Den 14. februar fejres Valentinsdag også kendt som de elskendes helligdag. Hos La Glace ønsker vi også at fejre kærligheden og har derfor sammensat Den Søde Hilsen - en pakke bestående af vores jordbær/lime marmelade, et rør hindbærmarengs samt Valentinsglacetten♥️
Valentinsglacetten består af en knasende sprød bund og lyschokoladeganache med jordbær. Dertil er den overtrukket med mørkchokolade, pyntet med et rødt hjerte og fyldt med kærlighed. Yderligere kan man vælge at få skrevet navn på hjertet af glacetten.
Vedlagt i pakken er også et postkort med Conditori Deviserne, som er skrevne kærlighedsdigte. Disse blev i ældre tid indbagt i traditionelle kærestekager, som forelskede par kunne forkæle hinanden med. Salget af kærestekager stoppede i 1950’erne, men genoptages stadig på La Glace i forbindelse med kongelige bryllupper.
Forkæl dig selv med lidt kærlighed eller køb den til en du holder af♥️
Kan købes i vores Mezzaninbutik på Skoubogade eller i vores webshop gennem linket på billedet #laglacedk #laglacevalentin #laglaceglacette #laglaceconditorideviserne #kagerkunstogkærlighed
I vores flotte Kyndelmissevindue står et smukt skuestykke fremstillet i chokolade og udført af 2 af vores dygtige konditorsvende Lisa og Alex. Læg mærke til de fine detaljer af blomster, stilk, blade og en nuttet orm der går gennem æblet.
Der er dog ikke orme i vores Kyndelmisseæbler, som sælges i anledning af Kyndelmisse på torsdag 2. februar. De kan købes i forretningen eller på nettet senest tirsdag, hvis de skal nå frem senest torsdag.
Læs mere om Kyndelmisse her - og hvorfor man skal spise æbler på netop denne dag.
Med kyndelmissefejrer man vinterens midtpunkt, og at vi dermed går imod lysere tider. I gamle dage var kyndelmisse en særdeles vigtig mærkedag i bondens kalender, hvor man gennemgik lo og lader for at få styr på, hvordan det stod til med foderbeholdningen. Det var en usikker tid, hvor vejret var afgørende for familiens ve og vel, og man havde derfor behov for ritualer og traditioner som kunne give håb. Derfor var det en tradition, at alle på kyndelmissedag skulle finde og spise et sundt æble fra sit forråd, for det ville betyde sundhed resten af året.
#laglacedk #laglacekyndelmisse #laglacevindue
Fastelavnsboller 2023 - sæsonen er skudt i gang.
I år falder valentinsdag (14/2) og fastelavn (19/2) i samme uge.
Vi hylder derfor kærligheden i årets fastelavnsboller.
Kærligheden (og fastelavnsboller) findes i mange varianter og vi har valgt at gøre en smag ud af
* Brændende kærlighed – hindbær og chokolade
* Evig kærlighed – rabarber og vaniljecreme
* Grænseløs kærlighed – solbær og hasselnødder
* Forbudt kærlighed – jordbær og pistacie
* Gammel kærlighed – klassisk med creme og chokoladeglasur
Vores motto er jo netop
Kager, Kunst og Kærlighed - Kvæler al Besværlighed
Kan forudbestilles på nettet - eller kom blot forbi. Vi producerer dagligt store mængder, så kom gerne forbi.
#laglacedk #laglacefastelavn #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed #loveisintheair #fastelavnskærlighed
Vi har også brugt januar på at få ryddet lidt op. Og nogle gange kommer man helt i bund og finder ting, som skal bevares.
F. eks emballage der fortæller en historie
1) Mærkat fra ca 1960, der blev sat på isæskerne. Bemærk at La Glace omtales som fabrik for konfekt og marcipan. Læg også mærke til det 4-chifrede telefonnummer
2) Konfektpose fra va 1975. Bemærk at der var forsendelser overalt. Læg også mærke til det 6-cifrede telefonnummer.
3) papirspose fra 2023. Nu med webadresse og 8-cifrede telefonnummer. #laglacedk #laglacehistorie #logoudvikling
Når en (lækker) sag skal ses fra flere sider.
Tårnet kan lånes med ved køb af Franske Makroner (mod depositum). #laglacedk #laglaceinteriør #laglacefranskemakroner #københavnerloft #lillegenspejlpåloftetder
Bryllupskage til den mørke tid på året. Som et lys i mørket. Tak fordi vi måtte være med til festen. #laglacebryllupskage #laglacedk
Kærlighedskrogen, kyssekrogen, skammekrogen - kært sted har mange navne. Et lille isoleret afbræk i en større butik, hvor man ene kan sidde og brede sig på sofaen - eller dele den med en man holder af.
Alt imens Thorvald Schrøder kigger på. Men hvem var han?
Grundlæggeren af La Glace Nicolaus Henningsen døde i 1876. Hans smukke unge enke Anina blev gift igen med Thorvald Schrøder. Anina var kendt i København for sin skønhed og sin forstand på at klæde sig. Hun handlede kun de bedste steder i byen. Et af disse steder var hos “Børre & Lorentzen” på Østergade og her blev Anina ekspederet af den jævnaldrende Thorvald Schrøder. Parret blev forelsket og giftede sig.
Thorvald vidste meget om at drive forretning, men intet om kager. Derfor besluttede han sig for at rejse ud i den store verden for at studere hvorledes et moderne konditori skulle drives. Han besøgte Hamborg, Berlin, Paris, Wien og Dresden og skrev hjem til Anina om sine oplevelser. Mange af de breve er stadig i La Glace’s varetægt. På de næste sider kan du læse et brev fra Thorvald til stedsønnen Nicolaus med en række formandinger “om at blive et godt og forstandigt menneske”. Hvis du ikke kan tyde skriften kan du en renskrevet version til sidst.
Hjemkommet fra sådan en rejse besluttede Thorvald sammen med Anina at give forretningen et løft, så i 1896 udvidede parret butikken , så den nu var i to etager; både kælder og stueplan. På de næste billeder kan du se butikken før og efter ombygningen. På billlede nr 3 står Anina, Nicolaus (søn/stedsøn) og Thorvald (med høj hat) foran den gamle butik. Nærmere bestemt den 8. oktober 1893, den dag hvor Nicolaus bliver udlært som konditor.
Selvom Thorvald og Anina fik børn sammen, kom disse aldrig til at indgå i arvefølgen i konditoriet. I stedet blev det Nicolaus den Yngre - søn af grundlæggeren, som den 6. april 1915 overtog La Glace. #laglacedk #laglacehistorie #laglaceinteriør
Du har lige til gode at høre om disse prægtige konditorkvinder, der i sensommeren fik pokaler for tro kagetjeneste i henholdsvis 5 år (Josephine), 10 år (Jeanette) og 15 år (Cecilie). Jeres flid, dygtighed, sans for detaljerne samt gode selskab er højt værdsat. Tak for kage, kunst, kærlighed og fællesskab i foreløbig 30 år til sammen. Vi satser på jer og flere pokaler i fremtiden. #laglacedk #laglacekonditor #laglacehistorie #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Den dag Emma blev fejret. Tak fordi vi måtte fremstille kagen til dagen. #laglacedk #laglacefødselsdagskage
Kender du Helligtrekonger kagen? Helligtrekongeraften afslutter julen. Er juletræet ikke båret ud eller pynten for længst pillet ned, så sker det Helligtrekonger. For julen varer ikke til påske, kun til Helligtrekonger. Denne aften fejres i mange lande – også Frankrig, hvorfra traditionen med Galette au Roi stammer.
