoladen, som det også ses på billederne.
Det var spændende for Maria at arbejde i faget indenfor andre rammer end de vante og samtidig få erfaring med andre typer råvarer end dem, hun kender fra La Glace.
“Deres produktion er større end vores, og der bliver generelt produceret væsentligt mere, end vores hverdag kan følge med til.”
Maria er atter til i La Glace, men inden da nåede kagekone Marianne Stagetorn Kolos at besøge familien De Rouw’s meget interessante produktion og møde den dygtige familie, der står bag. #laglacedk #laglacehistorie @patisseriederouw
Appelsinlagkagen var en af de første lagkager, vi bød velkommen i kageskabet i slutningen af 1800-tallet. Kagen består af appelsinflødecreme, makronbund, ribsgelé og appelsinglasur. Her ses den klar til at nydes i forårsvejret, med en kop af husets egen te.
#laglace #laglacelagkage #sigappelsiiin
KONKURRENCE - besøg på Conditori La Glace.
Kunne du tænke dig at vinde et besøg til La Glace for dig og tre af dine nærmeste.
Et besøg på La Glace, inkluderer et valgfrit stykke lagkage samt te, kaffe eller varm chokolade. Besøget har en samlet værdi på 604kr.
For at deltage, skal du i kommentaren skrive, hvad de fire kager på billedet hedder🍰
Konkurrencen slutter på torsdag d. 22/02 kl 12 hvor der bliver trukket lod.
Vinderen får en privat besked.
Vi glæder os til at se jer
#laglacedk #laglacekonkurrence
#laglaceinteriør
Denne konkurrence er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook/ Instagram
Der er lysfestival i byen og det skal fejres at La Glace er en del af festivalen med egne værker (se tidligere opslag)
Torsdag den 15. februar har vi ekstraordinært åbent fra 18.30 til 20.00 hvis fu skal ud og gå gennem smukke Københavns magiske lys. Forhåndsbestilling af varm chokolade og fastelavnsbolle sker på hjemmesiden/gavebutik/oplevelser. Bemærk afhentning foregår på gaden. Der er ikke adgang til caféens faciliteter. #laglacedk #laglacefastelavn #laglacevindue @cphlightfest
Vi har fejret vores medaljelærlinge Christina og Frederikke, der for nylig fik sølv og guld til konditorsvendeprøven. Så meget talent i ungdommen!!! Imponerende godt gået.
Vi havde en lille surprisemorgenstund for venner, familie og kollegaer - og ja - de blev overrasket. #laglacedk #laglacekonditor #laglacekagestab #laglacekagekone #dygtigehåndværkere @frederikkebutzback @christinaivang
Vores vinduer danner rammen for Jakob Helenius værk “Smagfuldt lys og kagekunst over byens tage” og er er en del af @cphlightfest hvor udgangspunktet er den karakteristiske grønne laserlinje over byens tage. De københavnske facader i vinduernes forgrund, er venligst udlånt af det danske designstudio KOLEKTO og butikken i Skindergade Sort Slips Hvidt Slips.
Begge virksomheder er fokuseret på bæredygtighed og minimering af spild og fremstiller derfor både brugskunst og tøj i restmaterialer med bæredygtig profil. Derudover er alt frem stillet i hånden og i Danmark, så også det klimaaftryk, der stammer fra transport, er så lille som praktisk muligt.
@sortslipshvidtslips @kolekto.dk #laglacevindue #laglacehistorie #laglaceoverflødighedshorn
La Glace Fastelavnsboller 2024
La Glace byder i år på tre forskellige fyldte fastelavnsboller som hver især harmonerer med lyset og farverne i et af vinduerne, men hvis indhold er traditionelt, velkendt og smagssikkert.
• GREEN LINE med æble, makronknas og flødecreme
• ORANGE LINE med abrikos, ristet mandelknas og flødecreme
• PURPLE LINE med sveskeblomme, hasselnøddeknas og flødecreme
Dertil har vi NATURLIGVIS hvert år den samme helt klassiske gammeldags fastelavnsbolle, der består af en blød brioche-bolle med legeret vaniljecreme inden i og en top af chokoladeglasur udenpå.
Fastelavnsbollerne føres frem til 25. februar 2024, som er Copenhagen Light Festivals sidste dag og vinduesudstillingerne derfor også skiftes. #laglacedk #laglacefastelavnsbolle #laglacefastelavn @cphlightfest
Fastelavnsboller i (lys)skæret af
Copenhagen Light Festival
La Glace er i år en del af lysfestivalen i København og inspirationen til årets fastelavnsboller er derfor hentet i Chefkonditor Lars Juuls samarbejde med oplevelsesdesigner Jacob Helenius om de spektakulære vinduesudstillinger. Værket hedder ”Smagfuldt lys og kagekunst over byens tage” og fortæller både historien om byens brede favn, dens kageleverandør gennem 153 år og om festivallen, der kendetegnes ved sin iøjnefaldende laserstråle, der skyder hen over himlen fra det ene spir i byen til det næste. Det er fortællingen om en by, der skaber magi for alle.
Foruden lysinstallationerne ser De bagerst i hvert vindue en smuk silhuet af nogle af byens vartegn – blandt andet tårnet på Domkirken, Vor Frue kirke, der kan ses fra Skoubogade. Disse silhuetter er ligeledes designet af Jacob Helenius. Forrest i vinduerne ser De en række smukke, næsten papirklipsfine udskæringer af københavnske bygningsfacader, hvori lyset kan spille og bane sig vej. Disse er venligst udlånt af designforretningen Sort Slips Hvidt Slips i Skindergade, der fremstiller og sælger bæredygtigt tøj og kunsthåndværk.
