Det fine kopsæt er til salg i hele juli - for det halve! Det bliver dit fine kopsæt for bare kr 125: tallerken, underkop og kop. Det tåler masser af glæde, samvær og livskvalitet men ikke opvaskemaskine. Velegnet til både rigtige La Glace kager og varm chokolade - men også hjemmebag og hjemmebragt smager forrygende på de fine guldrandede tallerkner og kopper. Kan købes både i butikken og sendes via webshop. #laglacedk #laglacewebshop #lidtkongeligharmanvellovatvære
Dag 2 af vores studietur til Midt- og Vestsjælland. Vågnede i smukke omgivelser på Kragerup Gods hvor også dagens første udfordring tog fart: samarbejde under pres. Dernæst besøg hos vores gamle lærling Magnus Bruun med Bruuns Chokolade i Sorø, dernæst det fortryllende museum Oplevelsescenteret Nyvang med mange gamle butikker, dernæst det store kagebord hos en endnu en gammel lærling Jasmin Poulsen hos Restaurant Suri (wow det er godt). Eftermiddagsbesøg hos gammel kollega i Frederiksberg Chokolade Tina Jacobsen. Der kunne vi være blevet i timevis. Men turen gik videre til Classic Cars for at hilsen på vores egen bil, der er kommet på museum, når den ikke lige kører for os!! Dagen sluttede af ~ næste hvor vi startede ~ hos Københavner Caféen til stegt flæsk. Men så kunne vi vidst heller ikke mere. #laglacedk #laglacekagestab #laglacepåtur #såkunneviikkemere
For ikke længe siden var vi på studietur til Midt- og Vestsjælland. En herlig tur der bragte os morgenmad hos Wulff og Konstali, på interessant virksomhedsbesøg hos Friis Holm Chokolade, til Roskilde Domkirke for at få lidt ånd, til Lützhøfts købmandsgård og få historie, til Skee is og se produktion på landet, til Jyderup Præstegård og spise uhørte mængder skøn mad sluttende af med KAGER og slutteligt på Kragerup Gods til skattejagt og middag. . Og så var den første dag gået. #laglacedk #laglacekagestab #laglacepåtur #udidendanskenatur
Sommer Fransk Isanretning med en bund af vaniljeis med chokoladestykker og jordbærsorbets.
På toppen kugler af sorbet med rabarber og jordbær/hyldeblomstsorbets samt kugler af parfait is med vaniljeis med chokoladestykker. Pyntet med chokoladeoblater og margueritblomster.
Isen er uden nødder og mandler – på nær de små sommerblomster.
Fås kun i én størrelse og kun i denne version
Føres fra maj til juli.
10 personer kr. 850 #laglacedk #laglaceisdessert
Det var en smuk aften i maj på Københavns Rådhus. I selskab med Dronning Margrethe, Overborgmesteren, de mange oldermænd med kæder og laugsfaner, de stolte pårørende og mestre - og frem for alt; blomsten af Danmarks mest talentfulde håndværkere. Det er stort at være vidne til så mange unge mennesker, der gør sig umage - og når deres mål. Stort tillykke til alle. Heldige er de der får liv til at opleve sådan en aften. TAK #laglacehistorie #laglacedk #laglacemedalje @frederikkebutzback @christinaivang @chefkonditorlarsjuul
Konfirmationskager kommer i mange varianter. Hvis du (eller dit barn) snart skal konfirmeres har du måske gjort dig nogle tanker om din kage til den store dag? Det skulle glæde os at være med på sidelinien. Tillykke til Vera, Annabelle, Valdemar, Sebastian og Christine. #laglacekonfirmationskage #laglacedk
Kager, Kunst og Kærlighed – kvæler al besværlighed lyder La Glace’s motto. Vores vinduer netop nu lever mere end nogensinde op til dette motto. Der ligger et stort arbejde bag og der er mange mennesker, der er involveret i at vinduesudstillingerne er fuldbragt. Herfra skal lyde en tak til de mange.
Først og fremmest tak til ungdommen. Den del af ungdommen som vælger at tage en håndværksmæssig uddannelse. Den del af ungdommen som står op hver morgen for at gå på arbejde for at gøre sig umage. Vores konditorlærlinge som er friske på de mange udfordringer store som små – vi stiller gennem læretiden.
Tak fordi I ville bidrage til disse vinduer – tak til Emilie, Ann-Mai, Hannah, Maria, Clara, Laura og Cæcilie
Dernæst tak til de dygtige svende som er med til at lære de næste kagegenerationer op så vi fortsat kan afsætte tid til at lege med opgaver som disse. Tak fordi I øser af jeres vid og hjælper de unge til at blive knivskarpe til faget. Tak til Jeanette, Frederikke, Christina, Bolette og Mette.
Tak skal også lyde til de kunstnere der giver os andre en særlig kolorit på hverdagen. Kunst hvor man bliver interesseret, udfordret og draget med ind i et univers man ikke lige kunne se for sig – hvis det altså ikke var lige der - som et kunstværk. Tak fordi I er med til at bidrage til at vores andres verden bliver lidt mere festlig og lidt mere dyb. Tak til Kristine Roepstorff, Shane Brox, Frederik Næblerød, Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir
Hvor ville kunstnerne være hvis ikke de fik støtte og opbakning fra gallerierne. Gallerier som kan være med til at facilitere at kunsternes kunst pludselig hænger til skue i et gammelt konditori i indre by af København. Stor tak til gallerierne, der kunne se ideen og muligheden ved at lave et samarbejde på tværs af byen, på tværs af håndværk, på tværs af materialer, alder og erfaring. Tak til 2112, Galleri Kant, Alice Folker Galleri og Formation Gallery
Sluttelig en tak til dem der trak de største tråde. Team @enterartfair med Frederikke West og Julie Leopold i front samt her på stedet den allesteds nærværende @chefkonditorlarsjuul , som har øst ud af sin erfaring og samlet trådede.
Det fjerde vindue med Enter Art Fairs samarbejder har besøg af galleri Formation som har inviteret hhv Jesper Skov Madsen og Soley Ragnarsdottir med på kagesjov. I dette vindue har konditorsvend Mette Sophie Olsen samarbejdet med konditorlærlingene Cæcilie Tvermose og Laura Stagetorn Kolos om at tolke de to kunstværker.
Soleys værk ”Napkins at the end of my world” i blå og brune farver og et øje der holder øje - der går igen i de små fine kager som er så absolut sukkertrangsskabende. Og det fine øje er ikke glemt.
Skov Madsens værk ”Baked Alaska” der jo nærmest er et kagenavn i sig selv – er tolket til en stor kage med et gennemgående rødt tæppe, med detaljerne fra billedet der stikker ud af mønstre, former og farver – det er så gennemført!
