Lorry for præcis 30 år siden - sendt 29. november 1993.
Der kommer ingen nye juleprogrammer i år fra @tv2 Så er det godt man kan glædes over denne 30 år gamle perle.
“Vi passer på traditionerne. Vi hæger om kvaliteten og står fast - så skal folk nok søge tilbage til rødderne. Derfor er der intet der skal forandres” - citat 1993
Ja, kunderne kom tilbage til La Glace efter mange møjsomme år i skyggen af cafeteriaer, supermarkeder og discount caféer. På den ene side er intet forandret på de 30 år. På den anden side er alt forandret. Tak @tv2kosmopol for et helt vidunderligt tilbageblik. #laglacedk #laglacetv #laglacehistorie
Igennem adskillige år afholdte vores brancheforening BKD en landsdækkende konkurrence om “Danmarks bedste kransekage”. La Glace’s kagestab vandt ofte flere podiepladser hvert år i den konkurrence. Så kom flere års konkurrencepause og sidste år lavede vi så vores egen konkurrence om “Skoubogades bedste kransekage” (Det er en anden historie)
I år havde BKD så valgt at genoptage “Danmarks bedste kransekage” men nu med den tilføjelse at der kun måtte stille 1 (én) op fra hver forretning i den store landsdækkende konkurrence.
Det var vigtigt at det var La Glace’s bedste bud på en kransekage (og småkage), der blev sendt afsted til Odense. Af den grund afholdte vi først en intern kagekonkurrence i konditorstaben, hvor de bedste varianter skulle findes. Det blev til 8 bud på en småkage og 6 bud på en kransekage. Småkagen blev vundet af Alejandro med småkagen Antonio (se mere på andet opslag).
Den interne kransekage konkurrence blev vundet af Mette Sophie Olsen med stykket Vilma, der består af chokoladekransekage med solbærgelé. Kransekagen vandt bronze og er nu at finde i sortimentet både i løskøb, men også i vores æske med Skoubogades Bedste Kransekage. #laglacedk #laglacekonkurrence #skoubogadesbedste #danmarksbedstekransekage @bkd_danmark @odensemarcipan
Vi har fået nye smukke kageæsker, der alle tager afsæt i en lille dekorationsdetalje fra butikken. Det er vores dygtige grafiker @mariahagerup_studio der har fundet detaljerne i La Glace’s lokaler og gjort dem til mønstre på æskerne. Æskerne er fremstillet hos vores papirpusher @karl_lund Vi håber du vil glædes med os næste gang du tager dine favoritkager med på rejse. #laglacedk #laglacecakeaway #kagetilturen #kagetilhjemmet #kagetiljobbet
Vi er meget glade for den fine anmeldelse i @politiken. Tak ♥️♥️♥️♥️♥️
Det er måske 20 år siden at vi sidst er blevet så grundigt anmeldt i et større dansk dagblad, så det er helt særligt for os at det er sket.
Tiderne har ændret sig på de 20 år, for nu om stunder bliver vi anmeldt mange gange om dagen på mange forskellige sociale medier.
Vi stræber efter at gøre os umage hver eneste dag - i alle led af konditoriets univers; råvarerne, kagefremstillingen, betjeningen, værtinderne, serveringen - og alt det andet der skal til for at skabe små daglige eventyr i det gamle konditori.
Hvis du vil læse hele den skønne - og dybdegående anmeldelse, så må du ind på @politikens hjemmeside. #laglacedk @takforfemhjerter #laglaceanmeldelse
Vores dygtige konditorsvend fra Spanien Alejandro har vundet sølv i konkurrencen om Danmarks Bedste Småkage, der fandt sted i Odense i forgårs. Konkurrencen er udelukkende for fagfolk og der må kun deltage en fra hver virksom uanset størrelsen på virksomheden. Vi havde derfor inden afholdt en intern konkurrence for at finde ud af hvem der skulle afsted Den vandt Alejandro og småkagen kan købes fra nu og i et begrænset tidsrum. Småkagen hedder Antonio og består af 2 småkager bagt med macademianødder og lagt med karamel og mælkechokolade. Pyntet med hasselnødder. #laglacedk #laglacevinder #laglacekonkurrence #danmarksbedstesmåkage
Hils på en gammel ven af huset: Rubinsteinslagkagen. Opkaldt efter komponisten og pianisten Anton Rubinstein (1829-1894). Kagen består af romfromage og makronbund med vandbakkelser dyppet i chokolade. Kagen refererer til et klaver med sine sorte og hvide tangenter.
Anton Rubinstein besøgte København flere gange, og under et af disse besøg lærte han H. C. Andersen at kende. Venskabet begyndte ca 1862 og i 1869 skriver H. C. Andersen i sin dagbog for 2. april (hans fødselsdag) at han er inviteret til koncert i København af Anton Rubinstein: “Rubinstein spillede vidunderligt …… jeg var opfyldt af hans Genialitet, Smag og Styrke”. (H. C. Andersens dagbog april 1869).
Det samme kan man sige om Rubinsteins kage: Genial med smag og styrke. #laglacedk #laglacelagkage
Dragende dragekage. Havde fornøjelsen af at lave denne smukke drage i 4 stykker til Københavns Universitet med afsæt i Chr. IV’s renæssance-hoffester. Således kom en en ca. 450 år gammel tegning til live. Prøv at lægge mærke til de mange smukke konditordetaljer. Endnu et godt arbejde @bolettebyager #laglacesignaturkage #laglacedk #laglacehåndværk #nejtaktilsukkerprint
Velkommen i kageskabet til Vega. Vores nyeste skud på kagestammen; hasselnøddepraliné, ananas- og passionsfrugtgelé med et snert af mango, banan og lime. Pralinémousse på kakaomørdej. Pyntet med mørk chokolade og et strejf af guld. Tro os: den smager himmelsk. Og så er den VEGAnsk. #laglacedk #laglacekonditorkage #veganskkage
Hurra. La Glace fylder 153 år i dag.
Dagen markerer også at der nu kun er 2 år til næste generation - Maria og Laura - tager over. Som et led i generationsskiftet så vil foredragene forgå med 2 generationer fra 2024. Dvs at kagekone Marianne Stagetorn Kolos sædvanlige foredrag stopper med udgangen af 2023. Der har trods alt også næsten været 800 af dem!!
Det nye foredrag handler om følgende;
Kage i generationer
Conditori La Glace er Københavns ældste konditori med en spændende historie og mange traditioner bag sig.
Heldigvis har La Glace ikke kun en interessant fortid, men i den grad også en lys fremtid fordi næste generation Stagetorn Kolos snart skal overtage.
Mød 2 generationer Stagetorn Kolos og hør et tilbageblik på tiden der er gået og de kvinder der har båret La Glace gennem generationer af kageglade kunder i tider med verdenskrige, pandemier og andre truende udfordringer.
Foredraget omhandler La Glace’s historie og traditioner, om is og dens fremstilling, om bygningerne, lokalerne, menneskene bag forretningen og naturligvis om kager og kunst og fremtiden.
Undervejs serverer vi kaffe eller chokolade efter eget valg, et stykke lagkage, et stykke wienerbrød og forskellige kager.
Arrangementet varer ca. 2 timer og koster 425 kr. pr. person alt inklusiv.
Foredraget kommer snart til salg på hjemmesiden. Men allerede nu kan man booke en hel aften hvis man er mellem 40 og 65 deltagere.