#laglacefastelavn #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @cphlightfest #copenhagenlightfestival2024
I morgen fortæller vi om Fastelavnsbollevarianterne i år. Kan De vente så længe?
Mens vi længes efter sommer - og sommerbryllup - så kan vi glædes os over disse herligheder vi fik lov til at bidrage med ved et bryllup for et par måneder siden. Tillykke med kærligheden og tak for tilliden med at fremstille kagen (kagerne) til den store dag. #laglacedk #laglacebryllupskage
Kongelige begivenheder er altid blevet fejret i La Glace. Og et særligt sæt stager er med hver gang der sker noget særligt. Naturligvis er de i vinduet i disse dage, men vi har også samlet et lille tilbageblik på kongelige vinduer her
🌟det aktuelle tronskifte
🌟 Dronning Ingrid og Kong Frederiks sølvbryllup 1960
🌟 Tronfølgeren prinsesse Margrethe og Henri’s bryllup 1967
🌟 Dronning Annemarie og Kong Konstantin bryllup 1964
🌟Dronning Margrethe og Prins Henriks sølvbryllup 1992
🌟 Mary Donaldson og Kronprins Frederiks bryllup 2004@(hvor vi delte bryllupskage ud til folket)
🌟 Margrethe kage og Margrethe Glacette samt Frederik X kage og Frederik X Glacette. Kagerne er at finde i butikken de næste mange år. Glacetterne har vi de næste par uger.
#laglacedk #laglacevindue #tronskifte2024
Tronskiftevinduet er på plads og Frederik X kagen og Margrethe kagen er klar til de Københavnske ganer.
Frederik X kagen består af chokoladefinancier med hasselnøddepraliné, saltkaramel og karamel cremeux. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Frederik X segl
Margrethe kagen består af blød nougat creme, florentinerbunde, marcipan med rom. Pyntet med en marguerit af marcipan.
Vi bestræber os på at have rigelige mængder af såvel kagerne (der har 3 dages holdbarhed) som Glacetterne (der har 3 måneders holdbarhed).
Det er dog ikke muligt at forhåndsbestille før efter 16. januar. Kom glad og gerne til Skoubogade og fryd dig over hvad der måtte stå på kagehylderne. Vær sikker på at vi arbejder på højtryk alt hvad der er menneskeligt muligt med de flittige og dygtige hænder, der sidder på vores skønne konditorer.
Af kagehjertet tak for den overvældende interesse. ♥️❤️🧡 #laglacedk #laglacekonditorkage #laglaceglacette #tronskifte2024
ALLE GLACETTER til forsendelse er udsolgt
Tusind tak for ekstrem stor og hurtig interesse. Flere hundrede Glacetter blev revet væk på under en time. Tak
Vi er et håndværkskonditori uden et kæmpe produktionsapparat. Vi har skønne menneskehænder og begrænset plads til at producere så der kommer ikke flere til salg i gavebutikken før efter 16. januar.
MEN
Vi vil bestræbe os på at have store mængder Tronskifte kager og Tronskifte Glacetter til salg i Skoubogade fra torsdag.
Det vil IKKE være muligt at forhånds reservere hverken kage eller Glacetter. Kom glad og gerne til Skoubogade og fryd dig over hvad der måtte stå på kagehylderne. Vær sikker på at vi arbejder på højtryk alt hvad der er menneskeligt muligt med de flittige og dygtige hænder, der sidder på vores skønne konditorer.
Tronskifte Glacette
Ved tronskiftet i 1972 kreerede La Glace en Margrethe kage, som har været en del af det daglige sortiment lige siden – i 52 år.
Ved tronskiftet i 2024 har vi kreeret en Frederik X kage, som skal være en del af det daglige sortiment de næste mange år.
I anledning af tronskiftet har vi fremstillet begge kager i en Glacette-version som kan tåle en tur med posten, så hele Danmark kan smage en bid af tronskiftet. Bemærk at der er begrænset mængde.
Frederik X Glacette
Bund af marcipan, hasselnøddepraliné, saltkaramel, karameltrøffel. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Frederik X segl.
Margrethe Glacette
Bund af marcipan og feuliteé, chokoladetrøffel med rom. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med en marguerit.
BEMÆRK – ved bestilling inden torsdag 11. januar 2024 kl. 12.00 – er vi ret sikre på at de kan nå frem inden søndag.
#laglacedk #laglaceglacette #tronskifte2024
Helligtrekonger-kage / Galette des Rois.
Helligtrekongersaften sætter punktum for julen. Er juletræet ikke båret ud eller pynten pillet ned, så sker det til Helligtrekonger. For julen varer ikke til påske, kun til Helligtrekonger. Denne aften fejres i mange lande - også i Frankrig, hvorfra traditionen med Helligtrekonger-kagen Galette des Rois stammer. Kagen består af butterdej, vaniljecreme og rigeligt med marcipan og er vedlagt en porcelænsfigur og 2 kongekroner - samt en vejledning og længere historie.
Findes i 2 størrelser: 5-6 personer kr. 375 og 10-12 personer kr. 575.
Kan bestilles i gavebutik under sæsonvarer eller købes i butikken. Kan ikke forsendes. #laglacedk #laglacehelligtrekonger #galetttesdesrois