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med saltkaramel og Tonga. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
#laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @enterartfair @rytteranddenke @itsdavydd @formation_gallery @jesperskovmadsen @soleyragnarsd @mettesophieolsen @cecilieetvermose @laurakolos
Enter Art Fair danner ligeledes rammen for det næste vindue, hvor vi møder Frederik Næblerød. Kunstneren er her repræsenteret af værkerne The Tea House 2023/2024 (Olie og akryl) og Addicted to sugar 2023 (Olie). Frederik Næblerøds værker kan ses på Alice Folker Gallery på Esplanaden i København. Her er det konditorsvend Bolette Byager som har hjulpet lærlingene Clara Juul Præstholm og Maria Stagetorn Kolos med at komme i mål. Frederik Næblerød har bidraget med kæmpe billeder af tedrikkende mennesker og en sukkerafhængig edderkop med dødningehoved Læg mærke til de røde streger på blå baggrund fra det store billede der går igen på den høje kage. Læg mærke til at de 2 tedrikkende mennesker sidder lang fra hinanden på billedet, men på kagen er de rykket helt tæt sammen. Læg mærke til lagene i den sukkerafhængiges kage som går igen i den helt særlige mange lags kage der står foran. Læg mærke til at vi har dækket vores eget lille tebord til de 2 drikkende personer. Der er så mange fine referencer – inkl den lille etagere med de lyserøde franske Makroner.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med ribs og vanilje. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni. #laglacedk #laglacevindue #kagetrangnextlevel #tetidsammenhverforsig @enterartfair @naebleroed @alicefolkergallery @clarajuull @mariaeskolos @bolettebyager @itsdavydd @rytteranddenke
Samarbejdet med Enter Art Fair fortsætter i næste vindue. Shane Brox fra galleri Kant og 2 imponerende farverige kegler Yellow Cairn (på 220 cm) og Red Cairn (på 170 cm), der begge er fra 2023 og fremstillet af vintage tekstiler, stål og blandede fibre. Her er det 2 nyudlærte svende Christina Ivang – der lige har bestået konditorsvendeprøven med sølv og Frederik Butzbak – der lige har bestået med guld der sammen med vores nyeste lærling Hannah Sasseren har skabt en kageverden af ensartet kaos i samme stil som kunstværkerne, men i væsentlig mindre – og mere appetitlige størrelser. Læg mærke til hyppigheden, men også variationerne midt i ensartetheden. Det er ikke nogen nem opgave. Men løst så absolut flot. #laglacedk #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @shanebrox @gallerikant @frederikkebutzback @christinaivang @hsassersen @enterartfair @itsdavydd @rytteranddenke
Enter Art fair er for en stund flyttet ind i vores vinduer – og med det en stor mængde interessant kunst og deraf afledt KAGEKUNST.
Et enestående samarbejde mellem 1 kunstmesse, 4 gallerier, 5 kunstnere, 5 konditorsvende og 7 konditorlærlinge.
Her følger en nærmere præsentation af hvert vindue.
I første vindue møder vi Kirstine Roepstorffs verden fra galleri 2112. To farveblyants tegninger med titlerne ”Visitor” og ”Night plants” Det er konditorsvend Jeanette Hansen der har assisteret konditorlærlingene Emilie Heyman og Ann-Mai Ditlevsen. Læg mærke til de mange detaljer mellem billederne og kagerne. Læg mærke til de 3 pyramider i baggrunden, der nu spiller en større rolle i forgrunden. Bemærk vandet som foden (sikkert gæsten) stikkes i på tegningen – den samme baggrund på nederste etage af kagen. Læg mærke til at både chokoladefod og tegningsfod har 6 tæer! Læg mærke til den bagved liggende sol der danner rammen om 2 etage på den høje kage. Læg mærke til natplanterne – eller de tynde pæle som ligeledes figurerer – læg mærke til månen, farverne og stemningen. Det er ramt så flot.
Til vinduet har konditorholdet kreeret en Fransk Makron med lime pyntet med en halvmåne. En æske med alle 9 kunstnermakroner kan købes frem til udstillingen tages ned i starten af juni.
@enterartfair @2112art_ @kirstineroepstorff @konditor_jeanette.hansen @milleheyman @annmai_sd_2003 @itsdavydd #laglacedk #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Påsken er lige rundt om hjørnet. Har du fået sendt et gækkebrev - eller modtaget et? Gættet det - eller ikke gættet det? Så har vi løsningen på dine udfordringer. Uanset om modtageren er til klassisk æggebakke, barnlig glæde eller sjove dyr.
En del af påskevarerne kan købes på nettet andre må hentes i Mezzaninen i Skoubogade.
Nu er det tid til påskeskæg
til påskelam og påskeæg
til himmelsk smag af chokolade
fra La Glace i Skoubogade
Her sidder jeg i ro og smager
på byens bedste konditorkager
Men i mit hjerte mærker jeg
at mine tanker går til dig
Bemærk mit navn og signatur
står med prikker i glasur
#laglacepåske #laglacevindue #påskeskægmedæg
Årets Kage 2024 blev en triumf for ungdommen, der satte sig tungt på podiepladserne. Vores sende hentede tre af podiepladserne til La Glace. Det blev til 3. pladsen for Christina Ivang med kagen Svend, 5. pladsen gik til Jeanette Hansen med Sunset og 6. pladsen til Frederikke Butzback med Flora. Første pladsen blev vundet af vores gamle lærling Josephine Larsen, som nu arbejder for Andersen Bakery med Green Lady.
Kæmpe tillykke til jer alle. Så imponerende flot.
Så vellykket en aften afholdt af @aaretskage. Pudsig detalje “dagen derpå” - samtlige vindere - de 10 første pladser - blev besat af en kvinde. #laglacedk #laglacekonkurrence #laglacekagestab #girlpowercake
I januar måned var Maria Stagetorn Kolos i praktik som konditorlærling i Vught Holland hos Arthur og Doris de Rouw på Patisserie De Rouw.
Maria har udtrådt alle sine barnesko på La Glace og er nu i gang med at uddanne sig til konditor i selskab med blandt andet sin søster Laura. Begge bliver udlært d. 8. oktober 2024.
Patisserie Der Rouw og La Glace har det til fælles, at de begge er familieejede virksomheder, hvor næste generation er et søskendepar, som overtager. Maria ønskede at komme i praktik hos De Rouw, for at opleve, lære og udvide sin kagehorisont, hvilket hun i den grad fik gjort. Hun har især arbejdet med mousser og chokolade og oplevede at blive mere både komfortabel og kreativ med især chokoladen, som det også ses på billederne.
Det var spændende for Maria at arbejde i faget indenfor andre rammer end de vante og samtidig få erfaring med andre typer råvarer end dem, hun kender fra La Glace.
“Deres produktion er større end vores, og der bliver generelt produceret væsentligt mere, end vores hverdag kan følge med til.”
Maria er atter til i La Glace, men inden da nåede kagekone Marianne Stagetorn Kolos at besøge familien De Rouw’s meget interessante produktion og møde den dygtige familie, der står bag. #laglacedk #laglacehistorie @patisseriederouw
Appelsinlagkagen var en af de første lagkager, vi bød velkommen i kageskabet i slutningen af 1800-tallet. Kagen består af appelsinflødecreme, makronbund, ribsgelé og appelsinglasur. Her ses den klar til at nydes i forårsvejret, med en kop af husets egen te.
#laglace #laglacelagkage #sigappelsiiin
KONKURRENCE - besøg på Conditori La Glace.
Kunne du tænke dig at vinde et besøg til La Glace for dig og tre af dine nærmeste.
Et besøg på La Glace, inkluderer et valgfrit stykke lagkage samt te, kaffe eller varm chokolade. Besøget har en samlet værdi på 604kr.
For at deltage, skal du i kommentaren skrive, hvad de fire kager på billedet hedder🍰
Konkurrencen slutter på torsdag d. 22/02 kl 12 hvor der bliver trukket lod.
Vinderen får en privat besked.