Butterdej, vaniljecreme og marcipan. Der ligger én porcelænsfigurer i hver kage. Man ved ikke hvilken figur man får! Spis forsigtigt og pas på tænderne!
Sælges med kongekrone og en god historie.
Fås i 2 størrelser. Bør bestilles på forhånd. Føres udelukkende i uge 1. #laglacedk #laglacegalette
Vi får fremstillet ganske meget kransekage i disse dage. Men vi har jo også 152 års erfaring at trække på. På årets næstsidste dag vil vi gerne vise en 62 år gammel artikel fra “Kristlig Bager- og Konditor Tidende” juli 1960, der omhandler Kong Frederik IX glæde ved La Glace kransekage. Han ønskede enkelhed fremfor alt på kransekagen til det kongelige sølvbryllup i maj 1960. Og det fik han.
Nytårstoppene anno 2022 er pyntet med en enkelt fjer, men ellers udelukkende iklædt kransekagens hvide striber i form af afsindigt flot håndværk gjort af vores dygtige konditorstab. #laglacedk #laglacekransekage #laglacenytår #laglacehåndværk # laglacehistorie #nejvierikkekongeligehofleverandører
Du kan nå det endnu!!! En fremragende afslutning på 2022 og/eller en genial start på 2023!
Nytårsis og/eller kransekage kan stadig bestilles på telefon eller mail. #laglacedk #laglaceisdessert #laglacenytår @chefkonditorlarsjuul
Året 2023 er langsomt ved at tage (kransekage)form i hurtigt tempo. #laglacedk #laglacenytår #laglacekransekage #må2023blivelidtsødereforalle
Glædelig jul til alle der følger med i vores dagligdag i Skoubogade. 362 dage om året har vi åbent. Kun 3 dage om året holder vi lukket. Må julefreden sænke sig hos alle. #laglacejul
Gavekort til La Glace kan købes i såvel Skoubogade som i vores gavebutik på hjemmesiden. Hjemmesiden holder åbent hele julen igennem og gavekortet sendes fluks frem på mail. Gavekortsdesignet er inspireret af en lille detalje i butikken, som du kan se hvis du bladrer gennem billederne. Så kan du også se hvordan et helt tomt La Glace ser ud. Et syn ikke mange har oplevet i juletiden. #laglacedk #laglaceinteriør #djævlenliggeridetaljen #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Mød Jette: stamkunde gennem næsten 50 år og kagedame i lidt over 1 år. Jette kom til La Glace første gang i forbindelse med at hun flyttede fra Fredericia til København da hun begyndte på studiet som levnedsmiddelingeniør. Efter en lang karriere i den verden gik Jette på pension for 3 år siden. Efterfølgende fik Jette heldigvis lyst til at komme til La Glace og blive en del af kagestaben. Det er vi meget glade for. #laglacedk #laglacekagestab #altidpladstilmyndigehænder
Festkager i juletiden kan noget helt særligt. Uanset om det er fødselsdagskage, isanretning eller bryllupskage. #laglacedk #laglacejul #laglacefødselsdagskage #laglacebryllupskage #laglacefiguris
Julegaven til familien kunne jo også være en fællesoplevelse på Sportskagekursus hos @chefkonditorlarsjuul Læs f. eks Annes oplevelse af kurset. Er man minimum 6 deltagere kan man få sin egen aften eller man kan købe pladser på de åbne hold. Findes også i en variant som Efterårskage-kursus. #laglacedk #laglacekursus #laglacesportskagekursus #laglacekursus
Cherry Christmas med trøffel, mascarpone med vanilje, julekrydderier, mandelmarengs, kirsebærgele med Amarenakirsebær, kirsebærmousse og overtræk af kirsebærglace. Pyntet med stykker af mørk chokolade og Amarena kirsebær. Cherry merry Christmas! #laglacedk #laglacejul #laglacelagkage
Har du været forbi og se vores julevinduer i Skoubogade? Ellers kan du se med her. Vores vinduer er til skue frem til ca 7. januar.
Efter 5 sæsoner på @tv2danmark så er der ingen juleprogrammer i år. Hvis du ønsker at se mere TV fra La Glace’s hverdag så skriv endelig til kanalen. Vi har også er spændende kageliv udenfor juletiden. Måske et helårs program kunne være en ide. #laglacedk #laglacejul #laglacevindue
Grantræet pyntes. Først rulles en roulade med nougat og orangetrøffel på en chokoladefragilitébund. Så svøbes stammen i blød nougatsmørcreme og barken fremstilles med særlig palet. Drysses med kviste (hasselnødder) mørkt træ (kakaopulver) sne (florsukker). Pyntes med 2 knaster samt fluesvamp, kristtjørn og lille fransk makron. Nu er Grantræet lykkelig og klar til at komme hjem til dig og blive nydt. #laglacedk #laglacejul #laglacehåndværk #laglacegrantræ
Glædelig 3. søndag i advent ønsker La Glace og Julemanden. #laglacedk #laglacejul #laglaceinteriør
Der bliver bagt en del småkager i disse dage. Her er et lille kig på hvordan det foregår når vi fremstiller Jødekager og Vaniljekranse - samt når de bliver pakket i dåse, som oftest på pakkeaftner efter lukketid. #laglacedk #laglacejul #laglacehåndværk #laglacesmåkager #derernokatsetilsommansiger #allemandpådæk
Jule Isdesserten fra La Glace er en tradition på julebordet i mange hjem.
Isfigurerne på toppen består af jordbær-, solbær-, citron/lime-, hindbær- og kirsebærsorbets. Bunden er fremstillet af nougat-, mokka- og sorbet-is. Hele herligheden er pyntet med små chokoladeskilte, snemand i marcipan og Franske Makroner.
Der er altid en MANDEL i juleisen. Har man ikke en traditionel mandelgave, som en herlig marcipangris fra La Glace, kan man jo altid bruge den lille snemand på isen som mandelgave.
Isdesserten pakkes med tøris og kan holde sig frossen i kassen op til 8 timer efter afhentning.
Vi har åbent lørdag den 24. december til kl 13. Det kunne jo blive en ny tradition at tage i skoven (Skoubogade) på juleaftensdag og varme op med varm chokolade når isen skal hentes.
Kan bestilles på telefon eller mail frem til 22. december kl 12.
#laglacedk #laglaceisdessert #laglacejuleis #laglacejul
Den viste is er til 6 personer.
Vi har sammensat 4 forskellige sammensætninger til forskellige ønsker og forskellige aldre. Alle varianterne kan købes i såvel butikken i Skoubogade, som i vores gavebutik på nettet. Mød Julehygge, Barnlig glæde, Julestemning og December glæde. #laglacedk #laglacejul #laglacewebshop
Julen er hjerternes fest og den største glæde er at glæde andre. Derfor udlodder vi et besøg for 2 personer, så du kan invitere din helt egen juleven med på konditori. Men hvem vil du tage med på La Glace og hvorfor vælger du netop den gæst?