Det flotte kunstportræt er fremstillet af @gritsanders i anledning af 150 års dagen i 2020
#laglacehistorie #laglacegenerationsskifte #kagekonernefortæller
I 1923 stod baghuset med adressen Skindergade 43 færdigt. Der var indlagt strøm i bygningen – en revolutionerende nyskabelse for konditorerne og håndværkets hverdag og fremtid. Nu kunne der piskes store portioner flødeskum i flødepiskeren, der i daglig tale kaldes Maren, og den flittige sorbetiére, der står muret fast i Iskælderen, har siden og til stadighed trofast lagt maskindele til fremstillingen af unikke isdesserter. Selv ovnen kunne tændes med et tryk på en knap og lyset ligeså. Det var mageløse nyskabelser.
Baghuset har siden da dannet rammer om alle aspekter af La Glace’s kage- og isproduktion og dermed sat rammen om det unikke konditorhåndværks fortsatte eksistens i hverdagen.
Nu - 100 år senere i 2023 – er pladsen blevet for trang til at følge med efterspørgslen og til at rumme de mange arbejdende hænder, der skal sikre kagefremstilling til hverdag og fest. Derfor pågår i skrivende stund en betydelig istandsættelse, der skal sikre mere ovnplads, bordplads og en stor ny fryser. Også den gamle vareelevator har måttet lade livet efter næsten 100 år på jobbet og er blevet udskiftet med en moderne og større variant, der fx kan rumme de bryllupskager, der hidtil med største omhyggelighed er blevet balanceret ned ad den snævre, snoede bagtrappe.
Vores flødeskumspisker og ismaskine fortsætter ufortrødent deres virke, som de har gjort gennem nu 100 år.
I anledning af den årlige Kulturnat i København fredag den 13. oktober, åbner La Glace ekstraordinært produktionsbaghuset i 4 etager for offentligheden. Det er den eneste dag på året, hvor man kan komme om bag kulisserne og se vores unikke produktionshus. Oplev hvordan Sportkagen bliver fremstillet og mød nogle af vores skønne konditorer og konditorlærlinge.
I tidsrummet 18.00 til 23.00 er der hver halve time rundvisning. Billetterne koster kr. 125,00 og inkluderer også en dejlig kop varm chokolade, kaffe eller te, som De frit kan nyde før eller efter rundvisningen.
Billetter købes på hjemmesiden. Begrænset mængde. #laglacedk #laglacekulturnatten #laglacekonditor #laglacehåndværk @iamidadk
En lille film om hvordan vinduerne blev til. Og lidt om mændene der fik det til at ske
Om Bo Büll
Multikunstneren Bo Büll tilhører den absolutte elite af floralister og blomsterdesignere i Danmark. Han mestrer alt fra romantiske buketter til storslåede fester over hotel- og restaurationsdekoration til scenografi og styling. Altid med et elegant moderne touch, der samtidig bærer tyngden af håndværkets klassiske historie.
Senest er Bo Büll udnævnt til ambassadør for verdens førende magasin for blomsterdesignere, Floral Fundamentals. Hans værker indgår ligeledes i den verdenskendte kunstbog ’International Floral’.
Et værk fra Bo Büll er altid uforglemmeligt og unikt – præcis som De kan se i vore smukke vinduer lige nu.
Om Lars Juul
Lars Juul kom til La Glace i 1996 – direkte fra Wien, hvor han bla. havde arbejdet på Hotel Sacher. Han gjorde sig hurtigt bemærket med sine unikke kreative talenter og iøjnefaldende forståelse for både de store linjer og detaljernes værdi og vigtighed. Derfor kunne han efter blot 7 års ansættelse tiltræde som Chefkonditor i La Glace og dermed stadfæste sin rolle som en af Danmarks mest fremtrædende håndværkere.
#laglacevindue #laglacedk #laglacehåndværk #laglacekunst #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
Bo Bulls unikke evne til at kreere et stærkt og stemningsfuldt udtryk går flot i spænd med chefkonditor Lars Juul’s skulpturelle arbejde og detaljerigdom. Sammen formår de at skabe fire yderst forskellige oplevelser. Bo Bulls blomsterværker er fremstillet på hans studio, fotograferet og placeret i store rammer, der danner baggrund for chefkonditorens kagekreationer.
”Det gav så god mening at arbejde med de små macarons som er én af Lars Juuls specialiteter, og som i udtryk matcher ind på roser. Lars og jeg har arbejdet på kryds og tværs i vores faglighed , og sammen fandt vi dialogen mellem håndværk, oplevelser og detaljer. Det har været et meget inspirerende og spændende samarbejde. Min tanke og mit ønske for udstillingen er, at beskueren skal have flere oplevelser. At de skal overraskes, og gerne betages af fortællinger om samspil mellem datid og nutid. At skabe en nydelsesfuld oplevelse, der taler til alle sanser”, fortæller blomsterkunstner Bo Bull, der glæder sig over samarbejdet med Conditoriet.
Vores næsten 5 meter høje vinduespartier er de perfekte rammer for de store fotocollager med Bo Bulls blomster og vores chefkonditors kagekunst. Vi har en ambition om altid at have spændende vinduer, for det skal være en oplevelse værd at gå ad Skoubogade - det håber vi også du vil synes - hvis du kigger forbi i oktober måned. #laglacevindue #laglacekunst @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
BLOMSTER, KUNST OG KAGER
To af Danmarks dygtigste håndværkere har i tæt samarbejde skabt en eventyrlig oplevelse med konditori- og blomsterkunst. Udstillingen er skabt med sans for detaljer, stil og stemning fra dengang og nu. Gamle kagedage møder moderne blomster- kunst. Rammen om udstillingen er Conditori La Glace’s store vinduespartier.
Det har altid heddet sig, at det er værd at gå ad Skoubogade og opleve Conditori La Glace vinduesudstilling. De høje vinduer er de perfekte rammer for oplevelser, eventyr og overraskelser, og udstillingen med den internationale blomsterkunstner Bo Bull, der i samarbejde med chefkonditor Lars Juul fra La Glace kombinerer blomster- og kagekunst er ganske enestående.
Inspirationen til udstillingen har Bo Bull hentet i 1800-tallets stuer og saloner. Dengang sommerfugle og tørrede blomster stod i pyntelige glaskupler. Overdådige blomsterdekorationer pyntede i stuerne , og der var plys og gardinsnore på sofaen, og stolen var formbøjet i træ. Dengang damerne bar parasol, havde handsker på, og mødtes til snak, te og konditorkager.
”Conditoriet La Glace har været en stor inspiration til mine dekorationer. De smukke saloner og stemningen fra dengang kombineret med nutiden. Man kan sige at hvert vindue fortæller en historie. Beskueren er fri til at fortolke”, forklarer Bo Bull, der i sine arbejder har kreeret fire meget forskellige fortællinger og har arbejdet med farvet mos, pistaciegrene, tørrede græsser, sommerfugle og flere forskellige blomster, fra bonderoser til klematis og margueritter. Resultatet er imponerende store blomsterværker, skabt med tanke for at matche ind i de fine gamle saloner. #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
#laglacevindue @bobullflowerdesign @chefkonditorlarsjuul
#laglacehåndværk
Mød en af de moderne legender; Lucky You med en bund af græskarmarengs, mascapone, karamelliserede og saltede græskarkerner samt en chokolademousse lavet på 65 % cacaoindhold. Tilsat hindbær og overtrukket med chokoladeglace Pyntet med græskarkerner.