Vi glæder os til at se jer
#laglacedk #laglacekonkurrence
#laglaceinteriør
Denne konkurrence er ikke sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook/ Instagram
Der er lysfestival i byen og det skal fejres at La Glace er en del af festivalen med egne værker (se tidligere opslag)
Torsdag den 15. februar har vi ekstraordinært åbent fra 18.30 til 20.00 hvis fu skal ud og gå gennem smukke Københavns magiske lys. Forhåndsbestilling af varm chokolade og fastelavnsbolle sker på hjemmesiden/gavebutik/oplevelser. Bemærk afhentning foregår på gaden. Der er ikke adgang til caféens faciliteter. #laglacedk #laglacefastelavn #laglacevindue @cphlightfest
Vi har fejret vores medaljelærlinge Christina og Frederikke, der for nylig fik sølv og guld til konditorsvendeprøven. Så meget talent i ungdommen!!! Imponerende godt gået.
Vi havde en lille surprisemorgenstund for venner, familie og kollegaer - og ja - de blev overrasket. #laglacedk #laglacekonditor #laglacekagestab #laglacekagekone #dygtigehåndværkere @frederikkebutzback @christinaivang
Vores vinduer danner rammen for Jakob Helenius værk “Smagfuldt lys og kagekunst over byens tage” og er er en del af @cphlightfest hvor udgangspunktet er den karakteristiske grønne laserlinje over byens tage. De københavnske facader i vinduernes forgrund, er venligst udlånt af det danske designstudio KOLEKTO og butikken i Skindergade Sort Slips Hvidt Slips.
Begge virksomheder er fokuseret på bæredygtighed og minimering af spild og fremstiller derfor både brugskunst og tøj i restmaterialer med bæredygtig profil. Derudover er alt frem stillet i hånden og i Danmark, så også det klimaaftryk, der stammer fra transport, er så lille som praktisk muligt.
@sortslipshvidtslips @kolekto.dk #laglacevindue #laglacehistorie #laglaceoverflødighedshorn
La Glace Fastelavnsboller 2024
La Glace byder i år på tre forskellige fyldte fastelavnsboller som hver især harmonerer med lyset og farverne i et af vinduerne, men hvis indhold er traditionelt, velkendt og smagssikkert.
• GREEN LINE med æble, makronknas og flødecreme
• ORANGE LINE med abrikos, ristet mandelknas og flødecreme
• PURPLE LINE med sveskeblomme, hasselnøddeknas og flødecreme
Dertil har vi NATURLIGVIS hvert år den samme helt klassiske gammeldags fastelavnsbolle, der består af en blød brioche-bolle med legeret vaniljecreme inden i og en top af chokoladeglasur udenpå.
Fastelavnsbollerne føres frem til 25. februar 2024, som er Copenhagen Light Festivals sidste dag og vinduesudstillingerne derfor også skiftes. #laglacedk #laglacefastelavnsbolle #laglacefastelavn @cphlightfest
Fastelavnsboller i (lys)skæret af
Copenhagen Light Festival
La Glace er i år en del af lysfestivalen i København og inspirationen til årets fastelavnsboller er derfor hentet i Chefkonditor Lars Juuls samarbejde med oplevelsesdesigner Jacob Helenius om de spektakulære vinduesudstillinger. Værket hedder ”Smagfuldt lys og kagekunst over byens tage” og fortæller både historien om byens brede favn, dens kageleverandør gennem 153 år og om festivallen, der kendetegnes ved sin iøjnefaldende laserstråle, der skyder hen over himlen fra det ene spir i byen til det næste. Det er fortællingen om en by, der skaber magi for alle.
Foruden lysinstallationerne ser De bagerst i hvert vindue en smuk silhuet af nogle af byens vartegn – blandt andet tårnet på Domkirken, Vor Frue kirke, der kan ses fra Skoubogade. Disse silhuetter er ligeledes designet af Jacob Helenius. Forrest i vinduerne ser De en række smukke, næsten papirklipsfine udskæringer af københavnske bygningsfacader, hvori lyset kan spille og bane sig vej. Disse er venligst udlånt af designforretningen Sort Slips Hvidt Slips i Skindergade, der fremstiller og sælger bæredygtigt tøj og kunsthåndværk.
#laglacefastelavn #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @cphlightfest #copenhagenlightfestival2024
I morgen fortæller vi om Fastelavnsbollevarianterne i år. Kan De vente så længe?
Mens vi længes efter sommer - og sommerbryllup - så kan vi glædes os over disse herligheder vi fik lov til at bidrage med ved et bryllup for et par måneder siden. Tillykke med kærligheden og tak for tilliden med at fremstille kagen (kagerne) til den store dag. #laglacedk #laglacebryllupskage
Kongelige begivenheder er altid blevet fejret i La Glace. Og et særligt sæt stager er med hver gang der sker noget særligt. Naturligvis er de i vinduet i disse dage, men vi har også samlet et lille tilbageblik på kongelige vinduer her
🌟det aktuelle tronskifte
🌟 Dronning Ingrid og Kong Frederiks sølvbryllup 1960
🌟 Tronfølgeren prinsesse Margrethe og Henri’s bryllup 1967
🌟 Dronning Annemarie og Kong Konstantin bryllup 1964
🌟Dronning Margrethe og Prins Henriks sølvbryllup 1992
🌟 Mary Donaldson og Kronprins Frederiks bryllup 2004@(hvor vi delte bryllupskage ud til folket)
🌟 Margrethe kage og Margrethe Glacette samt Frederik X kage og Frederik X Glacette. Kagerne er at finde i butikken de næste mange år. Glacetterne har vi de næste par uger.
#laglacedk #laglacevindue #tronskifte2024
Tronskiftevinduet er på plads og Frederik X kagen og Margrethe kagen er klar til de Københavnske ganer.
Frederik X kagen består af chokoladefinancier med hasselnøddepraliné, saltkaramel og karamel cremeux. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Frederik X segl
Margrethe kagen består af blød nougat creme, florentinerbunde, marcipan med rom. Pyntet med en marguerit af marcipan.
Vi bestræber os på at have rigelige mængder af såvel kagerne (der har 3 dages holdbarhed) som Glacetterne (der har 3 måneders holdbarhed).
Det er dog ikke muligt at forhåndsbestille før efter 16. januar. Kom glad og gerne til Skoubogade og fryd dig over hvad der måtte stå på kagehylderne. Vær sikker på at vi arbejder på højtryk alt hvad der er menneskeligt muligt med de flittige og dygtige hænder, der sidder på vores skønne konditorer.
Af kagehjertet tak for den overvældende interesse. ♥️❤️🧡 #laglacedk #laglacekonditorkage #laglaceglacette #tronskifte2024
ALLE GLACETTER til forsendelse er udsolgt
Tusind tak for ekstrem stor og hurtig interesse. Flere hundrede Glacetter blev revet væk på under en time. Tak
Vi er et håndværkskonditori uden et kæmpe produktionsapparat. Vi har skønne menneskehænder og begrænset plads til at producere så der kommer ikke flere til salg i gavebutikken før efter 16. januar.
MEN
Vi vil bestræbe os på at have store mængder Tronskifte kager og Tronskifte Glacetter til salg i Skoubogade fra torsdag.
Det vil IKKE være muligt at forhånds reservere hverken kage eller Glacetter. Kom glad og gerne til Skoubogade og fryd dig over hvad der måtte stå på kagehylderne. Vær sikker på at vi arbejder på højtryk alt hvad der er menneskeligt muligt med de flittige og dygtige hænder, der sidder på vores skønne konditorer.
Tronskifte Glacette
Ved tronskiftet i 1972 kreerede La Glace en Margrethe kage, som har været en del af det daglige sortiment lige siden – i 52 år.
Ved tronskiftet i 2024 har vi kreeret en Frederik X kage, som skal være en del af det daglige sortiment de næste mange år.