Vi trækker lod fredag 9/12/22. Vi sender gavekort og 2 honninghjerter til den heldige vinder. Præmien har en værdi af kr 460. Denne konkurrence er på ingen måde sponsoreret, støttet eller administreret af eller forbundet med Facebook/ Instagram. #laglacedk #laglacejul #laglacekonkurrence
Der er travlhed i vores Gavebutik på hjemmesiden. Det er vitterligt hele Danmark, der kigger forbi - der findes nærmest ikke et postnummer,der ikke får tilsendt herligheder fra Skoubogade. Skandinavien og det øvrige Europa har dog også opdaget at det er muligt at sende og modtage himmerigs mundfulde fra La Glace. Måske du også har nogen der skal glædes med en opmærksomhed? #laglacedk #laglacewebshop #laglacejul
Holberg har fået sin egen julekage i anledning af Dansk Teaters 300 år fejring, som blandt andet sker på Folketeatret med forestillingen om Holberg “Den Politiske Raptus”
Inspiration til kagen har vi fundet på Holbergs egen hjemmeside “Holbergs Ordbog”.
Chokoladebund med julekrydderier. Hasselnøddetrøffel med et strejf af kirsebær og hindbær. Smagen aldeles fremragende med vores egen La Glace te. #laglacedk #laglacekonditorkage #laglacejul @folketeateret
Næste generation Stagetorn Kolos har i dag været til bagværkereksamen og bestået med flotte karakterer. Den første del af uddannelsen er bredere fagligt favnende, men herfra og de næste 2 år specialiseres der i konditorfaget. Den store afsluttende svendeprøve er først i december 2024.
Der er meget at lære endnu.
Tillykke Laura og Maria. ♥️💚
Kageligst jeres chef (&mor)
#laglacedk #laglacekonditor #morerstolt
En herlig måde at starte juletiden på, som også snildt kan bruges til kalendergave. Bemærk begrænset mængde.
150 gram dragéer med mandel, passionsfrugt og flødechokolade samt kopsæt fra La Glace. #laglacedk #laglacewebshop
Julen er kommet til Skoubogade. I år uden TV-optagelser så her er er lille indblik i forberedelserne og hvordan det gik til da vi pyntede vinduer. Hvis du savner os i juletiden, så kig endelig forbi Skoubogade - og savner du os i dit TV- så skriv til TV2❤️. Glædelig juletid. #laglacedk #laglacejul #laglacevindue
Nogle spiser valgflæsk andre ønsker Konsensus Kan man ikke opnå Konsensus på anden måde, så kan man spise sig til det.
Passionsmousse, mango/passionsgelé, lys chokolademousse på chokoladebuiscuit. Pyntet med chokolademakron.
#laglacedk #laglacekonditorkage #vilduhavevalgflæskellerkonsensus
En hest? En travhest? Jo det er ganske vist. Der sker jo lidt i det lille konditori mellem år og dag. Den 22. juni blev der født et skønt lille travføl, der har fået navnet La Glace. Føllet har sin egen fanside på Facebook “La Glace Livet som travhest”.
Indtil travhesten La Glace bliver stor nok til at løbe fra alle de andre travheste kan man hos Conditori La Glace bestille en figur isanretning, der forestiller en hest. Så skulle du have trang til at komme “op på hesten” - lige som @nikogjay - så kan du jo starte med en herlig isdessert. God weekend. #laglacedk #laglaceisdessert #hvemkanskaffebillettertilnikogjay
Torsdag den 27. oktober afholder Kagekone Marianne Stagetorn Kolos foredrag nr 750.
Foredragene begyndte i januar 1992 og er blevet afholdt for et blandt andet et hav af kunstforeninger, personaleforeninger, aftenskoler og alle dem der er kommet individuelt gennem direkte tilmelding på hjemmesiden.
Foredraget er gennem de 30 år blevet tilpasset historiens gang, men grundstammen er den samme; konditoriet som institution i København, La Glace’s historie, bygninger og menneskene bag. Samt en hel del om kager og kunst.
Foredraget torsdag er i en lidt udvidet version og der er stadig ledige billetter og vi udlodder 2 stk hvis du kan gætte hvor mange gæster, der sammenlagt har været til alle foredragene over alle årene. Dem der kommer tættest på inden onsdag kl 12 får billetterne til torsdag. #laglacehistorie #laglacekagekone
Efterårvenner: Mød Træværk og Chest-Nut.
Træværk er i juni 2022 kåret til Danmarks Bedste Tørkage vundet af @chefkonditorlarsjuul Består af mælkechokoladeganache med rom på chokoladebrownie omgivet af støbt chokolade.
Chest-Nut består af rå-kogte æbler, creme fraiche mousse med citron og vanilje. Mørdejsbund af kastanje, hasselnødder og marcipan. Pyntet med kastanjecreme og forgyldt hasselnød.
#laglacedk #laglacekonditorkage #laglacekonkurrence #danmarksbedstetørkage
Efterår kræver efterårsbryllupskage. Hjertelig tillykke med kærligheden. #laglacebryllupskage #laglacedk #efterårsbryllupskage
Det periodiske kagesystem🎂
Conditori La Glace blev grundlagt 8. oktober 1870. Året før i 1869 havde Dimitrij Mendelejev opstillet et skema over alle, de dengang kendte, grundstoffer, som i dag udgør det periodiske system.
I anledning af La Glace’s 150 års jubilæum i 2020 satte vi grundstoffernes kemiske formler til at vise hvor mange ting der binder historien, kagerne, menneskene og omgivelserne sammen. Uden det ene atom (læs: kage) ville det andet grundstof (læs: historie) ikke være noget i sig selv. Det er de mange små grundstoffer, der tilsammen udgør selve “Det Periodiske Kagesystem”💫
Køb det som plakat, puslespil eller vendespil i vores butik på Skoubogade 5 eller på vores webshop. Illustrationerne er lavet af @iamidadk
#laglacedk #laglacehistorie #detperiodiskekagesystem
Skoubogades bedste kransekage 2022 er kåret. Tak til de dygtige konditorer -både svende og lærlinge - der deltog. Tak til alle smagsdommerne for at tygge sig igennem 20 smagsvarianter af kransekage - og bedømme dem.
Førstepladsen går til
Magnus Bruun med Pekant.
Kransekage med pekannødder. Indlæg af pekanpraline og saltkaramel. Pyntet med flødechokolade og mørk chokolade.
Magnus inspiration til kransekagen:
Skabt over det frydefulde minde om det første stykke fyldt chokolade, der indeholdt karamel og pekannød og smagte så englene sang.
Anden pladsen går til Lisa Ingvartsen med Tipsy Almond
Kransekage med amaretto sirup. Mandelpraline og mandel crunch. Dyppet i mørk chokolade og pyntet med guld og mandel
Lisa’s inspiration til kransekagen:
Jeg er skolet i det klassiske søde køkken og finder ro i at arbejde med klassiske smage og konsistenser i nye sammensætninger
Tredjepladsen går til Bolette Byager med Kaffehaps
Kransekage med kaffe. Rullet i ristede hasselnødder.
