Isanretning

La Glace betyder på fransk ”isen”.

Siden grundlæggelsen i 1870 har Conditori La Glace fremstillet is af rene råvarer. Isproduktion var dog meget vanskelig i 1870, da det var årtier før både konditorier og private fik frysere. Isfremstilling i 1870 forudsatte levering af store krystalisblokke, der blev fuldstændig knust, hældt op i en træbalje og blandet med salt. Saltet var med til at frigive kulde. Oveni denne blanding satte man et kobberkar, og i det hældte man den flydende crememasse, der gerne skulle blive til is. Derefter begyndte en lang proces med at dreje et håndsving rundt indtil isen havde fået en tilpas frossen konsistens.

I 1920 fik La Glace indlagt el i produktionen og i 1924 kunne den nye sorbetière tages i brug. Sorbetieren overtog arbejdet med at knuse is, drysse salt og dreje håndsving. Det må have været en fantastisk revolution for datidens konditorer. En sorbetière er en maskine, der indfryser is så den ikke krystaliseres, men derimod får en god smidighed.

Mange af vores isforme stammer tilbage fra 1870. Se mere under de forskellige kategorier

  • Den klassiske Franske Isanretning
  • Figur isanretninger
  • sæson isanretninger
    • jul
    • nytår
    • påske