Sportskage
Sportskage
Sportskage

Sportskage

Sportskagen er konditoriets specialitet. Fremstillet første gang til teaterstykket ”Sportsmænd”, der havde premiere den 18. november 1891 på Folketeatret i Nørregade.

Sportskagen består af knust nougat, flødeskum, makronbund og karamelliserede vandbakkelser.

Pris pr stk kr. 67
10 personer kr. 670
12 personer kr. 804
14 personer kr. 938

Tillæg for

  • marcipanskilt op til 20 tegn kr. 150
  • marcipanhjerte i farve og skrift op til 20 tegn kr. 180
  • logo i 1 farve (som udgangspunkt, kan dog variere efter detaljerigdom) kr. 200

Anmeldt af L. Holdt, 2009

Der står den bølgende hvid, blød og lokkende i vinduesmontren. Hvid og blød som min kvindes nøgne bryst, fed og lystigt bølgende.

En kage, der kræver plads og med sin fylde forrådes af de små kagetallerkener når det udskårene stykke truer med at bryde tallerkenens afgrænsede rum.

Åhh, at sætte tænderne i sportskagen. Skeen som skærer gennem fløden uden modstand, indtil den rammer bunden af rustik, delikat mandel-makron-bund. Sportskagen smelter, nærmest mases mellem læberne.
Det knaser når nougat-krokanten og kagebunden møder tænderne og giver bid til den fede, søde flødecreme der står luftig og gylden under den hvide kappe af ren, forfriskende flødeskum. Tænk at flødeskum kan være så frisk og liflig med knopperne af seje vandbakkelser.

Mod slutningen ligger de deforme rester af cafélatte farvet nougatcreme og hvid fløde. Kageresten truer og lokker og danner syndefulde svedperler på panden ved den sidste bid. Jeg afslutter med den sidste neutrale og seje karamelbetrukne vandbakkelse.

Anmeldt af G. Brorholt, 2009

Min ufødte søn rumsterer fortvivlet i maven. Hovedpine, varme i ørerne og prikken på tungen. De syndfulde kalorier giver svedperler på panden og han vægrer sig mod kolesterolchokket.

Jeg går langsomt til værks og lader skeen forcere bjerget af fløde og creme. Den vægtløse mundfuld overrasker i en bølge af sødme og lethed. Først den friske fløde og dernæst den søde midte af gammeldags nougat der knaser let. Skeen møder kagebunden der sejt og sprødt giver modspil til det vægtløse hvide og nougatfarvede bjerg.

Smagen varierer i fedme og sødme, til frisk knasende nougat og sej makronbund. Mon han kan li’ smagen dernede i maven? Det er sødt og ikke stærkt, ingen dikkedarer og fine fornemmelser med frisk frugter og mousse. Sportskagen er den ægte vare, der ikke gør væsen af sig med de basale ingredienser, men eksploderer i en yppig og behersket voluminøs smagsoplevelse i variationer af sødt. Sportkagen klædes af sin diskrethed og jeg afslutter med de smagfulde karamelliserede vandbakkelser med bid.

Min søn han rører stadig på sig i maven og en sportskage passion går måske i arv. Jeg må tørre svedperlerne af panden og trække luft.