Opfinderen af kagen er Ronnie Holmen, der vandt GULD i Danmarksmesterskabet for Unge Konditorer september 2009 med blandt andet denne kage. Han arbejdede på det tidspunkt som konditorsvend i La Glace og trods hans unge alder (23 år) så havde han på det tidspunkt arbejdet i 7 år i La Glace, hvor han tilbragte sin læretid. Ronnie er i dag konsulent i eget firma og måske du også har mødt han som dommer i @masterchef_dk eller Sukkertoppen.
Har du lyst til at prøve kræfter med kagen findes opskriften i vores jubilæumsbog. Kagen er iøvrigt bagt helt uden mel. @ronnieholmen
Romkuglen er tilbage og fås hele oktober måned. Den er som altid fyldt med alt det bedste tilsat rom og rullet i pistacie- og hasselnødder. Kan købes i butikken - eller sendes med posten i en særlig “Fint skal det være”- version;
10 romkugler og en kageopsats for kr 590. (Normalpris kr 839)
Du kan også vinde “Fint skal det være”pakken. Vi udlodder 3 pakker. Hvem vil du gerne dele gaven med hvis du vandt? Vinderne findes 5/10/23. Denne konkurrence er på ingen måde sponsoreret, støttet, administreret eller forbundet med Facebook/ Instagram.
Romkuglen indgår i vores Periodiske Kagesystem tegnet af @iamidadk
Har du brug for noget ekstra forfriskende i sommervarmen, så prøv en af vores læskende isdrikke. Vores Ice Cream Soda består af sorbetis og vaniljeis toppet med mineralvand og flødeskum hvis ønsket, mens Soda Hyldest består af hyldeblomstsorbet, hyldeblomstsaft og også toppet med danskvand #laglacedk#laglacesommer #laglaceis
Jonas gør det igen (Vinder Tour de France). La Glace gør det igen (fejrer det med Svigermors Drøm).
Da La Glace sidste år kunne se hvor det kunne bære hen med den gule trøje , kontaktede vi hele Danmarks Rosa (Kildahl) for at få opskriften på netop dén (eneste) kage som hun serverer for sin svigersøn (og tour de France vinder) Jonas Vingegaard; GULERODSKAGEN
Den kage har en helt speciel historie. For det første har Rosa Kildahl udtalt er det er den eneste kage hun laver, som Jonas Vingegaard spiser.
Dernæst har Rosa fortalt følgende til BT »Når de kører til Touren og kommer drønende med 50 kilometer i timen, er man nødt til at gøre sig bemærket på en anderledes måde, hvis Jonas skal have en anelse om, hvor vi står. Så i stedet for at råbe `kom så Jonas,` ville jeg råbe `gulerodskage`,« husker Rosa.
Rosa Kildahl har valgt at kagen skal hedde ”Svigermors Drøm” i La Glace og det kan der jo være noget om. Det nu anden gang i La Glace’s historie at konditoriet har en gulerodskage på programmet.
Svigermors Drøm består af en bund af gulerødder mandler og hasselnødder, toppet med en ostecreme der er alt andet end light tilsat lime og vanilje. Pyntet med et stykke gul chokolade i dagens anledning.
Tillykke til @jonasvingegaard Tak for lån af opskrift @rosakildahl #laglacedk #laglacelagkage #svigermorsdrøm #tourdekage #limitededitiontil3august
Sommervinduerne er fyldt med sommerkager. Nogle af dem er der kun for sæsonen, andre fås heldigvis hele året rundt.
Mød følgende lagkager/islagkager: Det Gyldne Tårn , Sommer Fransk Isdessert, HC Andersen, Forårskage, Appelsinlagkage, Pineapple Pride og Danmarkskage.
Desuden disse vidunderlige konditorkager: Lise Nørgaard, Sommer Twist, Prinsesse Thyra, Rabarber Eclair, Konsensus, Frugtkager og Harmoni. Alle kager kan du møde dagligt gennem hele sommeren. Men husk at stå tidligt op, de kan jo blive udsolgte i løbet af dagen. Hvis du vil vide meget mere om kagerne, så besøg vores hjemmeside og dyk ned i sortimentet.
Hvilken kage fra sommervinduet er din favorit? #laglacedk #laglacevindue #laglacekonditorkage #laglacelagkage #sommerkage #favoritkage
Tak for billede @talo_vaalea
Hvilken kage skal jeg vælge? Den der smager bedst? Den flotteste? Den der mætter? Eller den lækreste? Skal det være med frugt og bær? Med flødeskum? Eller med chokolade? Mange spørgsmål kan opstå når man møder vores sortiment, og er du helt i vildrede, kan du blive hjulpet godt på vej af vores La Glace flip flapper. Sig det hemmelige kodeord: flipflapperflødeskum ved disken næste gang du besøger os, og få udleveret et eksemplar. Flip flapperen er ekstra god, hvis du har en af de mindre med på besøg - man kan nemlig også tegne kagemænd og -koner samt løse små opgaver på bagsiden #laglacedk #laglaceflipflapper #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Det er sæson for 100 års dage. ♥️ 🇩🇰
Det hænder sådan en kage bliver leveret i Kagekareten - vores Ford T fra 1921 - og dermed ældre end fødselarerne. Tak fordi La Glace må være med til at festliggøre den store dag. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacekagekaret #100åreringenalder #fordt1921
En dragé fra La Glace er ”et stykke mundgodt” med en ristet mandelkerne overtrukket med et tyndt, hårdt lag chokolade.
Særlig velegnet som gave til en der savner et besøg på La Glace eller til dem der ønsker er minde fra besøget med hjem. Dragéerne har nemlig holdbarhed i en hel del måneder og kan nydes længe efter.
Vi har fem varianter, som enten kan købes sammen i jubilæumsdåsen eller hver for sig i en klar æske.
* Saltmandel og karamelchokolade
* Mandel med vanilje i hvid chokolade og mørk chokolade
* Mandel med mørk chokolade omgivet af passionschokolade
* Mandel med ruby chokolade som er en kakaobønne med et
naturligt lyserødt skær, som smager sødt og lidt af bær, men også lidt syrligt.
* Mandel med lakrids og hvid chokolade
Kan købes i Mezzaninen eller i vores gavebutik på hjemmesiden.
#laglacedk #laglacemezzanin #laglacewebshop
To billeder, der umiddelbart ikke har så meget med hinanden at gøre. Og dog.
Det første er fra 1974 og forestiller Aage Larsen i samtale med 3 kagedamer. Aage Larsen var indehaver af La Glace fra 1972 til 1978, hvor han solgte til Merethe Stagetorn. Larsen var indehaver i en kort periode af kagehistorien, men gav en tiltrængt forretningsoptimering af et ellers hendøende konditori. Larsen effektiviserede og rationaliserede Det var svære tider for kagedrift i 1970’erne, men Larsen fik rettet lidt op på forretningen inden han solgte i 1978 til Merethe Stagetorn.