Dyppet i mørk chokolade og pyntet med mokkabønne
Bolettes inspiration til kransekagen:
Jeg sender med min kransekages bløde, mørke smagssammensætning en kærlig tanke til sit fortidige jeg på nattevagt i en helt anden verden.
Kransekagerne kommer i fast sortiment fra ca 1 november. Indtil da er det stadig muligt at købe hele æsken med de 20 aspiranter til Skoubogades Bedste Kransekage 2022.
#laglacedk #laglacekonkurrence #laglacekonditor #laglacekransekage
Vi har åbent Kulturnatten til kl midnat. Så har I brug for et hvil på en lang aften gennem kulturen, så står vi klar.
Det er i øvrigt den eneste aften på året hvor man kan om i vores produktionsbaghus og se de mange etager hvor herlighederne bliver til. Oplev hvordan Sportskagen bliver fremstillet og mød @chefkonditorlarsjuul og nogle af hans skønne kollegaer. Der skal købes billet i webshop (Kulturbadge ikke nødvendig). Med i prisen er foruden rundvisning også kaffe, te eller chokolade i forbindelse med besøget Hver halve time er der et begrænset antal gæster. Så billet skal købes på forhånd. #laglacedk #laglacekulturnatten #laglacehistorie
Hvert år på denne tid mødes butikskagestaben og har en hyggelig stund, hvor vi blandt andet fejrer alle de kollegaer, der har været her i 5-10-15-20 år osv. Man modtager en pokal og en buket blomster - og får læst sin ansøgning højt. Det er en helt særlig aften og i år kunne vi uddele 10 pokaler til butikspersonalet - 9 af 5 års ansættelse og 1 af 10 års ansættelse.
Vi er meget stolte af vores skønne, trofaste, brogede og flittige kagestab. Tak for jer 💚⭐️
#laglacedk #laglacekagestab #kagepigemøde
La Glace fylder i dag 8. oktober 152 år. Det markerer vi med særlige udstillingskager af et helt særligt kunstværk, der hænger i vores Gæstesalon. Kunstværket er skabt til La Glace af Kristine Roepstorff og hedder “ En kage i den ene hånd og fremtiden i den anden”. Kunstværket er umiddelbart ret abstrakt, men kigger man nærmere så ser noget meget konkret, herunder de 7 kvinder, der har båret - og skal bære - La Glace videre i historien. I en tid med megen krise er det værd at bemærke at alle disse kvinder også har stået gennem nogle ret vilde kriser. Læs mere om dem på de næste sider ➡️➡️
I en udfordret tid er det en trøst at kvinderne før os også fandt deres vej gennem er oprørt hav.
#laglacehistorie #laglacevindue #kristineroepstorff #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Fra bryllupsinvitation til bryllupskage. Tak for inspirationen og fordi vi måtte fremstille kagen på den store dag. Tillykke med kærligheden. #laglacedk #laglacebryllupskage #sommerbryllup
Del 2 af 2 opslag
La Glace er meget stolt over at være blevet optaget i “Historic Cafées” som en del af Det Europæiske Råds “Cultural Routes” Begrundelse for denne særlige gruppe/rute er følgende:
Fra det attende århundrede til det tyvende århundrede førte væksten i kaffeforbruget til en udvidelse af caféer på tværs af byer og byer i Europa. Caféer blev hurtigt vigtige centre for kulturelle og politiske udvekslinger, værdsat af den nye middelklasse. På trods af lukningen af mange af dem, besidder Europa stadig en rig arv af stadig fungerende historiske caféer. Hver enkelt afspejler sin tids arkitektur, kunst og design og formidler historierne om den politiske, litterære og kunstneriske verden, bevaret inden for dens mure.
Som en del af vores byarv har Europas bevarede historiske caféer overlevet krige og store sociale forandringer. De viser en rig håndgribelig arv, med en overflod af arkitektoniske stilarter fra neo-barok til art nouveau, art deco og modernismens fødsel. De er også arkiver af immateriell arv, der er en integreret del af den kollektive hukommelse af europæisk historie, der omfatter en litterær, musikalsk, kunstnerisk og arv.
Historic Cafés Route giver rejsende mulighed for at træde tilbage i tiden for at nyde overfloden af caféer, der er udviklet i dens guldalder, og for at opdage deres vigtige rolle i Europas kulturhistorie. Gennem arrangementer, forestillinger og kunstneriske aktiviteter kan såvel tilrejsende som lokale opleve cafékultur og forstå betydningen af disse steder i ellers meget ens bylandskaber. Frem for alt opretholder caféerne, som levende kulturarvssteder, traditionerne for europæisk kaffekultur og forbruget af kager og bagværk, der afspejler lokale produkter og praksis.
På Konferencen i Chanien deltager Kagekone Marianne Stagetorn Kolos og har blandt andet mødt (se billede)
A Delithanasis fra Antico Caffe San Marco, Trieste, Italien
P. Simandirakis Borgmesteren af Chania
Vasilis Stathakis fra Cafe Kipos, Chania, Grækenland
V Marques, Cafe Santa Cruz, Coimbra, Portugal
ECavagnino, Gelati Pepino, Torino Italien.
Du kan møde alle medlemmerne her https://historiccafesroute.com/historic-cafes/
Der skrives La Glace historie i disse dage. Del 1 af 2 opslag.
Council of Europe (det Europæiske Råd) har for 35 år siden startet Cultural Routes (kulturelle ruter) i Europa.
Kulturruterne er et græsrodsnetværk, der fremmer de principper, der ligger til grund for hele Europarådets arbejde og værdier: menneskerettigheder, kulturelt demokrati, kulturel mangfoldighed, gensidig forståelse og udveksling på tværs af grænser.
De fungerer som kanaler for interkulturel dialog og fremmer en bedre viden om og forståelse af europæisk historie.
I dag er der tæt på 50 kulturelle ruter, som spænder bredt og vidt: Mozart, oliventræer, termalbade, vikinger, keramik og historiske haver samt meget mere.
I 2022 er der etableret 3 nye ruter; Eventyr, Kvindelige forfattere og Historiske Caféer. Det er i denne rute at La Glace er optaget - i øvrigt som det eneste sted i Nordeuropa - indtil videre.
Netop i dag er ruten med historiske caféer blevet certificeret ved et stort arrangement i Chania på Kreta, Grækenland hvor alle de historiske ruter er samlet til et stort Forum samlet af det Europæiske Råd. Læs mere om Cultural Routes her https://www.coe.int/en/web/cultural-routes/by-theme
#laglacedk #laglacehistorie
✨Vores franske makroner fremstilles i værkstedet, hvor man kan kigge ind fra vores Mezzanin. De findes i 9 variationer, og her ses vores smag med hindbær - har du lyst til at prøve den, er du mere end velkommen i Skoubogade #laglacedk #laglacefranskemakroner
🎠Kagekareten
I vores mezzanin samt på vores webshop kan du købe Kagekareten og dermed starte en kageopsparing til dit næste besøg hos La Glace.
Kagekareten er magen til Conditoriets gamle Ford T, der gennem 100 år og to omgange har tjent La Glace.
Den holder jævnligt foran butikken i Skoubogade 3 og benyttes til lejlighedsvise leveringer rundt omkring i København. Dermed er det den ældste varevogn i drift i Europa #laglacedk #laglacehistorie #kagekareten
⭐️150 års kagen⭐️
Et friskt pust i lagkageskabet bestående af en lys bund med citron, blå birkes og vanilje, solbærgelé, brændte mandler samt citronmousse med hvid vegansk chokolade.