I anledning af tronskiftet har vi fremstillet begge kager i en Glacette-version som kan tåle en tur med posten, så hele Danmark kan smage en bid af tronskiftet. Bemærk at der er begrænset mængde.
Frederik X Glacette
Bund af marcipan, hasselnøddepraliné, saltkaramel, karameltrøffel. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Frederik X segl.
Margrethe Glacette
Bund af marcipan og feuliteé, chokoladetrøffel med rom. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med en marguerit.
BEMÆRK – ved bestilling inden torsdag 11. januar 2024 kl. 12.00 – er vi ret sikre på at de kan nå frem inden søndag.
#laglacedk #laglaceglacette #tronskifte2024
Helligtrekonger-kage / Galette des Rois.
Helligtrekongersaften sætter punktum for julen. Er juletræet ikke båret ud eller pynten pillet ned, så sker det til Helligtrekonger. For julen varer ikke til påske, kun til Helligtrekonger. Denne aften fejres i mange lande - også i Frankrig, hvorfra traditionen med Helligtrekonger-kagen Galette des Rois stammer. Kagen består af butterdej, vaniljecreme og rigeligt med marcipan og er vedlagt en porcelænsfigur og 2 kongekroner - samt en vejledning og længere historie.
Findes i 2 størrelser: 5-6 personer kr. 375 og 10-12 personer kr. 575.
Kan bestilles i gavebutik under sæsonvarer eller købes i butikken. Kan ikke forsendes. #laglacedk #laglacehelligtrekonger #galetttesdesrois
Vi har åbent juleaftensdag hvis du mangler en sød opmærksomhed. Lukket et par dage, men klar til Nytår og kransekage den 27 december. Har du brug for en sød opmærksomhed mens vi holder julefri, så husk at vores gavebutik med f. eks gavekort altid har åbent. La Glace ønsker glædelig jul. #laglacedk #laglacejul
Har du ikke mulighed for at komme forbi Skoubogade inden jul - så kan du bestille via gavebutikken på vores hjemmeside. Bemærk at vi har forlænget sidste frist for julebestillinger til i dag mandag til kl 18.00.
Derefter vil det kun være muligt at købe julevarer hvis man kigger forbi Skoubogade.
Lorry for præcis 30 år siden - sendt 29. november 1993.
Der kommer ingen nye juleprogrammer i år fra @tv2 Så er det godt man kan glædes over denne 30 år gamle perle.
“Vi passer på traditionerne. Vi hæger om kvaliteten og står fast - så skal folk nok søge tilbage til rødderne. Derfor er der intet der skal forandres” - citat 1993
Ja, kunderne kom tilbage til La Glace efter mange møjsomme år i skyggen af cafeteriaer, supermarkeder og discount caféer. På den ene side er intet forandret på de 30 år. På den anden side er alt forandret. Tak @tv2kosmopol for et helt vidunderligt tilbageblik. #laglacedk #laglacetv #laglacehistorie
Igennem adskillige år afholdte vores brancheforening BKD en landsdækkende konkurrence om “Danmarks bedste kransekage”. La Glace’s kagestab vandt ofte flere podiepladser hvert år i den konkurrence. Så kom flere års konkurrencepause og sidste år lavede vi så vores egen konkurrence om “Skoubogades bedste kransekage” (Det er en anden historie)
I år havde BKD så valgt at genoptage “Danmarks bedste kransekage” men nu med den tilføjelse at der kun måtte stille 1 (én) op fra hver forretning i den store landsdækkende konkurrence.
Det var vigtigt at det var La Glace’s bedste bud på en kransekage (og småkage), der blev sendt afsted til Odense. Af den grund afholdte vi først en intern kagekonkurrence i konditorstaben, hvor de bedste varianter skulle findes. Det blev til 8 bud på en småkage og 6 bud på en kransekage. Småkagen blev vundet af Alejandro med småkagen Antonio (se mere på andet opslag).
Den interne kransekage konkurrence blev vundet af Mette Sophie Olsen med stykket Vilma, der består af chokoladekransekage med solbærgelé. Kransekagen vandt bronze og er nu at finde i sortimentet både i løskøb, men også i vores æske med Skoubogades Bedste Kransekage. #laglacedk #laglacekonkurrence #skoubogadesbedste #danmarksbedstekransekage @bkd_danmark @odensemarcipan
Vi har fået nye smukke kageæsker, der alle tager afsæt i en lille dekorationsdetalje fra butikken. Det er vores dygtige grafiker @mariahagerup_studio der har fundet detaljerne i La Glace’s lokaler og gjort dem til mønstre på æskerne. Æskerne er fremstillet hos vores papirpusher @karl_lund Vi håber du vil glædes med os næste gang du tager dine favoritkager med på rejse. #laglacedk #laglacecakeaway #kagetilturen #kagetilhjemmet #kagetiljobbet
Vi er meget glade for den fine anmeldelse i @politiken. Tak ♥️♥️♥️♥️♥️
Det er måske 20 år siden at vi sidst er blevet så grundigt anmeldt i et større dansk dagblad, så det er helt særligt for os at det er sket.
Tiderne har ændret sig på de 20 år, for nu om stunder bliver vi anmeldt mange gange om dagen på mange forskellige sociale medier.
Vi stræber efter at gøre os umage hver eneste dag - i alle led af konditoriets univers; råvarerne, kagefremstillingen, betjeningen, værtinderne, serveringen - og alt det andet der skal til for at skabe små daglige eventyr i det gamle konditori.
Hvis du vil læse hele den skønne - og dybdegående anmeldelse, så må du ind på @politikens hjemmeside. #laglacedk @takforfemhjerter #laglaceanmeldelse
Vores dygtige konditorsvend fra Spanien Alejandro har vundet sølv i konkurrencen om Danmarks Bedste Småkage, der fandt sted i Odense i forgårs. Konkurrencen er udelukkende for fagfolk og der må kun deltage en fra hver virksom uanset størrelsen på virksomheden. Vi havde derfor inden afholdt en intern konkurrence for at finde ud af hvem der skulle afsted Den vandt Alejandro og småkagen kan købes fra nu og i et begrænset tidsrum. Småkagen hedder Antonio og består af 2 småkager bagt med macademianødder og lagt med karamel og mælkechokolade. Pyntet med hasselnødder. #laglacedk #laglacevinder #laglacekonkurrence #danmarksbedstesmåkage
Hils på en gammel ven af huset: Rubinsteinslagkagen. Opkaldt efter komponisten og pianisten Anton Rubinstein (1829-1894). Kagen består af romfromage og makronbund med vandbakkelser dyppet i chokolade. Kagen refererer til et klaver med sine sorte og hvide tangenter.
Anton Rubinstein besøgte København flere gange, og under et af disse besøg lærte han H. C. Andersen at kende. Venskabet begyndte ca 1862 og i 1869 skriver H. C. Andersen i sin dagbog for 2. april (hans fødselsdag) at han er inviteret til koncert i København af Anton Rubinstein: “Rubinstein spillede vidunderligt …… jeg var opfyldt af hans Genialitet, Smag og Styrke”. (H. C. Andersens dagbog april 1869).