Det andet billede er fra i dag 1. juli 2023, hvor Marianne Stagetorn Kolos kan fejre 34 år som indehaver af La Glace. På billedet ses hun med Aage Larsens barnebarn @runeklan Havde historieskrivningen været anderledes - ja så kunne Rune have været kagemand i La Glace i dag. Heldigvis så blev det anderledes. Og det er heldigt for @runeklan er så super dygtig til at være Rune. I dag var han auktionarius ved @rodekorsdk velgørenhedsauktion på @roskildefestival #laglacedk #laglacehistorie
Konditorhåndværk er (blandt andet) når Kagemænd og kagekoner er personificeret så ingen er i tvivl om hvem og hvad man fejrer. Uanset om det er jordemoderen, der er færdiguddannet. Vivi,der går på pension. Naturbarnet Lola der fylder 2 år, morfar holder fest eller vores egen meget kaffedrikkende Bolette fylder rundt. #altidgrundtilkage #laglacedk #laglacekagemand #laglacekagekone
Vi byder velkommen til to nye sommerkager i vores kageskab.
Sommer Twist består af panna cotta med ribs, hvid chokolademousse tilsat lime sat på en mørdejsbund. Pyntet med en twist af ribsmarengs.
Rabarber Eclair består af hyldeblomst-flødecreme og rabarberbroken. Pyntet med glasur af hyldeblomst og rabarber, mascarpone og råsyltede rabarber.
Kom forbi og nyd en sommerstund på La Glace og byd de nye sommerkager velkommen #laglacedk #laglacesommer #laglacekonditorkage
Sommerudgaven af vores franske isanretning er nu tilbage i sortimentet. Bestående af rabarbersorbet, jordbærsorbet og hyldeblomstsorbet på en bund af vaniljeis med chokoladestykker og pyntet med chokoladeoblater og små margueritblomster er det den perfekte forfriskning til sommerens festlige anledninger.
La Glace betyder som bekendt ‘isen’ på fransk, og udover at kunne bestille en Isanretning, kan man også nyde en isdessert i vores butik.
Sommer Fransk Isanretning fås i en størrelse til 10 personer, og kan bestilles resten af sommeren #laglacedk #laglaceis #laglaceisdessert #laglacesommer
Fødselsdagskager til alle aldre, mange forskellige interesser og udformninger. Men alle sammen velsmagende og personlige. Tillykke til Filip Viktor, Severin, Celeste, August, Ella, Kamille, Harper, Agnes og Sally. Tak fordi vi måtte fremstille jeres fødselsdagskage. #laglacedk #laglacefødselsdagskage #laglacetalkage #kærtbarnharmegetkage
Signaturkager fremstillet med konditorhåndværk. Som vi skriver på hjemmesiden:
BEMÆRK vi hylder håndværksfaget og gør det ikke i sukkerprint, der intet har med konditorhåndværk at gøre – hverken hvad angår smag eller udseende.
Alle logoer, skrifttyper, farver, mønstre er lavet i hånden. En mindre afvigelse kan forekomme, men alle konditorer har gjort deres bedste for at ramme – og det bedste er ret godt i vores verden.
Tak for tilliden!! #laglacedk #laglacesignaturkage #laglacehåndværk
Den danske jordbærsæson er i gang og dermed byder vi velkommen i kageskabet til sæsonens lækkerier: Danmarkskage med rarbarber- og jordbærkompot, mascaponemousse på mandelbunde. Pyntet med jordbær.
Jordbærkager med flødecreme på hasselnødmazarin i en mørdejsskal. Pyntet med rigeligt jordbær.
#laglacedk #laglacelagkage #laglacekonditorkage #spisdanskejordbær #glæddigtilhindbærsæsonenstarter
36 kagekollegaer på studietur til Helsinki i 2 hold, men med (næsten) samme oplevelser. 30 timer fyldt med samvær, udforskning, kagespisning, kollegaglæde og rensdyr!! Tak for herlige, hektiske, helhjertede og henrivende dage i Helsinki. #laglacedk #kagestabenpåtur #laglacekagestab En særlig tak til @ekberg1852 for gæstfrihed og hjertevarme.
Mød kagekareten søndag den 7. maj i Nyhavn mellem 9-12 eller Kastellet 12-15.
Da Erik Haaning fra @haaningcollection fyldte rundt i februar leverede vi Rubinsteinslagkager i vores Ford T fra 1921 til kustoderne og familien. @haaningcollection er et smukt bilmuseum i Bagsværd med køretøjer gennem 135 år. Det er klart at der ikke er langt fra passionerede bilelskere til flødeskumsekvilibrisme. #laglacedk #laglacehistorie #laglacekagekaret
Altid en anledning til at feste i selskab med et Overflødighedshorn. At binde sløjfer til horn er en helt særlig La Glace disciplin, som kun få i kagestaben mestrer. En af dem er naturligvis Kageførstedame Malou Grønborg med snart 35 års erfaring. #laglacedk #laglaceoverflødighedshorn #laglacekagestab
Der var engang en lille dreng ved navn
Nicolaus Heinrich Christopher Henningsen, der var mægtig glad for kager og andre fremragende konditorivarer.
Sådan begynder eventyret om Conditori La Glace i Skoubogade. Et eventyr, der hvert år får nye kapitler tilføjet.
Den lille dreng blev nemlig til en stor dreng, der som 16-årlig kom i lære i hos konditormester Cantiery i Flensborg. Da Nicolaus 4 år senere var udlært, drog han som 21-årlig afsted til hovedstaden. 10 år senere var han klar til at åbne eget konditori, og således står der skrevet i jubilæumsskriftet fra 1926:
En sådan butik tilbød der sig i Skoubogade 3 i kælderen, hvor der tidligere havde været en melhandler, og den butik mente Henningsen var så ideel som mulig, thi vel lå den ikke direkte ved Københavns Strøg, men den lå lige midt for den promenerende mængdes færdsel på Vimmelskaftet, hvor denne gade drejer af til Nygade.
Henningsen lejede resolut denne kælderbutik og den 8. oktober 1870 åbnede han sit konditori her, han fik dog først konditorborgerskab den 8. november.
Han var selv alene om kagebageriet bagved butikken, men den der i denne forestod ekspeditionen, var frk. Jørgensen, som fulgte med ham fra bagerbutikken på Hauser Plads.
De blev nogle år efter gift, og i ægteskabet fødtes den 5. august 1874 ham der senere skulle blive faderens arvtager.
Der skinnede en lysende stjerne over konditor Henningsens forretning, der stadig blev mere og mere bekendt og stadig gik fremad, så den lidt efter lidt kæmpede sig op til at blive et af Hovedstadens mest kendte konditorier.
Da dør Henningsen den 15. juni 1876 kun 37 år gammel og nu blev det hans enke der kom til at stå alene for styret af konditoriet, men det var også en gerning, som hun fuldt ud magtede, thi hun forstod den kunst at være på færde både tidlig og silde.
Fra sin helt særlige plads - midt i konditoriet - hænger Nicolaus og Anina Henningsen på væggen, så de hver dag kan holde øje med forretningens drift, dagens produktion og tilse at alle besøgende får en god oplevelse.