150 års kagen er vegansk og glutenreduceret, og kan derfor spises af de fleste.
Prøv den på dit næste besøg på Skoubogade 3.
#laglacedk #laglacelagkage #150årskagen
Tillykke Krebs Skole med de 150 år. En københavnerinstitution af en helt særlig karat. Med historie, traditioner og megen lærdom gennem et utal af generationer. En særlig oase af ånd og flid. En legendarisk skole, som giver såvel børn som byen karakter. Vi er glade for at vi måtte være med på den store dag. Hurra 🇩🇰 Hurra 🇩🇰 Hurra 🇩🇰 #laglacedk #laglacesignaturkage #laglacefestkage #fraskitsetilvirkelighed
Hurra og tillykke🎊🎈
Fødselsdagen er en helt speciel dag, og hos La Glace hører kage fejringen til.
Vores fødselsdags- og talkager fås i mange forskellige variationer og med alverdens pynt. Her er blot et udsnit af de mange herligheder, der har skabt glæde gennem den seneste tid.
#laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacetalkage #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Det siges at man kan spå i kaffegrums. Men grums hører sig ikke til i kaffekoppen på La Glace. Måske man alligevel kan se lidt fremtid i koppen? Vi vælger at se (lofts)lyset i (kaffe)mørket. Håber der også er lys i dit liv. Uanset lys eller mørke, glæde eller tristhed, fejring eller trøst - så er der altid grund til at gå på La Glace og drikke kaffe og spise et stykke vidunderligt kage. Ses vi? #laglacedk #laglacestemning #kaffespådom #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
✨MEZZANINEN✨
Slå vejen forbi vores mezzaninbutik på Skoubogade 5 og oplev vores store udvalg af bagte godter og gaveartikler. Her finder du alt fra småkager og chokolade til kransekage, postkort, bøger og andre herligheder.
Mezzaninen opstod som en del af udvidelsen af La Glace i 2015, og rummer yderligere vores gæstesalon samt en mindre produktionsafdelingen, hvorfra man kan nyde duften af nybagte småkager eller synet at franske makroner der lægges sammen.
Vi glæder os til at se jer💫
#laglacedk #laglacemezzaninen #laglacestemning
Velkommen til en ny beboer i kageskabet:
Anja Cetti Andersen,
som fremover skal stå på række med Sarah Bernhardt, Karen Blixen og Lise Nørgaard. Det er temaet til Golden Days-festivallen, der i år sætter fokus på kvinders markante aftryk på historien og kulturen, som satte processen i gang. La Glace ønskede at dedikereden nye kage til en nulevende, dansk kvinde, der har bidraget enestående inden for sit felt. Opgaven med at finde den rette kvinde, blev lagt ud på de sociale medier og under bevågenhed fra såvel TV2 News som Kulturen på P1, indkom overvældende mange gode forslag. Det endelige valg er faldet på astrofysiker Anja Cetti Andersen, som formår at formidle svært stof om himmelrummet til alle aldre, har været et stort forbillede for yngre kvindelige forskere og modtaget et væld af hæderspriser, ikke mindst for sine unikke formidlingsevner. Anja Cetti Andersen beskriver æren ved at få en kage opkaldt efter sig som større end Nobelprisen. Den sammenligning kan La Glace godt lide.
Anja Cetti Andersens kage består af mascarpone mousse med en kerne af solbærgelé. Citronmazarin med mandelsplitter sat på en citronmørdejsbund. Overtrukket med chokoladeglace. Pyntet med stjerne, planet og et strejf af guld.
Hvis du vil vide mere om Anja Cetti Andersen, så kig forbi Skoubogade og bliv klogere på en usædvanlig dansk nulevende kvinde.
#laglacedk #laglacekonditorkage #laglacehistorie #laglacevindue @anja.c.andersen
Sommerbryllup og sommerblomster. Tillykke med kærligheden. #laglacebryllupskage #laglacedk #sommerbryllup
For 31 år siden fremstillede vi denne kage. Kravet fra gommen var at den skulle være højere end ham. Bruden ønskede at der var gæster nok til at spise kagen. De har åbenbart været gode til fælles løsninger, for de er stadig gift. #kagekonensbryllupskage #laglacebryllupskage #baredererkagenok
OVERFLØDIGHEDSHORNET
Overflødighedshornet er vores vartegn og har en fremtrædende plads i historien om La Glace.
To flot svungne horn pryder konditoriets monogram, og lige siden åbningen i 1870 har smukt dekorerede kransekagetoppe, horn og konfekt været blandt vores ypperste og mest berømmede specialiteter.
Mytologisk er overflødighedshornet et symbol på frugtbarhed og overflod. Ifølge den græske mytologi overlevede guden Zeus på gedemælk, engang han måtte holde sig skjult i en bjerggrotte på Kreta. Som tak forvandlede han gedens ene horn til et overflødighedshorn, der indeholdt alt, hvad den kunne ønske sig.
#laglacedk #laglaceoverflødighedshorn #laglacestemning #laglacehistorie
Danmarks bedste kransekage
…var en landsdækkende konkurrence, der blev afholdt af den faglige organisation ”Bager og Konditormestre i Danmark” i årene 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018. I 2015, 2016, 2017 og 2018 vandt La Glace guld og nogle år også både sølv og bronze.
Vinder-kransekagerne indgik i vores sortiment det følgende år. Nogle kransekagestykker blev hængende i sortimentet i en længere periode, andre en kortere. I La Glace kunne vi naturligvis sælge stykkerne som ”Danmarks bedste kransekage”.
Desværre blev konkurrence taget af programmet i 2019 – og nu, 4 år efter, lyder det lidt hult at fortsætte med prædikatet ”Danmarks bedste”
Vi har derfor besluttet at lave en intern konkurrence for at finde
Skoubogades bedste kransekage
Dertil har vi brug for hjælp fra vore kvalitetsbevidste kunder; La Glace vil gerne bede Dem alle fungere som dommerpanel.
I kassen med ”Aspiranterne til Skoubogades bedste kransekage” finder De intet mindre end 20 bud på det næste års stykke kransekage, der skal være en del af det faste sortiment. De finder bud fra såvel chefkonditoren som samtlige lærlinge, næste alle vores konditorsvende samt et par af vore kagekarle.
Stemmesedlen fås udelukkende ved at købe kassen. Konkurrencen løber til 13. oktober, som er afleveringsfrist for stemmesedlen. Æsken kan købes i butikken og i vores gavebutik på nettet. Pris kr 325
Alle, der afleverer en stemmeseddel, deltager i lodtrækningen om:
· 1 Gæstesalon med Den søde stund for et selskab op til 12 gæster.
· 5 etagere, hvorpå De kan servere kransekage eller andre lækkerier.
· 10 gavekort pålydende besøg i La Glace for 2 personer med valgfri kaffe/te/chokolade samt et stykke lagkage.
Lodtrækningen af disse præmier sker den 14. oktober 2022
Tak fordi De vil hjælpe os med at finde de nye kransekagevarianter til vores sortiment. Vi synes nemlig også, det er svært at beslutte sig.