Det samme kan man sige om Rubinsteins kage: Genial med smag og styrke. #laglacedk #laglacelagkage
Dragende dragekage. Havde fornøjelsen af at lave denne smukke drage i 4 stykker til Københavns Universitet med afsæt i Chr. IV’s renæssance-hoffester. Således kom en en ca. 450 år gammel tegning til live. Prøv at lægge mærke til de mange smukke konditordetaljer. Endnu et godt arbejde @bolettebyager #laglacesignaturkage #laglacedk #laglacehåndværk #nejtaktilsukkerprint
Velkommen i kageskabet til Vega. Vores nyeste skud på kagestammen; hasselnøddepraliné, ananas- og passionsfrugtgelé med et snert af mango, banan og lime. Pralinémousse på kakaomørdej. Pyntet med mørk chokolade og et strejf af guld. Tro os: den smager himmelsk. Og så er den VEGAnsk. #laglacedk #laglacekonditorkage #veganskkage
Hurra. La Glace fylder 153 år i dag.
Dagen markerer også at der nu kun er 2 år til næste generation - Maria og Laura - tager over. Som et led i generationsskiftet så vil foredragene forgå med 2 generationer fra 2024. Dvs at kagekone Marianne Stagetorn Kolos sædvanlige foredrag stopper med udgangen af 2023. Der har trods alt også næsten været 800 af dem!!
Det nye foredrag handler om følgende;
Kage i generationer
Conditori La Glace er Københavns ældste konditori med en spændende historie og mange traditioner bag sig.
Heldigvis har La Glace ikke kun en interessant fortid, men i den grad også en lys fremtid fordi næste generation Stagetorn Kolos snart skal overtage.
Mød 2 generationer Stagetorn Kolos og hør et tilbageblik på tiden der er gået og de kvinder der har båret La Glace gennem generationer af kageglade kunder i tider med verdenskrige, pandemier og andre truende udfordringer.
Foredraget omhandler La Glace’s historie og traditioner, om is og dens fremstilling, om bygningerne, lokalerne, menneskene bag forretningen og naturligvis om kager og kunst og fremtiden.
Undervejs serverer vi kaffe eller chokolade efter eget valg, et stykke lagkage, et stykke wienerbrød og forskellige kager.
Arrangementet varer ca. 2 timer og koster 425 kr. pr. person alt inklusiv.
Foredraget kommer snart til salg på hjemmesiden. Men allerede nu kan man booke en hel aften hvis man er mellem 40 og 65 deltagere.
Det flotte kunstportræt er fremstillet af @gritsanders i anledning af 150 års dagen i 2020
#laglacehistorie #laglacegenerationsskifte #kagekonernefortæller
I 1923 stod baghuset med adressen Skindergade 43 færdigt. Der var indlagt strøm i bygningen – en revolutionerende nyskabelse for konditorerne og håndværkets hverdag og fremtid. Nu kunne der piskes store portioner flødeskum i flødepiskeren, der i daglig tale kaldes Maren, og den flittige sorbetiére, der står muret fast i Iskælderen, har siden og til stadighed trofast lagt maskindele til fremstillingen af unikke isdesserter. Selv ovnen kunne tændes med et tryk på en knap og lyset ligeså. Det var mageløse nyskabelser.
Baghuset har siden da dannet rammer om alle aspekter af La Glace’s kage- og isproduktion og dermed sat rammen om det unikke konditorhåndværks fortsatte eksistens i hverdagen.
Nu - 100 år senere i 2023 – er pladsen blevet for trang til at følge med efterspørgslen og til at rumme de mange arbejdende hænder, der skal sikre kagefremstilling til hverdag og fest. Derfor pågår i skrivende stund en betydelig istandsættelse, der skal sikre mere ovnplads, bordplads og en stor ny fryser. Også den gamle vareelevator har måttet lade livet efter næsten 100 år på jobbet og er blevet udskiftet med en moderne og større variant, der fx kan rumme de bryllupskager, der hidtil med største omhyggelighed er blevet balanceret ned ad den snævre, snoede bagtrappe.
Vores flødeskumspisker og ismaskine fortsætter ufortrødent deres virke, som de har gjort gennem nu 100 år.
I anledning af den årlige Kulturnat i København fredag den 13. oktober, åbner La Glace ekstraordinært produktionsbaghuset i 4 etager for offentligheden. Det er den eneste dag på året, hvor man kan komme om bag kulisserne og se vores unikke produktionshus. Oplev hvordan Sportkagen bliver fremstillet og mød nogle af vores skønne konditorer og konditorlærlinge.
I tidsrummet 18.00 til 23.00 er der hver halve time rundvisning. Billetterne koster kr. 125,00 og inkluderer også en dejlig kop varm chokolade, kaffe eller te, som De frit kan nyde før eller efter rundvisningen.
Billetter købes på hjemmesiden. Begrænset mængde. #laglacedk #laglacekulturnatten #laglacekonditor #laglacehåndværk @iamidadk
En lille film om hvordan vinduerne blev til. Og lidt om mændene der fik det til at ske
Om Bo Büll
Multikunstneren Bo Büll tilhører den absolutte elite af floralister og blomsterdesignere i Danmark. Han mestrer alt fra romantiske buketter til storslåede fester over hotel- og restaurationsdekoration til scenografi og styling. Altid med et elegant moderne touch, der samtidig bærer tyngden af håndværkets klassiske historie.
Senest er Bo Büll udnævnt til ambassadør for verdens førende magasin for blomsterdesignere, Floral Fundamentals. Hans værker indgår ligeledes i den verdenskendte kunstbog ’International Floral’.
Et værk fra Bo Büll er altid uforglemmeligt og unikt – præcis som De kan se i vore smukke vinduer lige nu.
Om Lars Juul
Lars Juul kom til La Glace i 1996 – direkte fra Wien, hvor han bla. havde arbejdet på Hotel Sacher. Han gjorde sig hurtigt bemærket med sine unikke kreative talenter og iøjnefaldende forståelse for både de store linjer og detaljernes værdi og vigtighed. Derfor kunne han efter blot 7 års ansættelse tiltræde som Chefkonditor i La Glace og dermed stadfæste sin rolle som en af Danmarks mest fremtrædende håndværkere.
#laglacevindue #laglacedk #laglacehåndværk #laglacekunst #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
Bo Bulls unikke evne til at kreere et stærkt og stemningsfuldt udtryk går flot i spænd med chefkonditor Lars Juul’s skulpturelle arbejde og detaljerigdom. Sammen formår de at skabe fire yderst forskellige oplevelser. Bo Bulls blomsterværker er fremstillet på hans studio, fotograferet og placeret i store rammer, der danner baggrund for chefkonditorens kagekreationer.
”Det gav så god mening at arbejde med de små macarons som er én af Lars Juuls specialiteter, og som i udtryk matcher ind på roser. Lars og jeg har arbejdet på kryds og tværs i vores faglighed , og sammen fandt vi dialogen mellem håndværk, oplevelser og detaljer. Det har været et meget inspirerende og spændende samarbejde. Min tanke og mit ønske for udstillingen er, at beskueren skal have flere oplevelser. At de skal overraskes, og gerne betages af fortællinger om samspil mellem datid og nutid. At skabe en nydelsesfuld oplevelse, der taler til alle sanser”, fortæller blomsterkunstner Bo Bull, der glæder sig over samarbejdet med Conditoriet.
Vores næsten 5 meter høje vinduespartier er de perfekte rammer for de store fotocollager med Bo Bulls blomster og vores chefkonditors kagekunst. Vi har en ambition om altid at have spændende vinduer, for det skal være en oplevelse værd at gå ad Skoubogade - det håber vi også du vil synes - hvis du kigger forbi i oktober måned. #laglacevindue #laglacekunst @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
BLOMSTER, KUNST OG KAGER
To af Danmarks dygtigste håndværkere har i tæt samarbejde skabt en eventyrlig oplevelse med konditori- og blomsterkunst. Udstillingen er skabt med sans for detaljer, stil og stemning fra dengang og nu. Gamle kagedage møder moderne blomster- kunst. Rammen om udstillingen er Conditori La Glace’s store vinduespartier.