Således at den lysende stjerne som grundlæggeren tændte, fortsat skinner over La Glace. #laglacedk #laglacehistorie #laglaceinteriør #sedetvaretrigtigteventyr
Byd velkommen til vores nye udvalg af rystere. Trope frugtryster er en frisk blanding af ananas, lime og mango sammensat med vaniljeis. Mørk bærryster er med blåbær, solbær, brombær og vaniljeis. Og til sidst jordbærrysteren, som længe har været en del af menukortet. Kom forbi og nyd en i solen - vi har også pladser udenfor #laglacedk #laglace
Hos La Glace kan du nyde byens bedste varme chokolade... hvis vi altså selv skal sige det. Den serveres på kande og selvfølgelig med flødeskum til. Den passer perfekt til et stykke lagkage, men er også utrolig lækker helt for sig selv. I mezzaninbutikken kan man købe råchokolade med medfølgende opskrift på den gammeldags varme chokolade. Og hvis man ikke er helt klar til selv at give sig i kast med det, er man altid velkommen i caféen #laglacedk #laglacevarmchokolade #laglacemezzaninen
Lærlingeudfordringen 2023:
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Mød i dette vindue 3 kunstværker; et maleri og 2 stykker brugskunst fortolket til 3 meget forskellige kager. #laglacehåndværk #laglacedk #laglacevindue #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Lærlingeudfordringen 2023:
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Mød i dette vindue 2 kunstværker; et moderne maleri og en gammel potte, der begge har inspiration til chokoladeblikfanget og kagen. #laglacevindue #laglacehåndværk #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Vi har givet vores 11 lærlinge en udfordring, der tager afsæt i vores motto.
Kager, Kunst og kærlighed
– kvæler al Besværlighed
Lærlingeudfordringen 2023
Fremstil et konditorværk,
der passer til et kunstværk.
Konditorværket kan være en opsats, et blikfang, en dekorationskage, portionskager mm
Kunstværket kan være en figur, et billede, et stykke porcelæn, et tæppe, et maleri, en skulptur.
Samtlige 11 kunstværker og konditorværker er udstillet i vores vinduer, hvor man også kan stifte et lidt dybere bekendtskab med vores skønne lærlingestab på 11 dygtige og entusiastiske unge mennesker.
Deres individuelle valg af kunstværk og efterfølgende tolkning af konditorværkets udformning viser ganske godt, hvilken broget skare af mennesker der står bag vores lærlingestab.
Vi har valgt at have denne udstilling – dels for at vise hvor dygtige vores lærlinge er, dels for at vise hvordan kager kan genfortolke kunstværker. Kom forbi Skoubogade og se nærmere. Vi håber De vil finde udstillingen interessant.
#laglacedk #laglacehåndværk #laglacekonditor #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
🎼På søndag er det Dronningens fødselsdag. 🇩🇰Hurra. Hurra. Hurra. Hun sikkert sig en kage får, som hun har ønsket sig i år - og dejlig chokolade og kager til. 🎶
Vi har naturligvis (også) åbent på søndag, hvor du kan komme forbinog nyde en Margrethe kage - fremstillet første gang i 1972.
Bor du lidt længere væk kan du få tilsendt en Daisy Glacette bestående af mørk chokoladetrøffel med rom, knasende hasselnøddepraliné og marcipan. Overtrukket med mørk chokolade og pyntet med Marguerit i marcipan.
Ved bestilling på hjemmesiden inden torsdag den 13. april kl 14.00 er forsendelse fremme inden fødselsdagen. Kan naturligvis også nydes efter fødselsdagen. #laglaceglacette #laglacekonditorkage #laglacewebshop #laglacemezzaninen #lidtroyalharmanvellovatvære
Hos La Glace ved vi, at der kan opstå en sød symfoni når den helt rette kage akkompagneres af den helt rette te. Derfor har vi i samarbejde med A.C. Perchs udarbejdet vores helt egen ‘kageblanding’ - en te der går særlig godt til kage. Den aromatiske te består af orange, kanel, roser og vanilje, og kan nydes i vores café, eller man kan købe en pose af blandingen med hjem fra vores mezzaninbutik. Her finder du også vores fine tekander, som fås i både en lille og stor størrelse. Det hele findes også under gavebutik på vores webshop, og teen kan købes med eller uden en fin, grøn La Glace dåse #laglacedk #laglacete #laglacemezzaninen #laglacewebshop
Nu er det tid til påskeskæg,
til påskelam og påskeæg,
til himmelsk smag af chokolade
fra La Glace i Skoubogade
Her sidder jeg i ro og smager,
på byens bedste konditorkager,
men i mit hjerte mærker jeg,
at mine tanker går til dig
Bemærk mit navn og signatur
står med prikker i glasur.
Glæd en du har kær med en påskeæg fra La Glace. Påskeæggene fås i udgaver med hvid, mørk eller flødechokolade i festlig indpakning, og som en overraskelse indeni finder man et gavekort til et besøg på La Glace for én person. Det kan udelukkende købes i mezzaninbutikken på Skoubogade 5. Hvem skal være den heldige? #laglacedk #laglacepåske #mitnavndetstårmedprikker
H. C. Andersen blev født for 218 år siden. I forbindelse med 200 året i 2005 lancerede La Glace en kage opkaldt efter forfatteren. Den skulle være som hans forfatterskab: enkel, men dog avanceret- klassisk, men dog moderne. Det blev til en klassisk citronfromage med en hindbærcreme tilsat stjerneanis, der giver en moderne smag af lakrids. På en luftig nøddebund og pyntet med stykker af hvid chokolade, der symboliserer hans avancerede papirklip.
I forbindelse med den store fejring i 2005, udgav La Glace også en bog med eventyrlige kager, hvor vi tog afsæt i 12 af hans eventyr og tolkede en kage ind i eventyret. Bogen udkom på dansk og engelsk og vandt flere internationale priser. Begge version blev udsolgt for mange år siden.
Inspirationen til denne kobling af eventyr og mad stammede fra HC Andersens eget liv. Da han blev 70 år i 1875 blev hans fødselsdag arrangeret og festligholdt af Melchior-famile i København. Menukortet, som ses blandt billederne, blev forfattet af husets døtre, som vittigt og fantasifuldt gav navn til hver ret og hver vin i middagen titler efter H. C. Andersen eventyr. #laglacedk #laglacehistorie #laglacelagkage #hcandersen
Der er nok en grund til at det er KONDItorer, der fremstiller SPORTskagen så du kan komme i kageFORM. Netop i dag er det blevet bevist ved instituttet for National Sundhed at hyppig indtag af lagkage er livsforlængende pga. det store antal livsglæde-molekyler, der findes i et særligt godt stykke. Velbekomme. #laglacesportskage #laglacedk #førsteapril
Kunne du tænke dig at lære Sportskagen, Othellolagkagen, Efterårskagen eller Volmer Sørensens Jubilæumslagkage endnu bedre at kende?
Vi har netop tilføjet en række kursusaftener med henholdsvis Othello og Volmer Sørensen i fokus, mens Sportskagekurset samt Efterårskurset er gamle kendinger. Vores kursusaftener er en helt speciel mulighed for, at se hvordan La Glace fungerer bag butikken, og samtidig prøve sine kagefærdigheder af. Efter kurset får man selvfølgelig den selvproducerede kage samt tilbehøret med hjem, så man kan nyde det, med hvem end man mener fortjener en lækker kagebid. På billederne kan man se, hvilke lækkerier der hører sig til hvert kursus.