#laglacedk #laglacekonkurrence #skoubogadesbedste2022 #laglacekransekage
Tillykke med kærligheden og ægteskabet Helena og Danni. Tak fordi vi måtte være med til at festliggøre jeres dag. #laglacedk #laglacebryllupskage #sommerbryllup
Stamglacetter i 3 varianter.
Henningsen med mandellikør, mandelsplitter, marcipan og mørk chokolade
Stagetorn med hindbær, marcipan og mørk chokolade
Kolos med karamelliserede valnødder, mokka i marcipan og flødechokolade.
Glacette er en særlig chokoladeform, der minder om et større stykke fyldt chokolade.
Kan købes i butikken og i webshop. Netop nu sælges de i særlig godt selskab med et kopsæt fra La Glace. Se mere i webbutikken/ sæsonens varer. #laglacedk #laglacewebshop #laglaceglacette
Vi skal have skrevet kagehistorie - vil du hjælpe os? #laglacedk #laglacehistorie #goldendays #goldendays2022
Svigermors Drøm. Intet mindre siger @rosakildahl om sin svigersøn. La Glace har fået lov til at fremstille Rosa’s gulerodskage - den eneste kage Tour de France vinder Jonas Vingegaard spiser. Har du lyst til at få en bid af Svigermors Drøm, så fører La Glace gulerodskage for første gang nogensinde de næste par dage. Gulerodskage med mandler og hasselnødder - og en ostecreme med lime/vanilje, der absolut ikke er light. Fra La Glace skal lyde 💛🧡❤️“Toutes nos félicitations”🇫🇷🇩🇰
Bryllupskage i de blå nuancer er naturligvis også muligt. Tillykke - og tak fordi vi måtte være med til at festliggøre dagen. #laglacebryllupskage #laglacedk #blåtergodt
Så kom gruppebilledet fra juleprogrammet 2021 endelig op at hænge bag småsprossede ruder under den gamle Bestillingslåge.
Det er 3 gang på 33 år at ”det store gruppebillede” bliver taget. Det er ret svært at samle hele firmaet på et givent tidspunkt, så det sker ikke så tit. Og selvom alle kender alle, så er vi heldigvis aldrig på arbejde på samme tid. Det nyeste billede fra julen har kun 50 fra kagestaben, men vi er i dag lidt over 80 kollegaer i La Glace fordelt på produktion og butik.
De 2 andre gruppebilleder er hhv 33 år gammelt og 14 år gammelt.
Den ældste blev taget den 8. oktober 1989 hvor La Glace åbnede en afdeling på Kongens Nytorv som kun eksisterede frem til december 1991. Hverken før eller siden har La Glace haft filialer.
Det andet gruppebillede er fra 8. oktober 2010 i anledning af vores 140-års jubilæum.
Der er en sjov detalje, som nok er ret sigende for La Glace.
På det første billede fra 1989 står på bagerste række nr 6 fra venstre Zascha, som var kagepige en årrække. Først på Kongens Nytorv og efterfølgende en hel del år i Skoubogade.
På det sidste billede fra november 2021 sidder på første række forrest nr 5 fra venstre Fiona, som er Zashas datter.
I dag udgøres kagestaben af 5 kagepiger, hvis mødre engang har arbejdet som kagepige i La Glace. Desuden arbejder her i dag 3 mødre med deres tilsammen 5 døtre. #laglacedk #laglacestab #laglacehistorie
Vive La France chez La Glace avec Sarah Bernhardt, Parisersnitter, Mocca Eclair, Chocolette, Lyonsnitter, Harmonie, Croissant og Tour de France!! #bastilledag #laglacevindue @letourdk @letourdefrance #lidtfranskermanvelaltid
Bryllupskage med ekstra kage. Tillykke med kærligheden. Tak fordi vi måtte være med til at festliggøre den store dag. #laglacebryllupskage #laglacedk #nårenkageikkeernok
La Glace - Konditoriet i den moderne tidslomme
En moderne tidslomme? Umiddelbart et paradoks og så alligevel ikke. For det er netop det, La Glace er: Historie, traditioner, visioner og altid i udvikling. Denne bog inviterer indenfor i den
hæderkronede virksomhed.
I La Glace - Konditoriet i den moderne tidslomme kommer vi indenfor i lokalerne i Skoubogade og rundt på de forskellige etager, hvor magien opstår, og hvor de stolte håndværksmæssige traditioner holdes i hævd af et dedikeret personale. I det gamle hus midt i København tryller konditormestrene hver dag store klassikere som Othellolagkagen, Sarah Bernhardt og Prinsesse Thyra frem med dedikeret grundighed samtidig med, at nye opskrifter udvikles, kunstnere og designere inviteres ind til innovative samarbejder og forretningen bygges ud for at passe til tiden og efterspørgslen.
Hos La Glace går tradition og innovation hånd i hånd, og i denne nye bog får du hele historien om et kagehus, der er en af de store turistattraktioner i København og kendt i hele verden.
Bogen er fortalt af ejer Marianne Stagetorn Kolos og krydret med historie, personlige anekdoter fra de mange ansatte og ikke mindst opskrifter. Både de lette og de svære. Tør du for eksempel gøre konditormestrene kunsten efter og kaste dig ud i en Sportskage?
Kan købes i webshoppen eller i Mezzaninen i Skoubogade. I resten af juli måned vedlægger vi et gavekort til et besøg for 2 personer med hver solgt bog for kr 295. Samlet værdi kr 587. For at opnå denne bonus skal du ved køb oplyse koden “jegelskerkage”. #laglacedk #modernetidslomme #laglacewebshop
Danmarkskage med rabarber og jordbær, mascarpone og mandelbund. En sommergæst i lagkagemontren i den danske jordbærsæson. Fremstillet første gang i juni 2005, i forbindelse med fejringen af HC Andersens 200 års fødsel. Kagen er inspireret af eventyret Svanereden, som ikke er så kendt, men er en hyldest til Danmark. Såvel kagens opskrift som eventyret var med i den (forlænget udsolgte) bog “Eventyrlige kager fra La Glace” #laglacedk #laglacelagkage #danmarkskage #eventyrligekager #hcandersen200years
Kig godt på billederne. Det første billede er ca 70 år gammelt. Det andet billede er fra i dag. Mange ting er flyttet rundt, men vi har stadig portrætterne af grundlæggerne hængende, vi har stadig de gamle marmorborde med guldstel, uret hænger på væggen og disken i Mezzaninen er inspireret af den gamle chokoladedisk. #laglacedk #find5rigtige #laglacehistorie #laglacemezzaninen
Tillykke Justina og Orlando. Sikken livsglæde!! Tak fordi vi måtte fremstille jeres bryllupskage. #laglacedk #laglacebryllupskage @portraitbybrandi @justina.v.brandi
Grand délices! Vi er klar med festlige og fornøjelige franske fortræffeligheder. Mød de særlige franske tour-makroner hvor førertrøjen består af mango, pointtrøjen består af chokolade og pebermynte og bjergtrøjen består af rødgrød med fløde.
Året før La Glace blev grundlagt i 1869 blev det første cykelløb i Danmark gennemført på Væltepeter.
