array(13) { ["_ga"]=> string(27) "GA1.2.1096549797.1713888855" ["_ga_MQLDHW2BHG"]=> string(37) "GS1.1.1713888855.1.1.1713888954.0.0.0" ["_gid"]=> string(26) "GA1.2.174878316.1713888855" ["sbjs_current"]=> string(89) "typ=organic|||src=google|||mdm=organic|||cmp=(none)|||cnt=(none)|||trm=(none)|||id=(none)" ["sbjs_session"]=> string(53) "pgs=7|||cpg=https://laglace.dk/en/sortiment/lagkager/" ["sbjs_udata"]=> string(167) "vst=1|||uip=(none)|||uag=Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 17_4 like Mac OS X) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) CriOS/123.0.6312.52 Mobile/15E148 Safari/604.1" ["_gat_gtag_UA_9348578_8"]=> string(1) "1" ["qtrans_front_language"]=> string(2) "en" ["sbjs_current_add"]=> string(79) "fd=2024-04-23 16:14:14|||ep=https://laglace.dk/en/|||rf=https://www.google.com/" ["sbjs_first"]=> string(89) "typ=organic|||src=google|||mdm=organic|||cmp=(none)|||cnt=(none)|||trm=(none)|||id=(none)" ["sbjs_first_add"]=> string(79) "fd=2024-04-23 16:14:14|||ep=https://laglace.dk/en/|||rf=https://www.google.com/" ["sbjs_migrations"]=> string(15) "1418474375998=1" ["paddos_zfrFG"]=> string(1) "1" }
Sportskage
Sportskage
Sportskage

Sportskage

The Sports Cake is the speciality of the house. Created for the first time for the theatre
production “Sports Man”, which premiered the 18th of November 1891 at Folketeatret on
Nørregade.
The Sports Cake consists of crushed nougat, whipped cream, a macaroon bottom and
caramelized choux pastry

Price per piece: Dkk. 72
10 servings: Dkk. 720
12 servings: Dkk.864
14 servings: Dkk. 1.008

Extras:

  • Text up to 20 characters as a marzipan sign Dkk. 150
  • Marzipan heart in the colour of your choice with text up to 20 characters Dkk. 180
  • Logo in 1 colour (as a starting point; the final product can vary according to individual
    requirements) Dkk. 200

Review by L. Holdt, 2009

Sorry, this entry is only available in Danish.

Der står den bølgende hvid, blød og lokkende i vinduesmontren. Hvid og blød som min kvindes nøgne bryst, fed og lystigt bølgende.

En kage, der kræver plads og med sin fylde forrådes af de små kagetallerkener når det udskårene stykke truer med at bryde tallerkenens afgrænsede rum.

Åhh, at sætte tænderne i sportskagen. Skeen som skærer gennem fløden uden modstand, indtil den rammer bunden af rustik, delikat mandel-makron-bund. Sportskagen smelter, nærmest mases mellem læberne.
Det knaser når nougat-krokanten og kagebunden møder tænderne og giver bid til den fede, søde flødecreme der står luftig og gylden under den hvide kappe af ren, forfriskende flødeskum. Tænk at flødeskum kan være så frisk og liflig med knopperne af seje vandbakkelser.

Mod slutningen ligger de deforme rester af cafélatte farvet nougatcreme og hvid fløde. Kageresten truer og lokker og danner syndefulde svedperler på panden ved den sidste bid. Jeg afslutter med den sidste neutrale og seje karamelbetrukne vandbakkelse.

Review by G. Brorholt, 2009

Sorry, this entry is only available in Danish.

Min ufødte søn rumsterer fortvivlet i maven. Hovedpine, varme i ørerne og prikken på tungen. De syndfulde kalorier giver svedperler på panden og han vægrer sig mod kolesterolchokket.

Jeg går langsomt til værks og lader skeen forcere bjerget af fløde og creme. Den vægtløse mundfuld overrasker i en bølge af sødme og lethed. Først den friske fløde og dernæst den søde midte af gammeldags nougat der knaser let. Skeen møder kagebunden der sejt og sprødt giver modspil til det vægtløse hvide og nougatfarvede bjerg.

Smagen varierer i fedme og sødme, til frisk knasende nougat og sej makronbund. Mon han kan li’ smagen dernede i maven? Det er sødt og ikke stærkt, ingen dikkedarer og fine fornemmelser med frisk frugter og mousse. Sportskagen er den ægte vare, der ikke gør væsen af sig med de basale ingredienser, men eksploderer i en yppig og behersket voluminøs smagsoplevelse i variationer af sødt. Sportkagen klædes af sin diskrethed og jeg afslutter med de smagfulde karamelliserede vandbakkelser med bid.

Min søn han rører stadig på sig i maven og en sportskage passion går måske i arv. Jeg må tørre svedperlerne af panden og trække luft.