Meld dig til gennem vores webshop og få forbedret dine kagefærdigheder med kyndig assistance og gode historier i selskab med chefkonditor Lars Juul #laglacedk #laglacekursus
Slå vejen forbi Skoubogade 3 og byd foråret velkommen med et stykke Forårskage. Forårskagen er inspireret af det romantiske forår med et strejf af nyudsprungen bøgeskov og forårsforelskelse. Den består af hindbærfromage, chokoladetrøffel, hindbærpuré og mandelbund. Dertil er den pyntet med grønne marcipanhjerter. Og hvis man ikke synes, at vejret arter sig helt efter sæsonen, kan man jo passende nyde en kop varm kaffe til. Vi håber på at se jer til et veloplagt forårsvisit #laglace #laglacelagkage #laglaceforårskage
De bedst placerede La Glace kager ved Årets Kage 2023 kan nu fås i La Glace.
Lærlingeprisen gik til konditorlærling Christina Ivang for kagen Sorrel bestående af havesyremousse, grøn æble kompot, græskarpraliné på dobbeltbund af mazarin og kiks.
Kreaprisen gik til Chefkonditor Lars Juul for kagen Momentum bestående af chokoladesablé med fyld af ananas i lys chokolade og kokosskum. #laglacedk #laglacekonkurrence #åretskage #laglacevindue #laglacekonditorkage
Lørdag den 11. marts blev Årets Kage 2023 afholdt. Den største kagekonkurrence for professionelle i Danmark.
Mere end 100 kager deltog i konkurrencen. Fra La Glace deltog kagestabens lærlinge og svende med i alt 15 kager.
Det kæmpes om pokalen og om at vinde titlen af Årets Kage. Der gives også to særlige priser
* Krea-prisen til den mest kreative kage
* Lærlingeprisen til den bedst placerede lærling.
Desuden modtager de 10 bedste både diplom og hæder.
Kreaprisen gik til Chefkonditor Lars Juul for kagen Momentum bestående af chokoladesablé med fyld af ananas i lys chokolade og kokosskum.
Lærlingeprisen gik til konditorlærling Christina Ivang for kagen Sorrel bestående af havesyremousse, grøn æble kompot, græskarpraliné på dobbeltbund af mazarin og kiks.
På podiet kom på 5 ud af 10 pladser fra enten nuværende eller tidligere lærlinge i La Glace;
Femtepladsen til Emilie Heyman, lærling
Syvendepladsen Mette Sophie Olsen, konditor (og udlært) i La Glace
Ottendepladsen Josephine Hansen, udlært i La Glace - nu Andersen Bakery.
Førstepladsen gik til Thomas Bastholm, udlært i La Glace - nu Restaurant Palægade
Andenpladsen gik til Freja Krarup, d’Angleterre
Tredjepladsen gik til Christina Ivang, lærling.
Og så var der kage til det sultne kagefolk. #laglacedk #åretskage2023 #laglacekonkurrence
Har du lagt mærke til La Glace dukkehuset?
Conditori La Glace er meget mere end skønne kager, søde kagedamer og hyggelig stemning. Faktisk ser de besøgende kun halvdelen af virksomheden. Men det er der rådet bod på med en vidunderlig dukkehusmodel i målestoksforholdet 1:48.
Modelhuset – som kan ses i vinduet på hjørnet af Skoubogade og Skindergade – viser hele La Glace’s spændende univers med konditori, butik, produktion, pakkeri, lager, administration – og en masse trapper.
Faktisk råder La Glace over både et forhus og et baghus, og virksomheden spreder sig i fem etager.
’Det er dejligt at kunne vise, hvordan det hele hænger sammen, og at La Glace er en stor levende organisme, hvor alle vores herligheder produceres kun få meter fra, hvor de sælges og spises’, fortæller indehaveren Marianne Stagetorn Kolos, som valgte at få fremstillet dukkehusmodellen i forbindelse med konditoriets storstilede udvidelse i 2015.
Modellen er skabt af Martin Mølgaard-Jensen og Morten Just Hansen, som er indehavere af virksomheden ’Din Mors Bauwerk’, der dengang holdt til i en baggård på Enghavevej. De små miniaturekager, som pryder dukkehusuniverset, er lavet i modellervoks af Inge Jakobsen fra Præstø.
Kig nærmere på huset næste gang du passerer Skoubogade - og læg mærke til hvilken detaljerigdom huset rummer. #laglacedk #laglacedukkehus #laglacekunst #laglaceinteriør #modernetidslomme
En kage kan noget helt særligt. Den kan skabe begejstring, nydelse og til tider også vække gode minder. En af La Glaces helt klassiske kager er vores linse, som er blevet fremstillet siden begyndelsen i 1870. Den bagte mørdej med fyld af vanillecreme kan med fordel akkompagneres af en kop varm kaffe i vores café, eller man kan tage dem med på sin vej og dele ud af glæderne. Tak til Katarina for at dele de minder vi måtte skabe for din mormor #laglacedk #laglacekonditorkage #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Kan man ikke altid bruge en småkage til kaffen? Det synes vi. Småkager fra La Glace fås hele året rundt og i ni varianter. Fem af dem er klassiske og fire af dem er lidt mere moderne i deres smag. Småkager kan både købes i løsvægt i butikken eller fint pakket i en grøn La Glace dåse, som både er til at finde i mezzaninbutikken og på vores webshop. God fornøjelse #laglacedk #laglacesmåkager #laglacemezzanin
Hvert år i marts afholder Konditorlauget konditorfagets største konkurrence, Årets kage. Det er en helt særlig og festlig aften, hvor omkring 100 konditorsvende og konditorlærlinge fra hele Danmark konkurrerer om den ærefulde titel: vinder af Årets Kage. Foruden at vinde den store ære, medfølger også et pænt pengebeløb og retten til at have den flotte vandrepokal stående. Traditionen tro er La Glace en del af dette, og i år stiller vi op med hele 16 deltagere.
Konkurrencen er et resultat af lang tids forberedelse, og målet er at skabe fornyelse gennem kreativitet. Når deltagerkagerne skal vurderes, sker det med branchens skarpeste øjne på smagssammensætning, rationalitet samt farveharmoni og dekoration. Vinderkagen er den, der på én gang er den smukkeste, mest smagfulde og mest fornuftige at producere.
Blandt vores sortiment finder du også tidligere vindere blandt andet HC Hat som vandt guld i 2005 og Blåbær Genskær der vandt sølv i 2012. Om der kommer endnu en ny kage i sortimentet ved vi først efter på lørdag, hvor konkurrencen løber af stablen, og vi sender al god vind til deltagerne.
#laglacedk #åretskage #laglacekonkurrence #mådenbedstevinde #vivilsågernevinde
Måske ved du at det er momsdag i dag! Men ved du også at vi stadig har regnskabet for det allerførste år fra 1870-1871?
Da La Glace blev grundlagt var der ikke moms og heller ikke kroner/øre som man kender i dag. Det første år var der et overskud på 875 rigsdaler, 5 mark og 8 skilling.
1 rigsdaler var 6 mark eller 16 skilling. Indførelsen af kroner og ører skete i 1875,da man satte den gamle rigsdaler til 2 kroner.
Dagslønnen for en tømrer var mellem 2 og 3 kroner og ugelønnen for en skomager mellem 8 og 10 kroner i 1875. Et kilo kaffe kostede 2 kroner og 1 liter brændevin 45 øre.