Mød også alle de kager vi har, der til daglig er klædt i gul; Prinsesse Thyra med appelsinglasur, Franske Makroner med citron, Harlekinsmåkager med appelsinglasur, Appelsinlagkage, Konsensus, Mazariner og Carl Nielsen. Samt et par skuestykker i gult.
Vi har også samlet alt det franske vi omgiver os med til hverdag; Sarah Bernhardt, Parisersnitter, Fransk Isdessert, Mocca Eclair, Chocolette, Lyonssnitte, Harmonie og Croissanter. #laglacedk #laglacevindue #laglacefranskemakroner #granddepartcph #gulergodtforsjælen #tourdefrance2022
Tak for lån af cykler @fribikeshop2200
#mådenbedstevinde @letourdk @letourdefrance
Soda Hyldest med hyldeblomstsorbet, hyldeblomstsaft og mineralvand. Skulle hilse og sige, den er yderst læskende i sommervarmen. Kan nydes udendørs ved en af de talrige pladser. Eller indendørs i vores afkølede lokaler. Uanset hvor - så bliver sommeren lidt bedre med denne hyldest. #laglacedk #laglacesommer #laglaceis
Tak fordi I gjorde det! Tillykke med huen og alt godt for Danmarks ungdom. #laglacedk #laglacestudent #studenterkage #såhattenpasser
Sommerbryllup. Tillykke med dagen og tak fordi vi måtte fremstille bryllupskagen. #laglacedk #laglacebryllupskage #sommerlykke #summerlove
Kager til guldbryllup. Kærligheden skal altid fejres. Tillykke med 50 års ægteskab. #laglacefestkage #laglacedk #gulderguld #kærlighedenudholderalt Tak for fine billeder @sonderby_visual_storytelling
Træværk - vores nyeste mesterværk.
Vinder af Danmarks Bedste Tørkage 2022 og kreeret af @chefkonditorlarsjuul Konkurrencen blev afholdt på @madensfolkemode 4. juni og var arrangeret af @bkd_danmark med deltagelse af faguddannede konditorer fra hele landet.
Træværk er en videre fortolkning af den klassiske Træstamme. La Glace ligger trods alt i SKOU-bogade.
Mælkechokoladeganache med Rom på chokoladebrownie omgivet af støbt chokolade. Med et tvist af hindbær, guld og chokoladegrene. #laglacedk #laglacekonkurrence #laglacevinder #træværkermesterværk #laglacekonditorkage
God løbetur til dagens motionister. #laglacedk #royalrun2022 #laglacelagkage #laglacesportskage #kagehumor
Gæstesalonen. Vores skønne rum, der kan bestilles på forhånd hvis man indbyder til kagekalas for mellem 8 og 14 gæster. Man finder de ledige tider på vores hjemmeside, man vælger en stund og man meddeler hvor mange man kommer. Har du lyst holder en af vores skønne kagedamer gerne en kort introduktion til La Glace. Man kan også vælge at støtte @ungdommensroedekors og byde på en Den Søde Stund for 12 deltagere på @lauritzdotcom Se link i historien. I så fald - så husk endeligt at byde godt til. Måske er vores kager fedtede, men det behøves du jo ikke være i den gode sags tjeneste. #laglacedk #laglacemezzanin #laglacegæstesalon #laglacehygge
Mens nogen sidder og kæmper med at få årsregnskabet færdigt, så tillad os at præsentere La Glace’s første regnskab fra 1870/1871. Konditormester og grundlægger Nicolaus Henningsen, der kom fra Flensborg og skrev på plattysk, kunne glæde sig over et flot overskud på 875 rigsdaler, 5 mark og 8 skilling.
Måske svært at forholde sig til med den nymodens møntfod (kroner i 1875). Dagslønnen for en tømrer var ca 1 rigsdaler, ugelønnen for en skomager var 4-5 rigsdaler og for en rigsdaler kunne man få et kilo kaffe eller to liter brændevin. #laglacedk#laglacehistorie #regnskabetstime
Tillykke I skønne unge mennesker. Tak fordi vi må fremstille kagen til jeres konfirmation. Tak fordi I er så skønne og alsidige med hver jeres interesse om det er botanikken, det maritime, motionen, fodbolden, det kirkelige eller Tintin’s univers med Hergé i midten. Tillykke til Emilie, Valdemar, Molly, William, Magnus og Andrea #laglacedk #laglacekonfirmationskage #oggidatdetmågådemvel
Tillykke til alle der har fødselsdag. #laglacedk #laglacehistorie #reklamefraensvundentid #lidtroyalharmanvellovatvære
Krinoline-is. Altid i valgfrie farver. #laglacedk #laglacefiguris #3månedererforlangtid #slavaukraini
Flyvende ringe og brudekjole på hønsenet fra @stinegrubbe og hendes elever på dekoratøruddannelsen. Dette vindue har bryllup som tema og er lavet af @louiseheise @decostudio.by.s @graziellesdeco @deco_signe De flotte vinduer kan opleves til midt juni.
Hvis man besøger os i åbningstiden vil man også finde en miniversion af vinduet gemt et sted i butikken. Måske du kan finde det? I så fald; tag et selfie med miniaturen som baggrund og send direkte til os. Så deltager du i lodtrækningen om en lagkage til 12 personer. Vinderen trækkes 21. juni. #laglacevindue #laglacedk
Kønne og kreative konfirmationsvinduer fra @stinegrubbe og hendes elever på dekoratøruddannelsen. Dette vindue har konfirmation som tema og er lavet af @signesengenbjerg @visual_gunni @tanjajanoszlindegard @sauermilch_design De flotte vinduer kan opleves til midt juni.
Hvis man besøger os i åbningstiden vil man også finde en miniversion af vinduet gemt et sted i butikken. Måske du kan finde det? I så fald; tag et selfie med miniaturen som baggrund og send direkte til os. Så deltager du i lodtrækningen om en lagkage til 12 personer. Vinderen trækkes 21. juni. #laglacedk #laglacekonfirmationskage #laglacevindue
Beundringsværdigt blomsterbryllupsvindue fra @stinegrubbe og hendes elever på dekoratøruddannelsen. Blomsterkransvinduet har bryllup som tema og er lavet af @signesengenbjerg @visual_gunni @tanjajanoszlindegard @sauermilch_design De flotte vinduer kan opleves til midt juni.
Hvis man besøger os i åbningstiden vil man også finde en miniversion af vinduet gemt et sted i butikken. Måske du kan finde det? I så fald; tag et selfie med miniaturen som baggrund og send direkte til os. Så deltager du i lodtrækningen om en lagkage til 12 personer. Vinderen trækkes 21. juni. #laglacedk #laglacevindue #laglacebryllupskage
Flotte forårsvinduer er endnu en gang tryllet frem af @stinegrubbe og hendes elever på dekoratøruddannelsen. Det første vindue har dåb som tema og er lavet af @ledecor_dk @arts_and_styling @styledevelop De flotte vinduer kan opleves til midt juni.