Det har altid heddet sig, at det er værd at gå ad Skoubogade og opleve Conditori La Glace vinduesudstilling. De høje vinduer er de perfekte rammer for oplevelser, eventyr og overraskelser, og udstillingen med den internationale blomsterkunstner Bo Bull, der i samarbejde med chefkonditor Lars Juul fra La Glace kombinerer blomster- og kagekunst er ganske enestående.
Inspirationen til udstillingen har Bo Bull hentet i 1800-tallets stuer og saloner. Dengang sommerfugle og tørrede blomster stod i pyntelige glaskupler. Overdådige blomsterdekorationer pyntede i stuerne , og der var plys og gardinsnore på sofaen, og stolen var formbøjet i træ. Dengang damerne bar parasol, havde handsker på, og mødtes til snak, te og konditorkager.
”Conditoriet La Glace har været en stor inspiration til mine dekorationer. De smukke saloner og stemningen fra dengang kombineret med nutiden. Man kan sige at hvert vindue fortæller en historie. Beskueren er fri til at fortolke”, forklarer Bo Bull, der i sine arbejder har kreeret fire meget forskellige fortællinger og har arbejdet med farvet mos, pistaciegrene, tørrede græsser, sommerfugle og flere forskellige blomster, fra bonderoser til klematis og margueritter. Resultatet er imponerende store blomsterværker, skabt med tanke for at matche ind i de fine gamle saloner. #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
#laglacevindue @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
#laglacehåndværk
Mød en af de moderne legender; Lucky You med en bund af græskarmarengs, mascapone, karamelliserede og saltede græskarkerner samt en chokolademousse lavet på 65 % cacaoindhold. Tilsat hindbær og overtrukket med chokoladeglace Pyntet med græskarkerner.
Opfinderen af kagen er Ronnie Holmen, der vandt GULD i Danmarksmesterskabet for Unge Konditorer september 2009 med blandt andet denne kage. Han arbejdede på det tidspunkt som konditorsvend i La Glace og trods hans unge alder (23 år) så havde han på det tidspunkt arbejdet i 7 år i La Glace, hvor han tilbragte sin læretid. Ronnie er i dag konsulent i eget firma og måske du også har mødt han som dommer i @masterchef_dk eller Sukkertoppen.
Har du lyst til at prøve kræfter med kagen findes opskriften i vores jubilæumsbog. Kagen er iøvrigt bagt helt uden mel. @ronnieholmen
Romkuglen er tilbage og fås hele oktober måned. Den er som altid fyldt med alt det bedste tilsat rom og rullet i pistacie- og hasselnødder. Kan købes i butikken - eller sendes med posten i en særlig “Fint skal det være”- version;
10 romkugler og en kageopsats for kr 590. (Normalpris kr 839)
Du kan også vinde “Fint skal det være”pakken. Vi udlodder 3 pakker. Hvem vil du gerne dele gaven med hvis du vandt? Vinderne findes 5/10/23. Denne konkurrence er på ingen måde sponsoreret, støttet, administreret eller forbundet med Facebook/ Instagram.
Romkuglen indgår i vores Periodiske Kagesystem tegnet af @iamidadk
Har du brug for noget ekstra forfriskende i sommervarmen, så prøv en af vores læskende isdrikke. Vores Ice Cream Soda består af sorbetis og vaniljeis toppet med mineralvand og flødeskum hvis ønsket, mens Soda Hyldest består af hyldeblomstsorbet, hyldeblomstsaft og også toppet med danskvand #laglacedk#laglacesommer #laglaceis
Jonas gør det igen (Vinder Tour de France). La Glace gør det igen (fejrer det med Svigermors Drøm).
Da La Glace sidste år kunne se hvor det kunne bære hen med den gule trøje , kontaktede vi hele Danmarks Rosa (Kildahl) for at få opskriften på netop dén (eneste) kage som hun serverer for sin svigersøn (og tour de France vinder) Jonas Vingegaard; GULERODSKAGEN
Den kage har en helt speciel historie. For det første har Rosa Kildahl udtalt er det er den eneste kage hun laver, som Jonas Vingegaard spiser.
Dernæst har Rosa fortalt følgende til BT »Når de kører til Touren og kommer drønende med 50 kilometer i timen, er man nødt til at gøre sig bemærket på en anderledes måde, hvis Jonas skal have en anelse om, hvor vi står. Så i stedet for at råbe `kom så Jonas,` ville jeg råbe `gulerodskage`,« husker Rosa.
Rosa Kildahl har valgt at kagen skal hedde ”Svigermors Drøm” i La Glace og det kan der jo være noget om. Det nu anden gang i La Glace’s historie at konditoriet har en gulerodskage på programmet.
Svigermors Drøm består af en bund af gulerødder mandler og hasselnødder, toppet med en ostecreme der er alt andet end light tilsat lime og vanilje. Pyntet med et stykke gul chokolade i dagens anledning.
Tillykke til @jonasvingegaard Tak for lån af opskrift @rosakildahl #laglacedk #laglacelagkage #svigermorsdrøm #tourdekage #limitededitiontil3august
Sommervinduerne er fyldt med sommerkager. Nogle af dem er der kun for sæsonen, andre fås heldigvis hele året rundt.
Mød følgende lagkager/islagkager: Det Gyldne Tårn , Sommer Fransk Isdessert, HC Andersen, Forårskage, Appelsinlagkage, Pineapple Pride og Danmarkskage.
Desuden disse vidunderlige konditorkager: Lise Nørgaard, Sommer Twist, Prinsesse Thyra, Rabarber Eclair, Konsensus, Frugtkager og Harmoni. Alle kager kan du møde dagligt gennem hele sommeren. Men husk at stå tidligt op, de kan jo blive udsolgte i løbet af dagen. Hvis du vil vide meget mere om kagerne, så besøg vores hjemmeside og dyk ned i sortimentet.
Hvilken kage fra sommervinduet er din favorit? #laglacedk #laglacevindue #laglacekonditorkage #laglacelagkage #sommerkage #favoritkage
Tak for billede @talo_vaalea
Hvilken kage skal jeg vælge? Den der smager bedst? Den flotteste? Den der mætter? Eller den lækreste? Skal det være med frugt og bær? Med flødeskum? Eller med chokolade? Mange spørgsmål kan opstå når man møder vores sortiment, og er du helt i vildrede, kan du blive hjulpet godt på vej af vores La Glace flip flapper. Sig det hemmelige kodeord: flipflapperflødeskum ved disken næste gang du besøger os, og få udleveret et eksemplar. Flip flapperen er ekstra god, hvis du har en af de mindre med på besøg - man kan nemlig også tegne kagemænd og -koner samt løse små opgaver på bagsiden #laglacedk #laglaceflipflapper #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Det er sæson for 100 års dage. ♥️ 🇩🇰
Det hænder sådan en kage bliver leveret i Kagekareten - vores Ford T fra 1921 - og dermed ældre end fødselarerne. Tak fordi La Glace må være med til at festliggøre den store dag. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacekagekaret #100åreringenalder #fordt1921
En dragé fra La Glace er ”et stykke mundgodt” med en ristet mandelkerne overtrukket med et tyndt, hårdt lag chokolade.