#laglacedk #laglacehistorie #momsdag #regnskabetstime
Brug for en smuk værtindegave? En sød hilsen til naboen? En venlighed til kollegerne? Eller en kage helt for dig selv, der holder sig frisk og lækker i noget tid? Så anbefaler vi Dem at overveje en af vores dejlige rørkager.
Rørkagerne kommer i 4 forskellige udgaver, og kan købes i vores Mezzaninbutik på Skoubogade 5 eller i vores webshop med eller uden en fin grøn La Glace dåse #laglacedk #laglacerørkager #laglacemezzaninen #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Mød Sarah Bernhardt. Kender du kagen? Kender du damen bag kagen? Sarah Bernhardt kagen er opkaldt efter den franske skuespillerinde, der både var en af de første internationale skuespillerinder, en verdensdame og indehaver af Teatre Comedie Francaise i Paris. Sarah Bernhardt besøgte København første gang i 1880, hvor hele byen var på den anden ende. Man kreerede i den anledning mange ting til ”La Grande Dame”’s ære. Der blev fremstillet såvel en kaffe i hendes navn, en cognac og en cigar. I dag er det kun kagen der eksisterer i det Københavnske bybillede.
Sarah Bernhardt var multikunstner og udviste også et stort talent som maler og skulptør. På La Glace har vi en af hendes bronzefigurer stående - denne forestiller Nathan Den Vise, og er placeret ovenpå skabet i den første afdeling. På den måde kan du nyde godt af Sarah Bernhardt på flere måder, når du besøger La Glace.
I Balkonfoyeren på det Kongelige Teaters Gamle Scene står også et relief fremstillet af Sarah Bernhardt, som forestiller Hamlets Ophelia, der er ved at drukne på en særlig yndefuld måde.
På det sidste billede ses kagekone Marianne Stagetorn Kolos sammen med Konditor Mette Blomsterberg, da de en forårsdag i 2022 løb ind i hinanden i Balkonfoyeren.
Sarah Bernhardt kagen består af chokoladetrøffel på makronbund, og er overtrukket med mørk chokolade #laglacedk #laglacechokolade #sarahbernhardt #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed #laglacekonditorkage
Vinterferien er i gang og ønsker man at holde vinterstemningen lidt endnu så glæd dig selv eller en du holder af med en VinterGlacette, som består af knasende hasselnøddepraliné og mørk chokoladetrøffel. Overtrukket med hvid chokolade og pyntet med et snefnug i marcipan. #laglacedk #laglaceglacette
UDKLÆDNINGSKONKURRENCE
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have.
Hos La Glace elsker vi at pynte op og klæde ud, og derfor har vi besluttet at stille en fastelavnsudfordring til kageglade børn og voksne: Klæd dig ud som en Sportskage, en marcipangris, en kagepige - eller noget helt fjerde fra La Glace og vind 30 stk. blandede fastelavnsboller, du kan dele med klassekammeraterne, kollegerne eller fodboldholdet. På det første billede er Emma iført La Glace konditorhat og forklæde, som kan købes i vores mezzaninbutik eller på webshoppen.
Det andet billede stammer fra en personale fest, hvor Rasmus er klædt ud som Sportskage og en “hemmelig” kollega er klædt ud som Forårskagen.
Vi skal modtage dit billede på mailen conditori@laglace.dk SENEST d. 22. februar klokken 12. Vinderen findes samme dag. Præmien skal hentes i Skoubogade en af dagene derefter.
Vi glæder os til at se kageglæden udfoldet i fastelavnens tegn.
#laglacedk #laglacefastelavn #laglacekonkurrence
Vi bortauktionerer i dag lørdag 11/2 denne smukke 12 personers kage med indhold af citronfromage, hindbærcreme med stjerneanis, nøddebunde. Pyntet med overflod af roser, franske makroner og små blomster. Beløbet går ubeskåret til @redbarnetdk der hjælper jordskælvsofrene i Tyrkiet.
Højeste bud inden kl 15.00 vinder auktionen og kagen skal hentes inden kl 18.00 i dag. #laglacefestkage #laglacedk
Fastelavnsbolleræset er i gang, og vores konditorer arbejder på højtryk for at alle kan få en bid med. Her ses blot en af årets fastelavnsboller nemlig ‘Brændende kærlighed’ med fyld af chokolade og hindbær. Fastelavnsbollerne står i år i kærlighedens tema, da fastelavn og valentinsdag falder i samme uge. Som man kan se er hvert et skridt på fastelavnsbollens rejse skabt med kærlighed og sans for detaljen. Kom forbi Skoubogade og smag dig igennem udvalget - vi har i alt fem forskellige slags♥️ #laglacedk #laglacefastelavn #loveisintheair #fastelavnskærlighed#kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Vidste du at det er muligt at holde Kagegilde efter lukketid og invitere op til 70 gæster?
Inviter gæsterne en hverdagsaften til kaffe/the/chokolade, lagkage, fødselsdagskringle og visitkager.
Fra 18.30 til 21.30 mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag.
La Glace har de fine rammer til en dejlig aften. I vælger selv aftenens program.
#laglacedk #laglacekagegilde #laglaceinteriør
Den 14. februar fejres Valentinsdag også kendt som de elskendes helligdag. Hos La Glace ønsker vi også at fejre kærligheden og har derfor sammensat Den Søde Hilsen - en pakke bestående af vores jordbær/lime marmelade, et rør hindbærmarengs samt Valentinsglacetten♥️
Valentinsglacetten består af en knasende sprød bund og lyschokoladeganache med jordbær. Dertil er den overtrukket med mørkchokolade, pyntet med et rødt hjerte og fyldt med kærlighed. Yderligere kan man vælge at få skrevet navn på hjertet af glacetten.
Vedlagt i pakken er også et postkort med Conditori Deviserne, som er skrevne kærlighedsdigte. Disse blev i ældre tid indbagt i traditionelle kærestekager, som forelskede par kunne forkæle hinanden med. Salget af kærestekager stoppede i 1950’erne, men genoptages stadig på La Glace i forbindelse med kongelige bryllupper.
Forkæl dig selv med lidt kærlighed eller køb den til en du holder af♥️
Kan købes i vores Mezzaninbutik på Skoubogade eller i vores webshop gennem linket på billedet #laglacedk #laglacevalentin #laglaceglacette #laglaceconditorideviserne #kagerkunstogkærlighed
I vores flotte Kyndelmissevindue står et smukt skuestykke fremstillet i chokolade og udført af 2 af vores dygtige konditorsvende Lisa og Alex. Læg mærke til de fine detaljer af blomster, stilk, blade og en nuttet orm der går gennem æblet.
Der er dog ikke orme i vores Kyndelmisseæbler, som sælges i anledning af Kyndelmisse på torsdag 2. februar. De kan købes i forretningen eller på nettet senest tirsdag, hvis de skal nå frem senest torsdag.
Læs mere om Kyndelmisse her - og hvorfor man skal spise æbler på netop denne dag.
Med kyndelmissefejrer man vinterens midtpunkt, og at vi dermed går imod lysere tider. I gamle dage var kyndelmisse en særdeles vigtig mærkedag i bondens kalender, hvor man gennemgik lo og lader for at få styr på, hvordan det stod til med foderbeholdningen. Det var en usikker tid, hvor vejret var afgørende for familiens ve og vel, og man havde derfor behov for ritualer og traditioner som kunne give håb. Derfor var det en tradition, at alle på kyndelmissedag skulle finde og spise et sundt æble fra sit forråd, for det ville betyde sundhed resten af året.