Hvis man besøger os i åbningstiden vil man også finde en miniversion af vinduet gemt et sted i butikken. Måske du kan finde det? I så fald; tag et selfie med miniaturen som baggrund og send direkte til os. Så deltager du i lodtrækningen om en lagkage til 12 personer. Vinderen trækkes 21. juni. #laglacedk #laglacevindue #laglacefranskemakroner
Tag med på vores 37-timers personaletur til Kolding maj 2022. 1 overnatning, 3 virksomhedsbesøg, 4 museer og 6 måltider. #laglacedk #laglacekagestab
Konfirmationskagen findes i mange varianter; med Dagmarkors, i hvid kjole, med musik, bibel, kirke, salmebog eller fodboldbane. Tillykke alle I skønne unge og kreative mennesker. #laglacekonfirmationskage #laglacedk #dagensungdom
Tillykke alle I søde små børn med jeres fine navne; Vår, August, Rigmor, August, Carmen, Aksel, Alexandra, Alfred og Ella Elvira. Tak fordi vi måtte lave jeres kage. #laglacedåbskage #laglacedk #kærtbarnharmangenavne #mangenavnepåskønkage
La Glace har alle dage været samlingssted for generationer af kageglade gæster. Særligt sofaen til højre i den første afdeling har ført til mange gode samtaler og sikkert også dybe tanker - og måske inspiration til et digt. Har du også siddet der? Med hvem? Har du et særligt minde fra lige den del af La Glace? Er du nogensinde blevet inspireret af La Glace? Til en tanke, et digt eller en ny begyndelse? #laglacedk #laglacehygge #laglacehistorie
Tak til familien, der kiggede forbi i sidste uge i smukke dragter fra slutningen af 1800-tallet.
Store mængder gule kager kan også gøre det ud for en god påske - når nu alle påskevarer er så godt som udsolgt. #laglacedk #laglacepåske #laglacegulekager #godpåske #huskathandleitide
Husk at skrive et gækkebrev eller to.
Husk vi har åbent hele påsken.
God påske ! #laglacedk #laglacepåske #gækkebrevstid
Påske isdesserten er en nyfortolket klassiker og består af en bund med chokoladeparfait, nougatparfait og mango/passion sorbets. På toppen is-æg af appelsin sorbets, vanilleparfait, chokoladeparfait og mango/passion sorbets. Pyntet med små påskeblomster, samt en rede af chokolade. På siden hvide marengs, specier og mørk chokolade. Fås fra 6 til 12 personer. Vi har åbent hele påsken. #laglacedk #laglacepåske #laglaceisdessert #laglacefiguris
Danmarks dygtige ungdom!! Sådan ser talent og hårdt arbejde ud.
I slutningen af marts måned 2022 blev der afholdt hele 2 store mesterskaber i Paris. Europamesterskabet for konditorne og Verdensmesterskabet for bagerne. Danmark var det eneste land, der var repræsenteret i begge mesterskabet. Godt gået dygtige og entusiastiske fagfolk på både #konditorlandsholdet og #bagerlandsholdet
I La Glace er vi så ved at revne af stolthed over at 2 af vores gode folk var repræsenterede på begge landshold.
Anne Banke, 23 år udlært konditor fra La Glace marts 2021. Vandt DM i Skills i 2019. Deltog i Europamesterskabet for konditorer på hold med Lea Marie Strøbæk og vandt bronze, med Funpark som tema. Bemærk hesten, radiobilerne, rutsjebaneskinnerne, snurretoppene, vejrmøllen. Fremlæggelse af dessertis, ispinde, skuestykke i karamel og skuestykke i chokolade.
Sebastian Finne, 26 år. Udlært bager fra Bornholm. Startede i konditorlære i La Glace december 2021. Deltog i Verdensmesterskabet for bagere på hold med Ida Willumsgaard Lauridsen og Mette Markmann-Eriksen. De fik ikke podieplads, men gjorde det så fint med et tema om kærlighed, hvor de skulle fremstille adskillige former for brød og rullede deje samt et helt unikt skuestykke. Alt sammen svøbt i kærlighed.
Bag de flotte resultater ligger måneder af intens træning, søvnmangel og højt tempo. I er ikke kommet sovende til de fine resultatet. Det er så velfortjent.
Et meget stort og stolt tillykke. #laglacedk @cmpatisserie @dansk_gastronomisk_union #laglacehåndværk #laglacekonkurrence #danmarksungdomerikketabt #øvelsegørmester #ingenkommersovendetilsucces
Lidt mere forår, lidt mere kærlighed, rigtig meget kage!! #laglacedk #laglacebryllupskage #laglaceblomster #laglacebiscuitkage #laglacefestkage
I går var det H.C. Andersens fødselsdag, hurra hurra hurra! 🇩🇰
217 års fødselsdag, for at være helt præcis. Det betyder også, at vores H.C. Andersens lagkage er fyldt 17 år. Den blev nemlig skabt som en hyldest til forfatteren i anledning af hans 200 års fødselsdag.
Da kagen skulle kreeres, blev der lagt stor tanke i, at kagen skulle være traditionel men også indeholde et moderne tvist. Kagen består derfor af en klassisk citronfromage, en moderne hindbærcreme med stjerneanis og en saftig nøddebund. Den er pyntet med hvid chokolade, der symboliserer H.C. Andersens papirklip.
Vi nåede at have fem år sammen, H.C. Andersen og La Glace. Det vides ikke, om han har været gæst her, men det ville ikke undre os, eftersom han angiveligt havde en sød tand.
Du har nu mulighed for at fejre ham på bagkant og vinde en H.C. Andersen lagkage til 12 personer, som du kan servere på det medfølgende La Glace lagkagefad. Du skal blot fortælle os, hvad dit yndlings H.C. Andersen eventyr er, og hvilken af vores kager, du tror, kan have været forfatterens yndlings 🇩🇰
#laglacedk #laglacelagkage #laglacehistorie #kenddinkage #hcandersen
“Kager, kunst og kærlighed - kvæler al besværlighed” har været vores motto i mange generationer. Undervejs er der kommet andre - mere ukendte - slogans til som “Dyrk Sportskage og kom i kageform” samt “Othello - en fed oplevelse”. Kan du finde på flere relateret til La Glace? Kommer du med et sandt guldkorn, så laver vi måske en plakat ud af det - og inviterer dig på La Glace for at se det. #laglacedk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed #laglacekonkurrence #harduetgodtslogan
Fødselsdagskager klædt i rød/hvide farver. Hurraaaa og tillykke. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #dannebrogskage #meddejligchokoladeogkagetil
I sidste weekend var der chokoladekonkurrence på meget højt niveau i København. @callebautnordic afholdte #callebautchocolatehero2022 og 2 af vores gamle lærlinge fik topplaceringer. Guldvinderen blev Emil Vang @vaangis, der blev udlært konditor i maj 2017. Inden Emil kom i konditorlære var han udlært kok fra Stammershalle på Bornholm. Emil er i dag Chefkonditor hos @paulette_konditori Sølvvinderen blev Daniel Kruse @chutneyp som blev udlært konditor fra La Glace i juni 2005. Også han er udlært kok og vandt i 2012 konkurrencen Årets Kok. Daniel står i spidsen for @restaurant_det_rode_pakhus i Rønne. Man må konkludere at Daniel er en fremragende læremester eftersom hans lærling kunne vinde over ham. Hos La Glace - jeres gamle læreplads -er I dog begge vindere. Af kagehjertet; Tillykke! #laglacedk #laglacehistorie #laglacehåndværk #laglacekonkurrence @magasinet_laekkerier