Særlig velegnet som gave til en der savner et besøg på La Glace eller til dem der ønsker er minde fra besøget med hjem. Dragéerne har nemlig holdbarhed i en hel del måneder og kan nydes længe efter.
Vi har fem varianter, som enten kan købes sammen i jubilæumsdåsen eller hver for sig i en klar æske.
* Saltmandel og karamelchokolade
* Mandel med vanilje i hvid chokolade og mørk chokolade
* Mandel med mørk chokolade omgivet af passionschokolade
* Mandel med ruby chokolade som er en kakaobønne med et
naturligt lyserødt skær, som smager sødt og lidt af bær, men også lidt syrligt.
* Mandel med lakrids og hvid chokolade
Kan købes i Mezzaninen eller i vores gavebutik på hjemmesiden.
#laglacedk #laglacemezzanin #laglacewebshop
To billeder, der umiddelbart ikke har så meget med hinanden at gøre. Og dog.
Det første er fra 1974 og forestiller Aage Larsen i samtale med 3 kagedamer. Aage Larsen var indehaver af La Glace fra 1972 til 1978, hvor han solgte til Merethe Stagetorn. Larsen var indehaver i en kort periode af kagehistorien, men gav en tiltrængt forretningsoptimering af et ellers hendøende konditori. Larsen effektiviserede og rationaliserede Det var svære tider for kagedrift i 1970’erne, men Larsen fik rettet lidt op på forretningen inden han solgte i 1978 til Merethe Stagetorn.
Det andet billede er fra i dag 1. juli 2023, hvor Marianne Stagetorn Kolos kan fejre 34 år som indehaver af La Glace. På billedet ses hun med Aage Larsens barnebarn @runeklan Havde historieskrivningen været anderledes - ja så kunne Rune have været kagemand i La Glace i dag. Heldigvis så blev det anderledes. Og det er heldigt for @runeklan er så super dygtig til at være Rune. I dag var han auktionarius ved @rodekorsdk velgørenhedsauktion på @roskildefestival #laglacedk #laglacehistorie
Konditorhåndværk er (blandt andet) når Kagemænd og kagekoner er personificeret så ingen er i tvivl om hvem og hvad man fejrer. Uanset om det er jordemoderen, der er færdiguddannet. Vivi,der går på pension. Naturbarnet Lola der fylder 2 år, morfar holder fest eller vores egen meget kaffedrikkende Bolette fylder rundt. #altidgrundtilkage #laglacedk #laglacekagemand #laglacekagekone
Vi byder velkommen til to nye sommerkager i vores kageskab.
Sommer Twist består af panna cotta med ribs, hvid chokolademousse tilsat lime sat på en mørdejsbund. Pyntet med en twist af ribsmarengs.
Rabarber Eclair består af hyldeblomst-flødecreme og rabarberbroken. Pyntet med glasur af hyldeblomst og rabarber, mascarpone og råsyltede rabarber.
Kom forbi og nyd en sommerstund på La Glace og byd de nye sommerkager velkommen #laglacedk #laglacesommer #laglacekonditorkage
Sommerudgaven af vores franske isanretning er nu tilbage i sortimentet. Bestående af rabarbersorbet, jordbærsorbet og hyldeblomstsorbet på en bund af vaniljeis med chokoladestykker og pyntet med chokoladeoblater og små margueritblomster er det den perfekte forfriskning til sommerens festlige anledninger.
La Glace betyder som bekendt ‘isen’ på fransk, og udover at kunne bestille en Isanretning, kan man også nyde en isdessert i vores butik.
Sommer Fransk Isanretning fås i en størrelse til 10 personer, og kan bestilles resten af sommeren #laglacedk #laglaceis #laglaceisdessert #laglacesommer
Fødselsdagskager til alle aldre, mange forskellige interesser og udformninger. Men alle sammen velsmagende og personlige. Tillykke til Filip Viktor, Severin, Celeste, August, Ella, Kamille, Harper, Agnes og Sally. Tak fordi vi måtte fremstille jeres fødselsdagskage. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacetalkage #kærtbarnharmegetkage
Signaturkager fremstillet med konditorhåndværk. Som vi skriver på hjemmesiden:
BEMÆRK vi hylder håndværksfaget og gør det ikke i sukkerprint, der intet har med konditorhåndværk at gøre – hverken hvad angår smag eller udseende.
Alle logoer, skrifttyper, farver, mønstre er lavet i hånden. En mindre afvigelse kan forekomme, men alle konditorer har gjort deres bedste for at ramme – og det bedste er ret godt i vores verden.
Tak for tilliden!! #laglacedk #laglacesignaturkage #laglacehåndværk
Den danske jordbærsæson er i gang og dermed byder vi velkommen i kageskabet til sæsonens lækkerier: Danmarkskage med rarbarber- og jordbærkompot, mascaponemousse på mandelbunde. Pyntet med jordbær.
Jordbærkager med flødecreme på hasselnødmazarin i en mørdejsskal. Pyntet med rigeligt jordbær.
#laglacedk #laglacelagkage #laglacekonditorkage #spisdanskejordbær #glæddigtilhindbærsæsonenstarter
36 kagekollegaer på studietur til Helsinki i 2 hold, men med (næsten) samme oplevelser. 30 timer fyldt med samvær, udforskning, kagespisning, kollegaglæde og rensdyr!! Tak for herlige, hektiske, helhjertede og henrivende dage i Helsinki. #laglacedk #kagestabenpåtur #laglacekagestab En særlig tak til @ekberg1852 for gæstfrihed og hjertevarme.
Mød kagekareten søndag den 7. maj i Nyhavn mellem 9-12 eller Kastellet 12-15.
Da Erik Haaning fra @haaningcollection fyldte rundt i februar leverede vi Rubinsteinslagkager i vores Ford T fra 1921 til kustoderne og familien. @haaningcollection er et smukt bilmuseum i Bagsværd med køretøjer gennem 135 år. Det er klart at der ikke er langt fra passionerede bilelskere til flødeskumsekvilibrisme. #laglacedk #laglacehistorie #laglacekagekaret
Altid en anledning til at feste i selskab med et Overflødighedshorn. At binde sløjfer til horn er en helt særlig La Glace disciplin, som kun få i kagestaben mestrer. En af dem er naturligvis Kageførstedame Malou Grønborg med snart 35 års erfaring. #laglacedk #laglaceoverflødighedshorn #laglacekagestab
Der var engang en lille dreng ved navn
Nicolaus Heinrich Christopher Henningsen, der var mægtig glad for kager og andre fremragende konditorivarer.
Sådan begynder eventyret om Conditori La Glace i Skoubogade. Et eventyr, der hvert år får nye kapitler tilføjet.
Den lille dreng blev nemlig til en stor dreng, der som 16-årlig kom i lære i hos konditormester Cantiery i Flensborg. Da Nicolaus 4 år senere var udlært, drog han som 21-årlig afsted til hovedstaden. 10 år senere var han klar til at åbne eget konditori, og således står der skrevet i jubilæumsskriftet fra 1926:
En sådan butik tilbød der sig i Skoubogade 3 i kælderen, hvor der tidligere havde været en melhandler, og den butik mente Henningsen var så ideel som mulig, thi vel lå den ikke direkte ved Københavns Strøg, men den lå lige midt for den promenerende mængdes færdsel på Vimmelskaftet, hvor denne gade drejer af til Nygade.
Henningsen lejede resolut denne kælderbutik og den 8. oktober 1870 åbnede han sit konditori her, han fik dog først konditorborgerskab den 8. november.
Han var selv alene om kagebageriet bagved butikken, men den der i denne forestod ekspeditionen, var frk. Jørgensen, som fulgte med ham fra bagerbutikken på Hauser Plads.