#laglacedk #laglacekyndelmisse #laglacevindue
Fastelavnsboller 2023 - sæsonen er skudt i gang.
I år falder valentinsdag (14/2) og fastelavn (19/2) i samme uge.
Vi hylder derfor kærligheden i årets fastelavnsboller.
Kærligheden (og fastelavnsboller) findes i mange varianter og vi har valgt at gøre en smag ud af
* Brændende kærlighed – hindbær og chokolade
* Evig kærlighed – rabarber og vaniljecreme
* Grænseløs kærlighed – solbær og hasselnødder
* Forbudt kærlighed – jordbær og pistacie
* Gammel kærlighed – klassisk med creme og chokoladeglasur
Vores motto er jo netop
Kager, Kunst og Kærlighed - Kvæler al Besværlighed
Kan forudbestilles på nettet - eller kom blot forbi. Vi producerer dagligt store mængder, så kom gerne forbi.
#laglacedk #laglacefastelavn #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed #loveisintheair #fastelavnskærlighed
Vi har også brugt januar på at få ryddet lidt op. Og nogle gange kommer man helt i bund og finder ting, som skal bevares.
F. eks emballage der fortæller en historie
1) Mærkat fra ca 1960, der blev sat på isæskerne. Bemærk at La Glace omtales som fabrik for konfekt og marcipan. Læg også mærke til det 4-chifrede telefonnummer
2) Konfektpose fra va 1975. Bemærk at der var forsendelser overalt. Læg også mærke til det 6-cifrede telefonnummer.
3) papirspose fra 2023. Nu med webadresse og 8-cifrede telefonnummer. #laglacedk #laglacehistorie #logoudvikling
Kærlighedskrogen, kyssekrogen, skammekrogen - kært sted har mange navne. Et lille isoleret afbræk i en større butik, hvor man ene kan sidde og brede sig på sofaen - eller dele den med en man holder af.
Alt imens Thorvald Schrøder kigger på. Men hvem var han?
Grundlæggeren af La Glace Nicolaus Henningsen døde i 1876. Hans smukke unge enke Anina blev gift igen med Thorvald Schrøder. Anina var kendt i København for sin skønhed og sin forstand på at klæde sig. Hun handlede kun de bedste steder i byen. Et af disse steder var hos “Børre & Lorentzen” på Østergade og her blev Anina ekspederet af den jævnaldrende Thorvald Schrøder. Parret blev forelsket og giftede sig.
Thorvald vidste meget om at drive forretning, men intet om kager. Derfor besluttede han sig for at rejse ud i den store verden for at studere hvorledes et moderne konditori skulle drives. Han besøgte Hamborg, Berlin, Paris, Wien og Dresden og skrev hjem til Anina om sine oplevelser. Mange af de breve er stadig i La Glace’s varetægt. På de næste sider kan du læse et brev fra Thorvald til stedsønnen Nicolaus med en række formandinger “om at blive et godt og forstandigt menneske”. Hvis du ikke kan tyde skriften kan du en renskrevet version til sidst.
Hjemkommet fra sådan en rejse besluttede Thorvald sammen med Anina at give forretningen et løft, så i 1896 udvidede parret butikken , så den nu var i to etager; både kælder og stueplan. På de næste billeder kan du se butikken før og efter ombygningen. På billlede nr 3 står Anina, Nicolaus (søn/stedsøn) og Thorvald (med høj hat) foran den gamle butik. Nærmere bestemt den 8. oktober 1893, den dag hvor Nicolaus bliver udlært som konditor.
Selvom Thorvald og Anina fik børn sammen, kom disse aldrig til at indgå i arvefølgen i konditoriet. I stedet blev det Nicolaus den Yngre - søn af grundlæggeren, som den 6. april 1915 overtog La Glace. #laglacedk #laglacehistorie #laglaceinteriør
Du har lige til gode at høre om disse prægtige konditorkvinder, der i sensommeren fik pokaler for tro kagetjeneste i henholdsvis 5 år (Josephine), 10 år (Jeanette) og 15 år (Cecilie). Jeres flid, dygtighed, sans for detaljerne samt gode selskab er højt værdsat. Tak for kage, kunst, kærlighed og fællesskab i foreløbig 30 år til sammen. Vi satser på jer og flere pokaler i fremtiden. #laglacedk #laglacekonditor #laglacehistorie #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Kender du Helligtrekonger kagen? Helligtrekongeraften afslutter julen. Er juletræet ikke båret ud eller pynten for længst pillet ned, så sker det Helligtrekonger. For julen varer ikke til påske, kun til Helligtrekonger. Denne aften fejres i mange lande – også Frankrig, hvorfra traditionen med Galette au Roi stammer.
Butterdej, vaniljecreme og marcipan. Der ligger én porcelænsfigurer i hver kage. Man ved ikke hvilken figur man får! Spis forsigtigt og pas på tænderne!
Sælges med kongekrone og en god historie.
Fås i 2 størrelser. Bør bestilles på forhånd. Føres udelukkende i uge 1. #laglacedk #laglacegalette
Vi får fremstillet ganske meget kransekage i disse dage. Men vi har jo også 152 års erfaring at trække på. På årets næstsidste dag vil vi gerne vise en 62 år gammel artikel fra “Kristlig Bager- og Konditor Tidende” juli 1960, der omhandler Kong Frederik IX glæde ved La Glace kransekage. Han ønskede enkelhed fremfor alt på kransekagen til det kongelige sølvbryllup i maj 1960. Og det fik han.
Nytårstoppene anno 2022 er pyntet med en enkelt fjer, men ellers udelukkende iklædt kransekagens hvide striber i form af afsindigt flot håndværk gjort af vores dygtige konditorstab. #laglacedk #laglacekransekage #laglacenytår #laglacehåndværk # laglacehistorie #nejvierikkekongeligehofleverandører
Gavekort til La Glace kan købes i såvel Skoubogade som i vores gavebutik på hjemmesiden. Hjemmesiden holder åbent hele julen igennem og gavekortet sendes fluks frem på mail. Gavekortsdesignet er inspireret af en lille detalje i butikken, som du kan se hvis du bladrer gennem billederne. Så kan du også se hvordan et helt tomt La Glace ser ud. Et syn ikke mange har oplevet i juletiden. #laglacedk #laglaceinteriør #djævlenliggeridetaljen #kagerkunstogkærlighedkvæleralbesværlighed
Mød Jette: stamkunde gennem næsten 50 år og kagedame i lidt over 1 år. Jette kom til La Glace første gang i forbindelse med at hun flyttede fra Fredericia til København da hun begyndte på studiet som levnedsmiddelingeniør. Efter en lang karriere i den verden gik Jette på pension for 3 år siden. Efterfølgende fik Jette heldigvis lyst til at komme til La Glace og blive en del af kagestaben. Det er vi meget glade for. #laglacedk #laglacekagestab #altidpladstilmyndigehænder
Julegaven til familien kunne jo også være en fællesoplevelse på Sportskagekursus hos @chefkonditorlarsjuul Læs f. eks Annes oplevelse af kurset. Er man minimum 6 deltagere kan man få sin egen aften eller man kan købe pladser på de åbne hold. Findes også i en variant som Efterårskage-kursus. #laglacedk #laglacekursus #laglacesportskagekursus #laglacekursus