De blev nogle år efter gift, og i ægteskabet fødtes den 5. august 1874 ham der senere skulle blive faderens arvtager.
Der skinnede en lysende stjerne over konditor Henningsens forretning, der stadig blev mere og mere bekendt og stadig gik fremad, så den lidt efter lidt kæmpede sig op til at blive et af Hovedstadens mest kendte konditorier.
Da dør Henningsen den 15. juni 1876 kun 37 år gammel og nu blev det hans enke der kom til at stå alene for styret af konditoriet, men det var også en gerning, som hun fuldt ud magtede, thi hun forstod den kunst at være på færde både tidlig og silde.
Fra sin helt særlige plads - midt i konditoriet - hænger Nicolaus og Anina Henningsen på væggen, så de hver dag kan holde øje med forretningens drift, dagens produktion og tilse at alle besøgende får en god oplevelse.
Således at den lysende stjerne som grundlæggeren tændte, fortsat skinner over La Glace. #laglacedk #laglacehistorie #laglaceinteriør #sedetvaretrigtigteventyr
Byd velkommen til vores nye udvalg af rystere. Trope frugtryster er en frisk blanding af ananas, lime og mango sammensat med vaniljeis. Mørk bærryster er med blåbær, solbær, brombær og vaniljeis. Og til sidst jordbærrysteren, som længe har været en del af menukortet. Kom forbi og nyd en i solen - vi har også pladser udenfor #laglacedk #laglace
Hos La Glace kan du nyde byens bedste varme chokolade... hvis vi altså selv skal sige det. Den serveres på kande og selvfølgelig med flødeskum til. Den passer perfekt til et stykke lagkage, men er også utrolig lækker helt for sig selv. I mezzaninbutikken kan man købe råchokolade med medfølgende opskrift på den gammeldags varme chokolade. Og hvis man ikke er helt klar til selv at give sig i kast med det, er man altid velkommen i caféen #laglacedk #laglacevarmchokolade #laglacemezzaninen
Lærlingeudfordringen 2023:
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Mød i dette vindue 3 kunstværker; et maleri og 2 stykker brugskunst fortolket til 3 meget forskellige kager. #laglacehåndværk #laglacedk #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Lærlingeudfordringen 2023:
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Mød i dette vindue 2 kunstværker; et moderne maleri og en gammel potte, der begge har inspiration til chokoladeblikfanget og kagen. #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Vi har givet vores 11 lærlinge en udfordring, der tager afsæt i vores motto.
Kager, Kunst og kærlighed
– kvæler al Besværlighed
Lærlingeudfordringen 2023
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Konditorværket kan være en opsats, et blikfang, en dekorationskage, portionskager mm
Kunstværket kan være en figur, et billede, et stykke porcelæn, et tæppe, et maleri, en skulptur.
Samtlige 11 kunstværker og konditorværker er udstillet i vores vinduer, hvor man også kan stifte et lidt dybere bekendtskab med vores skønne lærlingestab på 11 dygtige og entusiastiske unge mennesker.
Deres individuelle valg af kunstværk og efterfølgende tolkning af konditorværkets udformning viser ganske godt, hvilken broget skare af mennesker der står bag vores lærlingestab.
Vi har valgt at have denne udstilling – dels for at vise hvor dygtige vores lærlinge er, dels for at vise hvordan kager kan genfortolke kunstværker. Kom forbi Skoubogade og se nærmere. Vi håber De vil finde udstillingen interessant.
#laglacedk #laglacehåndværk #laglacekonditor #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
🎼På søndag er det Dronningens fødselsdag. 🇩🇰Hurra. Hurra. Hurra. Hun sikkert sig en kage får, som hun har ønsket sig i år - og dejlig chokolade og kager til. 🎶
Vi har naturligvis (også) åbent på søndag, hvor du kan komme forbinog nyde en Margrethe kage - fremstillet første gang i 1972.
Bor du lidt længere væk kan du få tilsendt en Daisy Glacette bestående af mørk chokoladetrøffel med rom, knasende hasselnøddepraliné og marcipan. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Marguerit i marcipan.
Ved bestilling på hjemmesiden inden torsdag den 13. april kl 14.00 er forsendelse fremme inden fødselsdagen. Kan naturligvis også nydes efter fødselsdagen. #laglaceglacette #laglacekonditorkage #laglacewebshop #laglacemezzaninen #lidtroyalharmanvellovatvære
Hos La Glace ved vi, at der kan opstå en sød symfoni når den helt rette kage akkompagneres af den helt rette te. Derfor har vi i samarbejde med A.C. Perchs udarbejdet vores helt egen ‘kageblanding’ - en te der går særlig godt til kage. Den aromatiske te består af orange, kanel, roser og vanilje, og kan nydes i vores café, eller man kan købe en pose af blandingen med hjem fra vores mezzaninbutik. Her finder du også vores fine tekander, som fås i både en lille og stor størrelse. Det hele findes også under gavebutik på vores webshop, og teen kan købes med eller uden en fin, grøn La Glace dåse #laglacedk #laglacete #laglacemezzaninen #laglacewebshop
Nu er det tid til påskeskæg,
til påskelam og påskeæg,
til himmelsk smag af chokolade
fra La Glace i Skoubogade
Her sidder jeg i ro og smager,
på byens bedste konditorkager,
men i mit hjerte mærker jeg,
at mine tanker går til dig
Bemærk mit navn og signatur
står med prikker i glasur.
Glæd en du har kær med en påskeæg fra La Glace. Påskeæggene fås i udgaver med hvid, mørk eller flødechokolade i festlig indpakning, og som en overraskelse indeni finder man et gavekort til et besøg på La Glace for én person. Det kan udelukkende købes i mezzaninbutikken på Skoubogade 5. Hvem skal være den heldige? #laglacedk #laglacepåske #mitnavndetstårmedprikker
H. C. Andersen blev født for 218 år siden. I forbindelse med 200 året i 2005 lancerede La Glace en kage opkaldt efter forfatteren. Den skulle være som hans forfatterskab: enkel, men dog avanceret- klassisk, men dog moderne. Det blev til en klassisk citronfromage med en hindbærcreme tilsat stjerneanis, der giver en moderne smag af lakrids. På en luftig nøddebund og pyntet med stykker af hvid chokolade, der symboliserer hans avancerede papirklip.
I forbindelse med den store fejring i 2005, udgav La Glace også en bog med eventyrlige kager, hvor vi tog afsæt i 12 af hans eventyr og tolkede en kage ind i eventyret. Bogen udkom på dansk og engelsk og vandt flere internationale priser. Begge version blev udsolgt for mange år siden.
Inspirationen til denne kobling af eventyr og mad stammede fra HC Andersens eget liv. Da han blev 70 år i 1875 blev hans fødselsdag arrangeret og festligholdt af Melchior-famile i København. Menukortet, som ses blandt billederne, blev forfattet af husets døtre, som vittigt og fantasifuldt gav navn til hver ret og hver vin i middagen titler efter H. C. Andersen eventyr. #laglacedk #laglacehistorie #laglacelagkage #hcandersen
Der er nok en grund til at det er KONDItorer, der fremstiller SPORTskagen så du kan komme i kageFORM. Netop i dag er det blevet bevist ved instituttet for National Sundhed at hyppig indtag af lagkage er livsforlængende pga. det store antal livsglæde-molekyler, der findes i et særligt godt stykke. Velbekomme. #laglacesportskage #laglacedk #førsteapril